05.10.2011. / 15:18

Autor: Totalsport

Tony Parker potpisao za ASVEL

Tony Parker (29 godina), koji je prije dvije godine kupio 20% udjela u vlasništvu kluba iz predgrađa Lyona, sam će platiti svoje osiguranje

Tony ParkerTony ParkerTony Parker, najbolji igrač francuske košarkaške reprezentacije i razigravač San Antonio Spursa, potpisao je ugovor za ASVEL Villeurbanne do kraja ove sezone ili do prekida ''lockouta'' u NBA ligi.

Tony Parker (29 godina), koji je prije dvije godine kupio 20% udjela u vlasništvu kluba iz predgrađa Lyona, sam će platiti svoje osiguranje. Isto tako, u ASVEL-u će zarađivati tek 1.500 eura mjesečno, što je minimalna plaća u Pro A ligi.

- Za mene je velika čast što se vraćam u Francusku. ASVEL je bio logičan izbor. Imao sam unosnu ponudu iz Kine i značajnu iz Barcelone, ali sam od početka govorio da za vrijeme ''lockouta'' mogu igrati samo u Francuskoj - rekao je Parker.

Parker je San Antonio Spursima pristupio 2001. godine, te je s tim klubom tri puta osvojio naslov NBA prvaka, 2003., 2005. i 2007. godine. Odigrao je za Spurse 746 utakmica uz prosjeke od 16.7 koševa, 5.7 asistencija i 3.1 skoka po utakmici.

Vezane vijesti

Kraj 'lockouta'

Kraj 'lockouta'

Dana 9. prosinca i službeno je završen "lockout" u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta (NBA) koji je trajao 161 dan. Vlasnici klubova i Sindikat igrača… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika