07.10.2011. / 16:41

Autor: Martina Čizmić

SAD odlučio: Svi mobiteli morati će imati GPS

Naravno, odmah su se pojavile teorije zavjere prema kojima američka vlada samo želi točno znati gdje se njeni stanovnici nalaze kako bi ih lakše pratila

Svi mobiteli u SAD-u morati će biti opremljeni GPS-omSvi mobiteli u SAD-u morati će biti opremljeni GPS-omAmerički FCC, tijelo zaduženo za komunikacije u SAD-u, donijelo je odluku prema kojoj će svi mobilni uređaji u SAD-u do 2018. godine morati biti opremljeni GPS sustavom.

FCC svoju je odluku objasnio činjenicom da želi imati mogućnost točnijeg lociranja korisnika u trenutku zvanja službe za pomoć 911.

Naime, do sada su službe za pomoć locirale korisnike koji su pomoć tražili s mobilnog telefona pomoću triangulacije. Kako je ta tehnika poprilično neprecizna, FCC je odlučio iskoristiti mogućnosti GPS-a.

Naravno, odmah su se pojavile teorije zavjere prema kojima američka vlada samo želi točno znati gdje se njeni stanovnici nalaze kako bi ih lakše pratila.

Vezane vijesti

Google i službeno kupio Motorolu

Google i službeno kupio Motorolu

Internetski gigant Google i službeno je kupio proizvođača mobilnih telefona Motorolu za 10 milijardi eura.Povijesna kupovina omogućiti će Googleu još… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika