11.10.2011. / 10:17

Autor: Totalsport

Možnik rezerva za finale, Ude i Seligman slabi

Najbolje je posao odradio Mario Možnik, koji je na preči odvježbao za ocjenu 14.933, čime je zauzeo deseto mjesto kvalifikacija i status druge rezerve za finale na njegovoj najjačoj spravi

Filip Ude Filip Ude Neuspješne su nastupe u pojedinačnim kvalifikacijama za višebojski i finale po spravama na Svjetskom prvenstvu u Tokiju ostvarili hrvatski gimnastičari.

Najbolje je posao odradio Mario Možnik, koji je na preči odvježbao za ocjenu 14.933, čime je zauzeo deseto mjesto kvalifikacija i status druge rezerve za finale na njegovoj najjačoj spravi. Premda je bio najavljen, na ručama i u preskoku nije nastupio.

Najbolji hrvatski gimnastičar Filip Ude ostao je daleko od višebojskog finala zauzevši na kraju kvalifikacija 58. mjesto s 83.497 skupljenih bodova. Za vodećim Japancem Uchimurom zaostao je gotovo čitavih devet bodova. Posljednji, 24. natjecatelj koji je izborio finale, Švicarac Bucher, odvježbao je za 86.466.

Na konju s hvataljkama, disciplini u kojoj je aktualni olimpijski doprvak, Čakovčanin je zauzeo tek 88. mjesto s 13.433 boda.

Bolji od njega u istoj je disciplini, njegovoj najjačoj, bio Osječanin Robert Seligman. Zauzeo je 34. mjesto s 14.366 bodova.

Svih šestoro hrvatskih gimnastičara završilo je time nastup u Japanu bez finala i bez olimpijske norme. Eventualno se to još ne odnosi na Možnika, drugu rezervu za finale na preči.

Vezane vijesti

Seligman četvrti, Tkalčec šesta

Seligman četvrti, Tkalčec šesta

Dvoje je hrvatskih finalista na natjecanju Svjetskog gimnastičkog kupa u Gentu ostalo bez plasmana na pobjedničko postolje. Robert Seligman je bio… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika