11.10.2011. / 11:23

Autor: Hina , Nacional.hr

Suđenje Mladiću će biti ubrzano

"Tužiteljstvo će učiniti sve što može kako bi suđenje bilo ekspeditivno. U dogledno vrijeme podnijet ćemo podneske radi ubrzanja postupka", izjavio je Brammertz

Glavni tužitelj Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) Serge Brammertz najavio je da će suđenje bivšem zapovjedniku vojske bosanskih Srba biti ubrzano no nije potvrdio kako je razlog tome navodno loše Mladićevo zdravstveno stanje.

"Tužiteljstvo će učiniti sve što može kako bi suđenje bilo ekspeditivno. U dogledno vrijeme podnijet ćemo podneske radi ubrzanja postupka", izjavio je Brammertz kako ga u utorak citira sarajevski "Dnevni avaz".

Na izravan upit ovog lista koji raspolaže neslužbenim informacijama da je Mladić lošeg zdravlja te da je ono u proteklim danima dodatno pogoršano Brammertz nije odgovorio pojašnjavajući kako su takva pitanja u nadležnosti tajništva ICTY-a.

Mladićev beogradski odvjetnik Miloš Šaljić u ponedjeljak je u izjavi srbijanskoj agenciji Tanjug ustvrdio kako je njegov branjenik obolio od upale pluća te je stoga navodno prebačen u bolnicu.

"Ono što mogu reći je da Tribunal radi prema najvišim međunarodnim standardima a medicinsko osoblje pruža potrebnu liječničku pomoć optuženima koji se nalaze u pritvorskoj jedinici", kazao je Brammertz.

Kazao je i to kako nakon Mladićeva i uhićenja Gorana Hadžića prioritet za tužiteljstvo ICTY-a ostaje utvrditi tko im je pomagao u dugogodišnjem skrivanju.

"Postavio sam to pitanje dužnosnicima u Srbiji (u rujnu) a od njih sam dobio najnovije podatke o tome što su učinili s tim u vezi. Potvrdili su da će nastaviti s istragom tako da očekujem kako ću nove informacije dobiti tijekom mog sljedećeg posjeta Srbiji u studenom", izjavio je glavni haaški tužitelj.

Vezane vijesti

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Prvi potpredsjednik Radimir Čačić osuđen je na godinu i deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog prometne nesreće koju je skrivio u… Više

Komentari

registracija
16/9/11

Brkoni, 11.10.11. 12:07

Sad ce i ovaj pas krepat bez presude.


registracija
14/12/06

crestor, 11.10.11. 13:09

Malo koji srpski vozd je umro u krevetu.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika