11.10.2011. / 13:28

Autor: Hina , Nacional.hr

Uhićen sudac koji je oslobodio magistra Đapića

Pojavilo se nekoliko neslužbenih priča o tome zašto je sudac uhićen, među kojima je i ona o poslovima s nekretninama.

IlustracijaIlustracijaSudac Općinskoga suda u Splitu Robert Pešutić uhićenn je u 8,30 sati ispred ulaza u stan, potvrdio je njegov odvjetnik Vinko Ljubičić.

"Ništa više od toga vam ne znam reći, niti zbog čega je uhićen. Znam samo da se od jutros s njim u USKOK- u obavljaju određeni razgovori, a kada to bude završeno, nešto ćemo više o svemu znati i reći vam. Očekujem da me se pozove", kratko je komentirao odvjetnik Ljubičić dodajući da je vjerojatno u tijeku pretraga Pešutićeva stana.

Po neslužbenim informacijama, suca Pešutića USKOK je nadgledao nekoliko mjeseci. Pojavilo se nekoliko neslužbenih priča o tome zašto je sudac uhićen, među kojima je i ona o poslovima s nekretninama.

Sudac Pešutić je javnosti poznat iz tzv. slučaja Đapićeva magisterija. Anto Đapić i Boris Kandare oslobođeni su optužbe za kažnjiva djela poticanja i zloporabe položaja i ovlasti jer, kako je tada u izricanju presude rekao sudac Pešutić, iako je dokazano da je Đapić većim dijelom prepisao magistarski rad iz radova tadašnjega mentora prof. Kandarea, "time se trebalo baviti Fakultetsko vijeće splitskoga Pravnog fakulteta koje mu je dodijelilo akademski stupanj magistra pravnih znanosti".

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
9/3/11

poluprovokator, 11.10.11. 15:36

smješno mi je da the sudac ima svog advokata
;-)


registracija
3/6/11

skaraica, 11.10.11. 17:40

Sve je to po naloga Beograda.


registracija
30/12/08

csiki, 11.10.11. 18:00

Za sve su krivi srbi, hrvati su nepogresni


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika