11.10.2011. / 16:44

Autor: Hina

UN: U Africi jedna od najvećih epidemija kolere

Dijelove središnje i istočne Afrike pogodila je jedna od najvećih epidemija kolere u povijesti s više od 85.000 prijavljenih slučaja i 2.466 umrlih ove godine, upozorila je u utorak UN-ova zaklada za djecu (UNICEF).

Epidemija kolere zahvatila je istočnu AfrikuEpidemija kolere zahvatila je istočnu AfrikuDijelove središnje i istočne Afrike pogodila je jedna od najvećih epidemija kolere u povijesti s više od 85.000 prijavljenih slučaja i 2.466 umrlih ove godine, upozorila je u utorak UN-ova zaklada za djecu (UNICEF).

"Broj registriranih oboljelih pokazuje da je regija suočena s jednom od najvećih epidemija u njezinoj povijesti", rekla je glasnogovornica UNICEF-a Marixie Mercado.

Broj oboljelih najviše raste u Čadu gdje je epidemija najveća, a slijede Kamerun i Demokratska Republika Kongo gdje je stopa smrtnosti veća od 5 posto.

U nekim područjima stopa smrtnosti prelazi i 22 posto, rekla je glasnogovornica.

UN-ove agencije upozorile su da se kolera pojavila u regijama gdje nije endemska i stanovnici tih regija nisu dovoljno upoznati s načinima kako se nositi s bolešću i spriječiti njezino širenje.

"U DR Kongu ove je godina izbila kolera u pokrajinama gdje te bolesti nije bilo zadnjih deset godina", rekao je jedan glasnogovornik Svjetske zdravstvene organizacije (WHO).

"Upravo u tim regijama stopa smrtnosti je veća nego u krajevima gdje je kolera endemska", kao što su Sjeverni i Južni Kivu, objasnio je.

Vezane vijesti

UN osudio sirijsku vladu zbog napada u Huli

UN osudio sirijsku vladu zbog napada u Huli

Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda u nedjelju je jednoglasno osudilo sirijsku vladu zbog topničkih napada na Hulu u kojima je poginulo najmanje 108… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika