12.10.2011. / 11:52

Autor: Hina

Šlogaru 30 godina, slučaj lišen 'teorije zavjere'

Obrazlažući 30 godišnju zatvorsku kaznu Turudić je ustvrdio da je tijekom šestomjesečnog suđenja nedvojbeno dokazano da je Šlogar počinio ubojstvo iz bezobzirne osvete, ali i da u tom slučaju nije bilo nikakve teorije zavjere

Photo: Antonio Bronić/PIXSELLPhoto: Antonio Bronić/PIXSELLVrhovni sud potvrdio je kaznu od 30 godina zatvora beskućniku Mladenu Šlogaru, doznaje se na zagrebačkom Županijskom sudu koji je Šlogara proglasio krivim zbog ubojstva odvjetničke vježbenice Ivane Hodak u listopadu 2008.

No, iako je prvostupanjsku presudu potvrdio, Šlogar ima pravo na još jednu žalbu Vrhovnom sudu, s obzirom da je osuđen na dugotrajni zatvor.

Njegov odvjetnik Antonio Zujić kaže da će se svakako žaliti kada primi pismeno obrazloženje Vrhovnog suda.

"Presudu još nisam zaprimio, a kada je dobijem imamo rok od 15 dana za podnošenje nove žalbe", kazao je Hini Zujić, čiju je žalbu Vrhovni sud odbacio kao neosnovanu, a isto je učinio i sa žalbom tužiteljstva koje je za Šlogara tražilo veću kaznu.

Glasnogovornik zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić kazao je da je presuda Vrhovnog suda donesena još sredinom rujna te da je na Županijski sud dostavljena prošloga tjedna.

Na pitanje tko će odlučivati o novoj žalbi Šlogarove obrane Devčić je pojasnio da će to učiniti trećestupanjsko vijeće Vrhovnog suda, koje se posebno osniva u slučaju žalbe na kaznu dugotrajnog zatvora na kakvu je osuđen Šlogar.

Njegov branitelj je kazao da će u novoj žalbi obrana prigovoriti na iste okolnosti kao i u žalbi na prvostupanjsku presudu koju je u ožujku prošle godine donijelo vijeće pod predsjedanjem suca Ivana Turudića, vršitelja dužnosti predsjednika suda i suca koji bi trebao voditi prvi postupak protiv bivšeg premijera Ive Sanadera.

Obrazlažući 30 godišnju zatvorsku kaznu Turudić je ustvrdio da je tijekom šestomjesečnog suđenja nedvojbeno dokazano da je Šlogar počinio ubojstvo iz bezobzirne osvete, ali i da u tom slučaju nije bilo nikakve teorije zavjere.

Obrana, međutim, smatra drugačije pa je i u žalbi koju je Vrhovni sud odbio, među ostalim, ustvrdila da dokazi protiv Šlogara nisu bili zakoniti. Obrana se žalila i na povrede odredaba kaznenog postupka te pogrešno i nepotpuno utvrđeno činjenično stanje.

Ivana Hodak ubijena je hicima iz pištolja 6. listopada 2008. u stubištu zgrade, nedaleko od sjedišta zagrebačke policije, u kojoj je živjela s roditeljima. Nakon tog zločina smijenjeni su ministri unutarnjih poslova i pravosuđa te ravnatelj policije.

Šlogar je priznao zločin tvrdeći da je ubojstvo počinio iz osvete Ivaninom ocu, zagrebačkom odvjetniku Zvonimiru Hodaku jer mu navodno prije 14 godina nije pomogao naći posao. Nakon toga se branio šutnjom.

Hodak je, pak, tvrdio da je Šlogarov motiv "lažan iskonstruiran i neistinit" te da je atentat u uzročnoj vezi s obranom njegova klijenta umirovljenog generala Vladimira Zagorca.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
17/12/10

zmaj, 12.10.11. 12:16

Koji krvnik, a, teški krvnik. :)


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika