12.10.2011. / 12:30

Autor: Nacional.hr

Iščezavanje HDZ-ove većine

"Smatram da bi oporba trebala tražiti glasovanje o povjerenju Vladi, i ako ga Vlada ne dobije, Sabor bi se mogao raspustiti ranije. Nije kasno jer je dragocjen svaki dan u kojem ova vlada ne bi bila na vlasti", rekla je politologinja Mirjana Kasapović

IlustracijaIlustracijaPolitički analitičari tvrde kako u slučaju da se danas u Saboru provede glasovanje o povjerenju Vladi, ista bi teško dobila potrebnu podršku 77 zastupnika, izvještava Večernji.hr.

Vlada navodno više nema podršku SDSS-a, a potpredsjednik stranke Milorad Pupovac je najavio kako će glasovati protiv Zakona o ništetnosti. Njegove daljnje odluke su nepoznate. Premijerka i ministri ne mogu računati ni na potporu Biance Matković koja je tek rodila, dok su iz zdravstvenih razloga odsutni i zastupnici Marko Turić te Branko Vukelić. Dodavši glas nezavisnog zastupnika Ive Sanadera i glasove Ivana Čehoka te Zlatka Horvata, broj glasova provladinih zastupnika smanjen je na 74.

"Smatram da bi oporba trebala tražiti glasovanje o povjerenju Vladi, i ako ga Vlada ne dobije, Sabor bi se mogao raspustiti ranije. Nije kasno jer je dragocjen svaki dan u kojem ova vlada ne bi bila na vlasti", rekla je politologinja Mirjana Kasapović, dodavši kako izbori mogu biti održani 15 dana ranije od predviđenog datuma.

Sveučilišni profesor Žarko Puhovski mišljenja je kako nema potrebe za interpelacijom 'pet do dvanaest'. Ne vidi tu neki probitak i važnost te naglašava kako je oporba 'naštimana' na 4. prosinca.

"Jako nam je teško skupiti i svoje ljude u Saboru, a sada uz sve to SDSS-ovci prijete potpunim bojkotom rada Sabora. Lako za glasovanje, ali problem će biti rad u nekim odborima gdje nam je SDSS-ov glas presudan. Mnogo toga će ovisiti o nezavisnom Čehoku i Horvatu i o tome hoće li ili neće doći u Sabor", izjavio je neimenovani saborski zastupnik HDZ-a.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
3/6/11

skaraica, 12.10.11. 13:21

Čuvajte se Imperija.Iza njega stoji Angela Merkel, a ona voli Hrvatsku i sve branitelje.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika