12.10.2011. / 13:11

Autor: Kristina Gaćarić

Nosferatu u Teatru &TD

Izvedba predstave na engleskom jeziku može se pogledati 14. listopada u sklopu Platforme mladih koreografa

Teatar &TD novu sezonu počinje 15. listopada premijerom predstave "Nosferatu" u režiji Saše Božića. Predstava je osmišljena kao plesno – dramski komad u kojem sudjeluju plesači Marko Jastravski kao Nosferatu, Petra Hrašćanec i glumac Damir Klemenčić. U prvom dijelu predstave dominantan je Nosferatuov ples, dok je u drugom dijelu izraženiji dramski dio predstave.

Na atmosferu cijele predstave značajno utječe i svjetlo koje je dizajnirao francuski dizajner svjetla Bruno Pocheron. Prije predstave u foajeu Teatra &TD prikazivat će se dva filma Nosferatu - "Nosferatu – Eine Symphony des Grauens" F. W. Murnaua iz 1922. i "Nosferatu – Phantom der Nacht" Wernera Herzoga iz 1979.

Oba filma bit će prikazana u verzijama vrlo niske rezolucije slike i kvalitete zvuka što se u ovom slučaju upotrebljava kao sredstvo za kreiranje nivoa apstrakcije koji gledatelja "tjera" da se koncentrira samo na ritmičnost i osvijetljenost, filma. Izvedba predstave na engleskom jeziku može se pogledati 14. listopada u sklopu Platforme mladih koreografa.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika