14.10.2011. / 12:00

Autor: Hina

Oporba opstruira a blaženi Augustin je proeuropski uzor

Blaženi Augustin Kažotić je povezivao Hrvatsku i Europu kao biskup u Italiji, a kao europski student prenio je svoja europska iskustva i znanja u Hrvatsku, rekla je dodavši kako nam i danas može biti uzor

Foto: Pixsell (arhiva)Foto: Pixsell (arhiva)Oporba cijelo vrijeme opstruira pa i danas, izjavila je predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor upitana za komentar bojkota rada Hrvatskog sabora.

Premijerka Kosor jutros je boravila na otvaranju znanstvenog međunarodnog skupa o blaženom Augustinu Kažotiću koji se održava u Nadbiskupskom pastoralnom institutu u Zagrebu i nije htjela odgovarati na pitanja novinara, samo je na upit zašto oporbene stranke danas nisu došle u Hrvatski sabor odgovorila kako oporba cijelo vrijeme opstruira pa i danas.

Premijerka Kosor je u svom izlaganju na skupu istaknula kako je posebno bitno da se skup održava u vrijeme kad Hrvatska treba potpisati pristupni ugovor kako bi postala 28. članica Europske unije u kojoj će hrvatski jezik biti 24. službeni jezik.

Blaženi Augustin Kažotić je povezivao Hrvatsku i Europu kao biskup u Italiji, a kao europski student prenio je svoja europska iskustva i znanja u Hrvatsku, rekla je dodavši kako nam i danas može biti uzor, jer je reformirao školstvo u kojem su jednako mogli stjecati znanja i bogati i siromašni. Dodala je kako su bogati plaćali, a daroviti i talentirani imali prednost tijekom školovanja.

Ocijenila je kako je Kažotić bio socijalno osjetljiv, te se brinuo za siromašne i nezbrinute, otvarajući socijalne ustanove.

Vezane vijesti

17 godina mojih značajnih rezultata

17 godina mojih značajnih rezultata

Prihvaćam što će za moju smjenu glasovati i oni koje sam prije nekoliko mjeseci uključila u HDZ, to je politička realnost, poručila je danas Jadranka… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 14.10.11. 18:10

Kosorice,ti opstruiraš već 20 godina cijeli hrvatski narod.Tvoja je stranka stvorila od Hrvatske države za 20 godina ,opću ubožnicu svojom socijalno neosjetljivom politikom.Ako je Augustin Kažutić bio socijalno osjetljiv u svojoj retorici i djelima,kakve to ima veze sa tobom i sa tvojom strankom?Vi ste upravo suprotnost od socijalne osjetljivosti prema svom narodu.Da smo tuđi narod,bogohulno je tako se odnositi prema ljudima.No vi ste davno izgubili i smjerokaz i mjeru.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika