17.10.2011. / 09:56

Autor: Nacional.hr

HRT-no ozbiljno izvlačenje para

Višegodišnja krimi-sapunica

Sutlić kaže da je javna TV u njegovo vrijeme poslovala samo s Ring Multimedijom, te da su provjeravali povezanost između Ringa i Core medije, ali da nisu ništa našli. "Dijanu Čuljak nisam sankcionirao zbog sukoba interesa jer je njen muž radio samo s Novom TV", rekao je Sutlić

Foto: Pixsell (arhiva)Foto: Pixsell (arhiva)"Čim je Edvin Softić izašao u medije s tvrdnjom da je Dijana Čuljak suvlasnica produkcijske tvrtke, predao sam Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske svu dokumentaciju potrebnu da utvrde je li dokument na koji se Softić poziva relevantan", kazao je Vanja Sutlić, ravnatelj HRT-a od svibnja 2007. do prosinca 2009., o aferi Core media, zbog koje je uhićen i suprug Dijane Čuljak Vladimir Šelebaj Sellier, prenosi Večernji list.

Sutlić je, veli, tada najavio je da će Dijani Čuljak dati otkaz utvrdi li se da su Softićevi navodi točni. Menadžer Softić u lipnju 2008. objavio je ugovor koji pokazuje da je Dijana suvlasnica Core medije, tvrtke koja je Novoj TV prodala emisije "U sridu", "Dvoboj", "Jedan na jedan" i "Istraga". "S Dijanom sam bio prijatelj 15 godina. Kad se udala za Vladimira Šelebaja, došla je na ideju da svi zajedno započnemo biznis", kazao je tada Softić Jutarnjem listu. Supružnike je optužio da su ga prevarili i prijetili mu Dijaninim političkim vezama. Opisao je i kako su njih troje osnovali i tvrtku Media spot da bi mogli poslovati s HTV-om bez vidljiva sukoba interesa.

Šelebaj je međutim u međuvremenu bez Softićevog znanja prodao obje tvrtke Ring Multimediji za 450 tisuća kuna, nakon čega je potonji angažirao odvjetnike.

Sutlić kaže da je javna TV u njegovo vrijeme poslovala samo s Ring Multimedijom, te da su provjeravali povezanost između Ringa i Core medije, ali da nisu ništa našli. "Dijanu Čuljak nisam sankcionirao zbog sukoba interesa jer je njen muž radio samo s Novom TV", rekao je Sutlić.

Podsjetimo, tjednik Nacional objavio je ekskluzivno prije dva tjedna dio dokumenata koji pokazuju da je televizijska urednica Dijana Čuljak preko off-shore holdinga imala vlasničke udjele u tvrki koja je s Digitelom prodavala sapunice HTV-u.

Vezane vijesti

Svilanu će se suditi za primanje mita

Svilanu će se suditi za primanje mita

Zagrebački Županijski sud ocijenio je da je optužnica protiv direktora programa Nove TV Siniše Svilana, a kojom ga se tereti da je primio 262 tisuće… Više

Komentari

registracija
5/10/11

sjeverozapad, 17.10.11. 10:15

I ovdje će se utvrditi da su svi sve znali i nitko ništa nije reagirao jer je čuvao svoju guzicu, isti model je u ama baš svim slučajevima kod nas


registracija
14/11/07

laufer, 17.10.11. 17:59

hahaha, veliko "iznenađenje".
Ovaj Sutlić mora biti hadezejac, pati od hadezejske stranačke epidemije - amnezije.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika