17.10.2011. / 10:19

Autor: Nacional.hr

Video: Redar zagrebačkog prosvjeda u policijskom klinču

Policajci su ušli na privatni posjed te nasrnuli na Krčmareka, prisilno mu stavljajući lisičine na ruke, uz popratni verbalni sukob sa više osoba koje su bile na poprištu događaja

Članovi pokreta Građanska solidarnost postavili su na Youtubeu snimku brutalne represije koju su dvojica policijskih službenika 'emitirali' nad Sinišom Krčmarekom, koji je bio organizacijski redar na zagrebačkom prosvjedu 15.1O, a inače je hrvatski branitelj i invalid Domovinskog rata, član Hvidre i još brojnih drugih udruga.

Kako pokazuje dvominutna video-snimka, policajci su ušli na privatni posjed te nasrnuli na Krčmareka, prisilno mu stavljajući lisičine na ruke, uz popratni verbalni sukob sa više osoba koje su bile na poprištu događaja. Iz Građanske solidarnosti navode da policajci prilikom intervencije nisu pokazali značke, te da su došli bez naloga i ikakvog suvislog obrazloženja.
No, u zagrebačkoj policije tvrde kako su intervenirali po dojavi Krčmarekovog susjeda.

"Policiju je na intervenciju pozvao susjed jer su ga djeca privedenog gađala zračnicom dok je u svom vrtu brao rajčicu. Protiv uhićenog će biti podignute samo dvije prekršajne prijave i to zbog remećenja javnog reda i mira te zbog toga što je na zahtjev službene osobe odbio pokazati osobnu iskaznicu", rekli su iz Policijske uprave zagrebačke, dodajući kako je 'video pretenciozno napravljen' jer je na koncu Krčmarek priveden 'bez lisičina na rukama'

Komentari

registracija
16/6/10

nosonja, 17.10.11. 10:37

Ma eto vidite,sve je u redu,ćemu tolika graja, milicajci su bili sasvim OK, na kraju krajeva to se lijepo vidi i na snimci!!!
Milicija trenira strogoću,da ne bude ,kako ja hooooćuuuuuuuuuuuuu.................ha,ha,ha


registracija
28/4/10

Zvonko, 17.10.11. 12:13

Dokaz koliko je neposlušni branitelj i koji misli svojom glavom teško biti u ovoj zemlji.

Jad i bijeda hrvatske politike!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika