17.10.2011. / 20:38

Autor: Hina , Nacional.hr

'Planulo' četiri milijuna iPhonea 4S

Prodaja je u petak počela u Japanu, Australiji, Francuskoj, Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Sjedinjenim Državama i Kanadi

Apple je u tri dana prodao četiri milijuna iPhonea 4S, objavljeno je u ponedjeljak.

Prodaja je u petak počela u Japanu, Australiji, Francuskoj, Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Sjedinjenim Državama i Kanadi.

U prva 24 sata prodaje tvrtka je primila više od milijun narudžba online, dok je prethodni model iPhone 4 u isto vrijeme naručilo 600 tisuća ljudi, iako se nudio u manjem broju zemalja.

iPhone 4S predstavljen je samo dan prije smrti predsjednika Applea Stevea Jobsa i isprva su ga proglasili razočaranjem jer nije iPhone 5, kako se očekivalo, a izgleda jednako kao prethodni model iPhone 4. No softver za upravljanje glasom Siri pomogao je da novi telefon postigne rekord u online narudžbama.

Zajedno s novim iPhoneom više od 25 milijuna korisnika u prvih je pet dana od predstavljanja instaliralo novi operativni sustav iOS 5, a besplatnom uslugom iCloud koristi se više od dvadeset milijuna korisnika.

Najnoviji iPhone bit će 28. listopada dostupan u još 22 zemlje, a do kraja godine u više od 70 zemalja. Vjeruje se da će u prosincu biti dostupan i u Hrvatskoj.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika