18.10.2011. / 12:30

Autor: Nacional.hr

Rušenje premijerkine rodne kuće?

"S vlasnicom se razgovaralo samo o mogućnosti da se kuća sruši ili ne, ali o cijeni nije bilo nikakvog dogovora", izjavio je HDZ-ov gradonačelnik Lipika, Antun Haramija

Jadranka KosorJadranka KosorGrad Lipik želi otkupiti kuću u vlasništvu Zorke Kosor, majke premijerke Jadranke Kosor, kako bi se na tom mjestu uredio mali trg i prolaz, izvještava Jutarnji list.

"S vlasnicom se razgovaralo samo o mogućnosti da se kuća sruši ili ne, ali o cijeni nije bilo nikakvog dogovora", izjavio je HDZ-ov gradonačelnik Lipika, Antun Haramija. Dodao je kako grad u ovom trenutku nema financijskih sredstava za otkup i rušenje kuće, već je to samo ideja.

Kuća u Ulici kralja Tomislava 3 izgrađena je nakon Domovinskog rata na mjestu stare kuće. O mogućem otkupu zemljišta i kuće raspravljat će se na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća Lipika, očekuje se donošenje odluke o proceduri za promjenu prostornog plana. Saznaje se i kako će lipički pročelnik za komunalne djelatnosti Albert Menegoni danas u zagrebačkoj tvrtki Centar za prostorno uređenje i arhitekturu, koja će izraditi prostorni plan, razgovarati o ideji rušenja kuće.

Vezane vijesti

'Neću dati ostavku'

'Neću dati ostavku'

Neću dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora, kao što je to učinio Vladimir Šeks, poručila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice… Više

Komentari

registracija
14/7/11

Trinity, 18.10.11. 13:35

Gradonačelnik Lipika nije nikad čuo za Zakon o izvlaštenju? Pa da, zašto i bi? Prvo će se dogovoriti o otkupnoj cijeni (povoljnoj za vlasnicu, naravno), a onda će se izmijeniti prostorno-planska dokumentacija.


registracija
5/10/11

sjeverozapad, 18.10.11. 14:26

Akako uopče planiraju nešto graditi a da to nije u prostornom planu?opet mučke na vidiku


registracija
15/8/09

vergilia, 20.10.11. 09:00

Treba Jacinu kuću obnoviti i urediti o trošak države - pa da se napravi spomen dom na centralnom trgu i da se zakuca spomen ploča - ako to imaju Tito i Tuđman, zašto ne bi - Jaca??? I svakako neki zgodan spomenik Jace na konjiću ispred kuće.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika