19.10.2011. / 10:24

Autor: Kristina Gaćarić

Josipović: Pratit ću razvoj karijera novih Top stipendista

Najboljom Top studenticom po izboru redakcije Nacionala proglašena je Mirna Vlahović sa Sveučilišta u Osijeku, koja je uz Top stipendiju primila i posebnu nagradu „Ivo Pukanić"

Predsjednik Ivo Josipović sa dobitnicima Top stipendijePredsjednik Ivo Josipović sa dobitnicima Top stipendijeHrvatski predsjednik Ivo Josipović uručuio je u Predsjedničkim dvorima dobitnicima Top stipendije za top studente prve rate za akademsku godinu 2011/2012. Ukupan ovogodišnji stipendijski fond iznosi 1,080.000 kuna, te će 27 top stipendista tijekom ove akademske godine primati Top stipendiju u mjesečnim iznosima od 4000 kuna. Najboljom Top studenticom po izboru redakcije Nacionala proglašena je Mirna Vlahović sa Sveučilišta u Osijeku, koja je uz Top stipendiju primila i posebnu nagradu „Ivo Pukanić".

Osim top studenata događaju su prisustvovali Izet Aganović, posebni savjetnik predsjednika RH, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, Moritz von Seefried, predsjednik uprave NCL Meda Grupe, Harald von Seefried većinski vlasnik NCL Media Grupe, Mislav Šimatović, glavni urednik Nacionala, Dubravko Peričić, voditelj projekta te predstavnici tvrtki sponzora Top stipendije za top studente Petar Grđan, član Uprave Janafa, Mladen Pejković, predsjednik Uprave Vipneta, Maja Rendulić, savjetnica predsjednika Uprave Erste Card Cluba, Čedo Maletić, predsjednik Uprave Hrvatske poštanske banke, Zdravka Demetar Bubalo te direktorica ljudskih resursa u INI. Izaslanici regionalnih sponzora iz Zadra bili su Frano Skoblar, predsjednik Uprave Turisthotela, i Ive Mustać, predsjednik uprave Tankerske plovidbe.

Predsjednik Ivo Josipović istaknuo je da je obrazovanje budućnost Hrvatske: "Veliko mi je zadovoljstvo pozdraviti i čestitati dobitnicima Top stipendije, utemeljitelju Top stipendije tjedniku Nacional kao i sponzorima čija je ova hvalevrijedna akcija dobar primjer kako pomoći i potaknuti visoko obrazovanje. Hrvatska ulazi u jednu novu eru svog razvoja u kojoj će znanje biti odlučujuće za razvoj pojedinaca i cijelog društva. Pred nama su parlamentarni izbori i vjerujem da će bez obzira koja stranka bude na vlasti za nju obrazovanje biti najvažnija tema."
Ivo Josipović rekao je i da će pratiti razvoj karijera dobitnika Top stipendije.

Izet Aganović naglasio je da je ovo izuzetno respektabilna stipendija: "Top stipendija ima najbolji kriterij odabira. Dodjeljuje se već deset godina i uz nju se ne vežu nikakvi skandali vezani uz namještanja ili prijevare. Osobno mi je drago što je dobitnica Top stipendije za ovu godinu i moja bivša studentica na Medicinskom fakultetu Sandra Jerković Gulin, koja je prije nekoliko mjeseci postala i majka."

Predsjednik Ivo Josipović i predsjednik Uprave NCL Media Grupe Moritz von SeefriedPredsjednik Ivo Josipović i predsjednik Uprave NCL Media Grupe Moritz von SeefriedMladen Pejković, predsjednik Uprave Vipneta, rekao je kako njihova kompanija od početka podržava akciju te da vjeruje kako će to prijateljstvo trajati i dalje: "Divno je što nas je predsjednik Ivo Josipović ugostio jer je za studente to dokaz koliko se cijeni njihov trud i rad."
Maja Rendulić, iz Uprave Erste Card Cluba također je napomenula što znači prijem studenata kod predsjednika: "Kad predsjednik države primi u audijenciju izvrsne studente onda je to svima podsjetnik koliko je znanje dragocjeno i da samo zemlja znanja može biti i zemlja prosperiteta."

Petar Grđan, iz Janafa se prošle godine po prvi puta susreo s Top studentima te im rekao koliko je impresioniran biografijama dobitnika i naglasio da je Janaf društveno odgovorna tvrtka. Da je to doista i mislio Janaf je potvrdio i ovogodišnjim sponzorstvom Top stipendije.
Čedo Maletić, iz Hrvatske poštanske banke istaknuo je da je ulaganje u znanje i intelektualni kapital najbolja investicija te da HPB stoga kontinuirano podupire mnogobrojne obrazovne projekte, institucije i pojedince."

Zdravka Demetar Bubalo iz Ine rekla je: "INA uvijek nastoji pomoći projekte koji su na opću korist zajednice u kojoj djeluje, a Top stipendiju za Top studente je prepoznala kao takav projekt u samim njegovim počecima, te je svih godina do sada bila partner projekta."
Moritz von Sefried i Mislav Šimatović iz Nacionala zahvalili su se svima koji podržavaju Top stipendiju i još jednom čestitali stipendistima.

DOBITNICI TOP STIPENDIJE ZA TOP STUDENTE

1. IVANA MRČELA, Sveučilište u Zagrebu, ALU
2. EMINA ŠLIBAR, Sveučilište u Zagrebu, Ekonomski fakultet
3. IGOR BONAČI, Sveučilište u Zagrebu, FER
4. KATARINA PAŽUR, Sveučilište u Zagrebu,Fakultet organizacije i informatike
5. BOJAN MUCKO, Sveučilište u Zagrebu, Filozofski fakultet
6. MARIJO MOŽNIK, Sveučilište u Zagrebu, Kineziološki fakultet
7. PETAR GEZMAN, Sveučilište u Zagrebu, Medicinski fakultet
8. SANDRA JERKOVIĆ GULIN, Sveučilište u Zagrebu, Medicinski fakultet
9. NIKOLINA PINKO, Sveučilište u Zagrebu, Muzička akademija
10. ŽELJKO KERETA, Sveučilište u Zagrebu, PMF
11. ANTONIJA OKLOPČIĆ, Sveučilište u Zagrebu, PMF
12. DOROTEA ANDREIĆ, Sveučilište u Zagrebu, Veterinarski fakultet
13. IVAN ĐEPINA, Sveučilište u Splitu, Građevinski arhitektonski fakultet
14. ŽELJKA SANADER, Sveučilište u Splitu, PMF
15. TINA MILETIĆ, Sveučilište u Splitu, Pravni fakultet
16. JANJA KUHARIĆ, Sveučilište u Rijeci, Medicinski fakultet
17. IVA SANTINI, Sveučilište u Rijeci, Akademija primijenjenih umjetnosti
18. MIRNA VLAHOVIĆ, Sveučilište u Osijeku, Pravni fakultet, Ekonomski fakultet
19. VEDRANA HITNER, Sveučilište u Osijeku, Ekonomski fakultet i Poljoprivredni fakultet
20. ZVONIMIR VRSELJA, Sveučilište u Osijeku, Medicinski fakultet
21. KREŠIMIR VUKOVIĆ, Sveučilište u Zadru, Filozofski fakultet
22. JOSIP ANČIĆ, Sveučilište u Zadru, Medicinski fakultet
23. ĐURĐINA LAKOŠELJAC, Sveučilište u Zadru, Filozofski fakultet
24. SARA KLARIĆ, Sveučilište u Puli, Odjel za ekonomiju i turizam Mijo Mirković
25. TINA DI REDA, Sveučilište u Dubrovniku, Studij restauracije i konzervacije papira
26. TOMISLAVA ŠOBAK, RRIF Visoka škola za financijski menadžment
27. IVANA CRNKOVIĆ, Zdravstveno veleučilište u Zagrebu, Studij fizioterapije

Vezane vijesti

Top stipendija: Odabrani dobitnici biti će objavljeni 6. srpnja 2011.

Top stipendija: Odabrani dobitnici biti će objavljeni 6. srpnja 2011.

U prostorijama NCL Media Grupe 28. lipnja komisija u čijem su sastavu predstavnici tvrtki partnera Top stipendije za top studente, među 100 finalista… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika