19.10.2011. / 14:10

Autor: Hina , Nacional.hr

Teške optužbe HDSSB-a

Kvorum s mirisom zločin(c)a

Drmić tvrdi kako mu je Hebrang rekao 'Evo predmet je kod premijerke na stolu i ona obećava da će to odmah ujutro pustiti u proceduru', aludirajući na sređivanje putovnice za hrvatskog ratnog zločinca. Hebrang je sve odlučno odbacio, najavljujući tužbu protiv Drmića

Branimir GlavašBranimir GlavašHDSSB-ovci su danas optužili vrh HDZ-a i Andriju Hebranga da ih ucjenjuje izdavanjem putovnice Branimiru Glavašu u zamjenu za osiguravanje kvoruma u Hrvatskom saboru, što je Hebrang odbacio najavivši tužbu protiv HDSSB-ovog zastupnika Ivana Drmića koji ga je i optužio.

Glavaš koji u BiH služi zatvorsku kaznu, prema tvrdnjama HDSSB-ovaca, još je 20. kolovoza zatražio izdavanje putovnice u hrvatskom konzulatu u Mostaru. Ona mu je prema zakonu trebala biti izdana u roku od 30 dana, no to se do danas nije dogodilo.

Drmić je na konferenciji za novinare rekao kako ga je u četvrtak nazvao Andrija Hebrang i pitao ga hoće li doći HDSSB-ovci u petak na glasovanje jer HDZ ima problema s kvorumom u sabornici.

Male poteškoće velikog zločinca

Rekao sam mu da načelno u stranci imamo dogovor da ne idemo na glasovanje i izrazio sumnju da ćemo doći, rekao je Drmić dodavši kako je Hebrangu, međutim, ipak obećao da će tu večer Predsjedništvo HDSSB-a razmotriti to pitanje.

Na kraju razgovora, kako tvrdi Drmić, upitao je Hebranga zašto se prave problemi Glavašu oko putovnice, na što je Hebrang navodno bio iznenađen i rekao da mu je potrebno neko vrijeme kako bi to provjerio.

Predvečer mu je, kako je rekao Drmić, Hebrang rekao da je putovnicu netko držao u ladici, ali da mu 'jamči da ni Jadranka Kosor, ni Vladimir Šeks niti on (Hebrang) nisu znali ništa o tome'.

Premijerka će riješiti stvar

Drmić tvrdi kako mu je Hebrang potom rekao 'Evo predmet je kod premijerke na stolu i ona obećava da će to odmah ujutro pustiti u proceduru'.

Nakon što je Hebranga, koji je to nevoljko primio, izvijestio kako je stav HDSSB-a da na glasovanje neće doći bez ostalih zastupnika iz redova oporbe, Hebrang mu je, kako kaže Drmić, rekao da je što se tiče putovnice sve provjereno te da je "sve kod premijerke na stolu i ona jamči da će to biti uredu".

Andrija HebrangAndrija HebrangKada ga je Hebrang jučer, nakon sjednice Predsjedništva Sabora, ponovno kontaktirao Drmić mu je, kaže, rekao da nema šanse da će HDSSB HDZ-u držati kvorum. Hebrang mu je na to, kazao je, poručio: "Čuj, ako ne ide ovo drugo, onda neće ići ni ono prvo s putovnicom".

Zločinac i zlo

"Zlo nije iz HDZ-a izišlo odlaskom Ive Sanadera već je samo raspoređeno na više likova, rekao je Drmić dodajući da su neki od tih likova Andrija Hebrang, Jadranka Kosor i Vladimir Šeks.

"HDSSB neće pristati na ucjene, a mi ćemo se izboriti na zakonsko pravo koje ima Branimir Glavaš", poručio je Drmić koji je novinare uputio da se za istinitost sadržaja razgovora s Hebrangom obrate glavnom državnom odvjetniku Mladenu Bajiću koji bi, po Drmićevom mišljenju, "trebao proces pokrenuti po službenoj dužnosti", jer da ga (Drmića) "drži već niz godina na mjerama", pa vjeruje da ima snimljene njegove telefonske razgovore.

Podsjećajući na nedavne medijske napise o tome da se srbijanski narko-bosovi opskrbljuju hrvatskim putovnicama, HDSSB-ovac Dinko Burić je rekao kako pod HDZ-ovom vlašću narko-bosovi mogu dobiti hrvatske putovnice, a hrvatski branitelji i generali to ne mogu.

Podvale s vonjem zločina

"To je na sramotu hrvatske države", rekao je Burić pitajući se što će papiri za izdavanje putovnice bilo kojem hrvatskom građaninu na stolu premijerke Kosor, kako je izjavio Hebrang.

"Kad odu s vlasti Banske će dvore trebat posvetiti svetom vodom, a koliko je zla unutra ostalo, čini mi se da će trebati kante svete vode", kazao je Burić.

Novinari su na saborskom hodniku ispred HDSSB-ovog kluba Hebranga pitali za komentar izrečenih optužbi, na što im je odgovorio kako se "od HDSSB-a moglo očekivati i puno gorih podvala od ove".

"Ovu je lako demantirati jer je naprosto smiješna i duhovita. O nekakvoj putovnici za gospodina Branimira Glavaša sam doznao danas iz novina i prvi puta sam to čuo", rekao je Hebrang dodajući kako je s Drmićem imao telefonski razgovor kojom prilikom ga je pitao kakve su njihove namjere u svezi s glasovanjem.

Ne znam ništa

"Što se tiče putovnice doista nisam nadležan za to, niti sam prenosio bilo kakve informacije", kazao je Hebrang.

Ivan DrmićIvan DrmićNa novinarski upit je li mu problem putovnice Drmić spomenuo u razgovoru mobitelom, Hebrang je ipak rekao kako je to čuo, ali mu i poručio da to nije njegov resor i da o tome ništa ne zna.

Demantirajući da je Drmića ucjenjivao Glavaševom putovnicom, Andrija Hebrang je rekao: "Gospodin Drmić neka vas pogleda u oči i to ponovi".

Uto je iz Kluba HDSSB-a izišao Drmić i rekao kako od Hebranga nije ni očekivao da će reći istinu. "Ja uvijek govorim istinu, ne lažem ni onih osam posto koje koristi gospodin Hebrang", rekao je Drmić.

Međusobno tužakanje

"Na ovakvu objedu i laž, a laž je metoda HDSSB-a, reagirat ću sudskom tužbom na koju će gospodin Drmić morati dokazati ove optužbe", uzvratio je Hebrang.

Drmić je odgovorio kako je on "upravo kontaktirao Ured za nacionalnu sigurnost i ide na zapisnik podnijeti prijavu protiv Hebranga i HDZ-a".

"Ako je cijena da mi svi imamo putovnicu, suradnja s HDZ-om dat ćemo vam 30 tisuća putovnica članova HDSSB-a", rekao je Drmić Hebrangu na što mu je Hebrang uzvratio kako je "pročitao u novinama da je gospodin Glavaš izgubio putovnicu".

"Doista iz ovih stopa krećem u ured za izgubljene stvari i pokušat ću mu naći putovnicu", poručio je Hebrang 'dobacivši' Buriću, koji je također izašao na saborski hodnik iz HDSSB-ovih prostorija: "Glavaš je izgubio putovnicu, a ti pamet".

Na to mu je Burić uzvratio da će mnogi iz HDZ-a izgubiti slobodu.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
26/12/06

capica, 19.10.11. 15:07

Ovo prerasta u ruglo, Josipoviću kaj se čeka?


registracija
11/1/10

fluid, 19.10.11. 16:56

Mislim da Drmić izmišlja.Ako je već sve tako zakuhano glede HDSB-a i HDZ-a te pravosuđa a u svezi sa Glavašem,kako nije bio dovoljno pametan pa da snimi svoj razgovor sa Hebrangom ?Bilo bi to vrlo interesantno dokazno sredstvo oko istine koju Drmić sada pokušava prodati.Zar su u HDSSB-u i dalje tako naivni ?Snimka nebi bila sudbeno priznata ali bi imala veliki utjecaj na tijek političkih zbivanja prije izbora.Naravno da je takav oblik ponašanja apsolutno neprihvatljiv i primitivan ali nevidim da bi takav postupak išta pokvario u ovoj hrvatskoj baruštini prljavština i lopovluka.Ali bi Drmićimao barem nešto kao dokaz priči koja može i nemora biti točna.Ja vjerujem da je to tu negdje,jer HDZ tako funkcionira ali...???


registracija
30/9/09

davor12345, 19.10.11. 17:10

Koji će mu klinac putovnica kad je u uzništvu u svojoj drugoj Domovini, jer ovu ne cijeni i ne voli. A ze prijelaz u Rvacku iz njegove druge Domovine ako baš hoćete, ne triba putovnica kuliko ja žnjan.


registracija
15/8/10

bigred1, 19.10.11. 18:07

možda misli pobjeći iz zatvora.


registracija
15/8/09

vergilia, 19.10.11. 18:15

Ruglo i sramota - sve luđak do luđaka,lažac do lašca, zločinac do zločinca - cijela horda ZLA na čelu ove države!


registracija
21/4/11

Milankn, 19.10.11. 19:06

Jel ima netko kome nije jasno? HDSSB je pokušao kupiti putovnicu za Glavaša nudeći svoju pomoć pri skupljanju kvoruma, a kad im je to propalo, dali su u javnost. Posve jednako kao kad su pokušali potkupiti vrhovne suce, zeznuli se, a zatim, kao, prijavili. Isti taj Drmić.

Da ne bude zabune, i ja držim da je Glavaševa presuda sramotna, ali ne iz razloga koje navodi HDSSB.


registracija
30/9/09

davor12345, 19.10.11. 20:34

Evo, ja ću za Drmića glasat! Kad ga vidin na lisi, neću ga jednon, nego dva puta zaokružit!


registracija
30/9/09

davor12345, 19.10.11. 20:41

MA šta dva, tri puta ću ga zaokružit... Ako ništa drugo, samo ću ga zbog frizure izabrat!


registracija
7/9/07

Vinogradar, 19.10.11. 21:01

Kak ide ona popevka :
"Veselo, veselo saborci,
vesele naravi svi smo mi,
svi se znamo veseliti...."
I tak dalje...
HADEZEOVSKI SABOR = TRAGIKOMEDIJA


registracija
7/7/11

gadovi, 19.10.11. 21:43

PLAČI VOLJENA ZEMLJO
Propadnimo svi u zemlju od stida jer oni se zastidjeti neće.


registracija
19/10/11

RenaldoZ, 20.10.11. 00:18

Ma što reći na sve te komentare osim da sam uz vas.


registracija
2/6/11

stereo, 20.10.11. 08:21

Sjetimo se da svi oni u principu lažu a samo ponekad ne govore istinu !!!???


registracija
30/9/09

davor12345, 20.10.11. 10:16

Ma jasno! Kod drmića i bratije vrijedi pravilo ... što glasnije laješ, dalje te se čuje. Samo što je taj lavež lajanje u vjetar! Da mu netko da dobru šamarčinu, što zaslužuje već odavno, podvukao bi u rep i otišao u kučicu! Pa što on misli, da smo mi Hrvati budale???


registracija
30/9/09

davor12345, 20.10.11. 10:22

Jedan običan dezerterski smrad nama bi nudio lekcije iz Hrvatstva i parlamentarne demokracije! Čim je i prvi pomisao na rat bio ovdje, čača ga je sklonio u Njemačku i nije se povratio par godina poslije rata, za svaki slučaj, u HDZ Mladež na platni spisak kod šefa pod kodnim imenom Glava! Nevjerojatno što je sve spreman za novac učiniti!


registracija
30/9/09

davor12345, 20.10.11. 10:31

A glava se sad silom hoće prodati kao nacionalni junak, a osramotio nas je svojim neslušanjem Tuđmana i radom na svoju ruku jedno 1 000 000 puta. Ma neka stavi svog sina, Carevića, da bude prvi na izbornoj listi sa 20 godina. Evo, ja ću 1. za njega glasat. Pet puta ću ga zaokružit! Evo, ja se zalažem i predlažem našem vrlom saboru prijedlog zakona da svaki političar prije pristupanja na izborne liste mora obavezno proći psiho test, kao za vozački ili za vojsku! PA ako prođe može u sabor, a ako ne mora ustupiti mjesto nekom drugom! Pa jeba te, tko će ove luđake više slušat! Cijeli su naciju okužili svojim divljačkim ponašanjem!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika