20.10.2011. / 10:27

Autor: Hina , Nacional.hr

Građani pitaju Kukuriku

'Hoćete li premijerki oduzeti stan?'

"Hrvatski sabor neće biti kulisa za ičiju predizbornu kampanju. Jesmo za kompromis, ali i za to je potrebno dvoje. Tu smo da odradimo posao do kraja u interesu hrvatske države, ali ne kao kulisa za nečiju predizbornu kampanju", poručio je Milanović

Foto: Pixsell (arhiva)Foto: Pixsell (arhiva)Predsjednik SDP-a Zoran Milanović na sinoćnjem je predstavljanju Plana 21 Kukuriku koalicije u Zadru, s temom borbe protiv korupcije, rekao da još jednom u ime SDP-a, HNS-a, IDS-a i HSU-a iskazuje dobru volju da Hrvatski sabor dostojanstveno završi rad, da se donese sve što je bitno, ali, kako je rekao, "ne želimo biti kulisa za predizbornu kampanju".

"Hrvatski sabor neće biti kulisa za ičiju predizbornu kampanju. Jesmo za kompromis, ali i za to je potrebno dvoje. Tu smo da odradimo posao do kraja u interesu hrvatske države, ali ne kao kulisa za nečiju predizbornu kampanju", poručio je Milanović.

"Danas govorimo o borbi protiv korupcije, a ona je zapravo krajnja bilanca osmogodišnje korupcije koja je vladala u politici i nekim strankama. Mi iz Kukuriku koalicije nismo takvi", ocijenio je predsjednik SDP-a.

Čelnici Kukuriku koalicije odgovarali su i na pitanja građana, od kojih je jedan pitao hoće li kad dođu na vlast, oduzeti, kako je rekao "ukradeni stan" premijerki Jadranki Kosor.

"Kampanja je i velika je tenzija. Kampanja bez emocija nije kampanja, ali ćemo se svejedno čuvati teških riječi. Svatko će pred građanima odgovarati za ono što je radio u svom životu i političkoj karijeri. Neću ovdje nikoga osobno prozivati, iako nas se čitavo vrijeme pokušava isprovocirati da kažemo ne jednu riječ, nego knjigu previše, ali nećemo", odgovorio je Milanović.

Komentirajući tvrdnje da je Zadar HDZ-ova utvrda, Milanović je rekao kako je grad Zadar, kao i grad Rijeka, slobodan grad i nije ničija utvrda.

SDP-ov saborski zastupnik Željko Jovanović je rekao kako je vlada Ivice Račana prva je počela borbu protiv korupcije, "prva strategija donesena je još 2001. kad je osnovan i USKOK. Pobjedom Kukuriku koalicije nastavit ćemo graditi temelje društva bez korupcije koje je započeo još Račan 2000., poručio je Jovanović.

Rekao je kako mu je drago da upravo u Zadru predstavljaju svoju politiku borbe protiv korupcije.

Ima simbolike u tome, jer iz ovoga grada dolazi jedan član vlade koji je rekao da ništa nije vidio, ništa nije čuo, ništa nije znao, pa onda nije ni odgovoran za milijarde kuna koje su nestale iz hrvatskoga proračuna", rekao je Jovanović.

"Istrage se vode samo protiv onih koji su izgubili moć, nema nijedne istrage protiv ministara, pa će tako ministar opet biti prvi na listi", rekao je Jovanović, dodavši kako po procjeni Svjetske banke šest milijarda kuna na godinu u Hrvatskoj pojede korupcija. "To bi značilo da smo u jednoj godini izgubili 1200 školskih dvorana i 2400 dječjih vrtića, toliko nas je stajala korupcijska hobotnica", ustvrdio je.

Na predstavljanju je govorio i koordinator za 9. izbornu jedinicu Ranko Ostojić, koji je rekao da policija mora biti lišena politike i postati javni servis državnoga odvjetništva, a ne da odvjetništvo obavlja njezin posao. Obećao je da će nova koalicijska vlada vratiti sve što su ratni profiteri i drugi kriminalci opljačkali u zadnjih 20 godina.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
30/11/10

jato, 20.10.11. 12:34

Trlj,blam,trlj,blam, ko Maks po diviziji.
Laži i samo laži, Narode moj, ti si nebitan, bitna je vlast jer vlast je slast a u toj vlasti sam najbitniji ja i moji najbliži.
Zato narode nemoj kukati, mi političari nismo ovdje da zadovoljimo vas i vaše prohtjeve, mi smo tu radi sebe i nama sličnih.
Narode moj, hvala ti na slijepilu jer zbog takvih nam je dobro, kopate po smeću, naučili ste na to te zašto bi vam sada bilo bolje?....bio bi to prevelik preokret,kopajte i dalje, dok nama političarima nebi bilo ugodno kopati po smeću, ipak mi nismo naučeni na to, jer mi smo predodređeni da vas vodimo......do kante za smeće


registracija
24/7/11

mrvek, 20.10.11. 12:53

Treba bjeloglavu srpkinju izbaciti na ulicu i čovjeku vratiti stan a onom njezinom sinu padavičaru treba dati otkaz jer ni mater ne može naučiti engleski. To pokazuje koliko je dotična bjeloglava srpkinja glupa.


registracija
30/12/08

csiki, 20.10.11. 14:15

Stan se moze oduzeti ali zivot mladog vlasnika ne moze se vratiti


registracija
2/1/11

prohujalo, 21.10.11. 08:05

oduzeti stan njoj......to poteze mnoga skrivena pitanja ozakonjene pljacke.......ona je samo jedna u nizu.....
da bi se pokrenulo pitanje treba poceti od glave....a glava je Krivousti i pizza maker......ova je samo bila dobra ucenica.......
nadam se da cemo mi Hrvati imati dovoljno snage da obracunamo sa svima njima......


registracija
14/7/11

Trinity, 21.10.11. 13:34

Na žalost, teško je za očekivati da ćemo ikada krenuti od Krivoustog i pizza makera, to je trebalo učiniti puno prije. Jer sva pljačka i otimačina koja jest krenula od njih, provodila se u okviru zakona koje su izglasali sebi za korist. Proglasiti ništavima nakon 20 g. brojne zakone i vratiti sve na početak..teško, teško, gotovo nemoguće. Tako će, bojim se, i gđa bjeloglava zauvijek ostati u "svojim legalno stečenim" kvadratima stana.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika