20.10.2011. / 11:20

Autor: Nacional.hr

Maček i HDZ opet u fokusu

Arena Zagrab?

"Gobac je ponovio pred Sanaderom ono što je rekao meni o tome da je predao dva miljuna eura Ratku Mačeku. No, Sanader više nije bio začuđen niti je išta komentirao", prepričava Barišić

Ivo Sanader i jedan od njegovih nekad najbližih suradnika, Ratko Maček (desno)Ivo Sanader i jedan od njegovih nekad najbližih suradnika, Ratko Maček (desno)Bivši rizničar HDZ-a Mladen Barišić navodno je otkrio posrednike uključene u aferu isisavanja dva milijuna eura uloženih u gradnju Zagreb Arene koji su na koncu završili na HDZ-ovom crnom kontu, izvještava Jutarnji list.

Kaže kako mu je 'u siječnju 2009. godine uoči otvorenja dvorane i početka Svjetskog prvenstva u rukometu prišao Zoran Gobac i rekao kako je riješeno dva milijuna eura za stranku'. Gobac je, ističe Jutarnji, predao novac Ratku Mačeku, bivšem glasnogovorniku HDZ-a. Gobac je tada spomenuo i Igora Oppenheima, predsjednika Uprave Ingre, tvrtke koja je gradila Arenu, 'jer on zna tko je dao novac i iz kojih sredstava'. Barišić tvrdi kako je o svemu obavijestio Ivu Sanandera, a spomenuo je i Ivana Jarnjaka.

"Pa kako zašto? Pa i prije sam vam rekao da je Ivo Sanader morao sve znati i da je on, da vam to tako kažem, naredio da ga se o svemu izvještava i informira. Dakle, ja sam Ivi Sanaderu rekao kako se priča da je za potrebe stranke u vezi izgradnje Arene dano dva milijuna eura. Moram priznati da je i sam Sanader ostao začuđen kad sam mu to rekao", objasnio je svoj postupak i upletenost Barišić.

"Gobac je ponovio pred Sanaderom ono što je rekao meni o tome da je predao dva miljuna eura Ratku Mačeku. No, Sanader više nije bio začuđen niti je išta komentirao", prepričao je navodno razgovor s otvorenja dvorane i početka Svjetskog prvenstva Barišić.

"Pa tada već godinu i pol nisam radio u Vladi. Zašto bih uzimao novac? Što se tom Barišiću događa? To je apsolutna laž i glupost", izjavio je za Jutarnji Maček, ogradivši se od optužbi.

Gobac je ove navode Jutarnjeg također u potpunosti demantirao.

Zoran Gobac (foto: Matea Vrčković)Zoran Gobac (foto: Matea Vrčković)"Prvo, ja sam u korektnim odnosima s Mačekom i s Barišićem. Poznato je da sam bio sudionik u projektu 'Svjetsko prvenstvo u rukometu u Hrvatskoj 2009. godine', dapače, bio sam organizator", započeo je Zoran Gobac za Politiku Plus.

"Taj događaj, da sam Mačeku predao dva milijuna eura koje je on odnio kasnije u HDZ i o tome obavijestio Mladena Barišića, se jednostavno nije dogodio. Žalosno je to sve skupa i uistinu ne znam otkud se moje ime našlo u toj priči", rekao je o navodima rukometni menadžer.

"To je žalosno i ne vjerujem. Ono što također ne mogu vjerovati je da je Mladen Barišić na taj način mene spominjao i rekao to što Jutarnji list tvrdi, jer sam, ponavljam, s njim bio i ostao u korektnim odnosima", ponovio je Gobac.

"Nisam još kontaktiran, niti sam dobio bilo kakav poziv. Ukoliko ipak dobijem poziv USKOK, odazvat ću se i reći im ovo što sam i vama rekao", spremno je izjavio o mogućoj istrazi organizator Svjetskog prvenstva.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
16/2/11

pro, 20.10.11. 12:32

Hrvatskom vlada bolest.niko ništa nezna,ima se amnezija,ali zato se dobro pamte pin-ovi na računima koje ste debelo napunili u stranim bankama...ali narod ne zaboravlja on ima pamćenje-prokleti bili..


registracija
24/7/11

mrvek, 20.10.11. 12:50

Pogledajte ovog glavonju i recite mi jel to nedužna faca? Sve mafijaši i sve ih treba zatvoriti. Idemo hapšenje, što se čeka!?


registracija
12/10/11

hiperborejac, 20.10.11. 15:11

Koje smeće nas je vodilo zadnjih osam godina. gadim se sam sebi gledajući ih na ovoj slici.


registracija
9/5/10

lolobrigita, 20.10.11. 17:14

Lako što oni pate od amnezije,ni narod nije bolji.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika