20.10.2011. / 12:50

Autor: Totalsport

Pearce izbornik britanske nogometne reprezentacije na Igrama u Londonu

Kažemo trebao bi, jer su se u lipnju nogometni savezi Sjeverne Irske, Škotske i Walesa usprotivili priopćenju Britanskog olimpijskog odbora (BOA), koji je obznanio kako je postignut ''povijesni sporazum'', koji će ponuditi zajedničku britansku momčad prvi puta nakon 52 godine

Stuart Pearce (Wikipedia)Stuart Pearce (Wikipedia)Stuart Pearce, bivši engleski nogometni reprezentativac, a od 2007. godine izbornik engleske U-21 reprezentacije, imenovan je izbornikom britanske reprezentacije na Olimpijskim igrama u Londonu.

Stuart Pearce (49 godina), koji je u igračkim danima stekao nadimak ''Psiho'', trebao bi u teoriji voditi kombiniranu britansku momčad na Olimpijskim igrama po prvi puta nakon 1960. godine. Kažemo trebao bi, jer su se u lipnju nogometni savezi Sjeverne Irske, Škotske i Walesa usprotivili priopćenju Britanskog olimpijskog odbora (BOA), koji je obznanio kako je postignut ''povijesni sporazum'', koji će ponuditi zajedničku britansku momčad prvi puta nakon 52 godine.

Nogometni savezi spomenute tri zemlje strahuju za vlastite nacionalne identitete u svjetskom nogometu, te se protive ideji o nastupu nogometaša iz njihovih zemalja na Igrama. Sva tri saveza prihvaćaju da pod nazivom Velika Britanija nastupe samo engleski igrači.

Bilo kako bilo, Engleski nogometni savez (FA) odabrao je Pearcea na dužnost izbornika Velike Britanije, a Britanski olimpijski odbor je potvrdio njegovo imenovanje.

Pearce će na Igrama, shodno pravilima, selektirati igrače do 23 godine starosti, s time da svaka selekcija ima pravo na trojicu starijih nogometaša od te dobi. Želju za nastupom na igrama pokazao je bivši kapetan engleske reprezentacije i najslavniji igrač iz te zemlje David Beckham.

Stuart Pearce, nekadašnji branič, odigrao je 78 utakmica za englesku reprezentaciju i upisao 5 pogodaka. Igrao je 12 godina za Nottingham Forest. Nakon toga je po dvije sezone odigrao u Newcastleu i West Hamu, a karijeru je okončao 2002. godine u Manchester Cityju.

Vezane vijesti

Čusovitina se nakon Londona više neće natjecati

Čusovitina se nakon Londona više neće natjecati

Nastup na 30. Olimpijskim igrama u Londonu ovoga ljeta bit će i posljednji za uskoro 37-godišnju gimnastičarku Oksanu Čusovitinu, rođenu Uzbekistanku… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika