20.10.2011. / 14:15

Autor: Nacional.hr

Ivini pioniri usavršili vještinu bacanja blata

"Kad je Ivo Sanader došao u Zagreb dobio je WC 'čučavac', a imao je povrijeđenu nogu", rekao je odvjetnik

Čedo ProdanovićČedo ProdanovićJedan od Sanaderovih odvjetnika, Čedo Prodanović, rekao u HTV-ovoj emisiji Otvoreno kako bivši premijer Ivo Sanader nije imao iste uvjete u pritvoru u Austriji i Remetincu kao ostali pritvorenici.

"Kad je Ivo Sanader došao u Zagreb dobio je WC 'čučavac', a imao je povrijeđenu nogu. To je apsolutno neprimjereno. Poslije su mu bušili neku stolicu da bi sve to olakšali. Sanader to doista shvaća da je to zbog njega. Činjenica da mu se ni na koji način nije željelo izaći u susret. Nije izuzetan samo zato što je premijer, niti on traži neke velike privilegije, nego je izuzetan kao čovjek koji ima sedam odvojenih kaznenih predmeta u pet istraga gdje samo jedan predmet ima 40.000 stranica. Ni fizički to ne može smjestiti u jednu sobu", rekao je odvjetnik u HTV-ovoj emisiji 'Otvoreno'.

Kazao je kako je za njega 'neprimjereno da država koja drži iole do sebe drži premijera u takvim uvjetima'. Dodaje kako je 'pitanje prava na obranu i fer suđenja vrlo upitno', nastavlja kako 'postoji sedam do osam sličnih postupaka u drugim zemljama, no nikom ne pada na pamet pritvarati premijera'. 'I najviši državni dužnosnici bacaju blato po njemu kako god se sjete, od njegovih pionira tipa Jandroković pa nadalje. Po standardima Europskog suda za ljudska prava to je povreda prava na pravično suđenje. Novinari taj luksuz sebi i mogu dozvoliti, ali državni dužnosnici ne smiju', odlučan je bio odvjetnik Čedo Prodanović.

Nastavio je kako u istražnom zatvoru bivši premijer ima mogućnost gledati svaku večer televiziju do 23 sata nakon čega se gase svjetla, kako svaki dan dobiva tisak, odvjetnici mu mogu dolaziti u svakodnevni podsjet, dok članovi obitelji tek dva vikenda u mjesecu, pritvorenik ima pravo na osam minuta telefonskog razgovora tjedno.


Vezane vijesti

Hrvatska u Afganistanu do 2015.

Hrvatska u Afganistanu do 2015.

Hrvatska će do kraja poštivati dogovorenu politiku NATO-vih operacija u Afganistanu i hrvatske će snage u toj zemlji ostati kako je dogovoreno do… Više

Komentari

registracija
2/4/10

Njofra, 20.10.11. 14:31

Ne znam zašto novinari uopće traže komentare odvjetnika. Oni su plaćeni da bi branili svoga klijenta i pri tome se koriste svime što im je na raspolaganju da bi govorili i radili u njegovom interesu.
Sutra bi Prodanović istim žarom govorio u korist pionira Jandrokovića kada bi za to bio angažiran. To je takva profesija i tražiti od odvjetnika objektivnost u predmetima u kojima su angažirani je suludo i beskorisno.


registracija
29/4/09

florenz, 20.10.11. 15:16

Pa, čini se da g. odvjetnik pledira za otvaranje (bar) depadanse za premijere u Remetincu. Vjeruje li da će tu biti smješten novi "stanovnik" kad se riješe istrage g. Sanadera?


registracija
23/9/11

Ceraria, 20.10.11. 17:26

Prodanovicu budalo
On nije premijer, on je ZATVORENIK


registracija
20/10/11

Rene2, 20.10.11. 18:44

Nije mi jasno,
kako tog Prodanovića nije sram,i kako ga nije sram uzeti lovu koju je Ivo pokrao,pa on je isto lopov...


registracija
14/11/07

laufer, 20.10.11. 22:44

"... niti on traži neke VELIKE privilegije..."

Da ti pamet stane.


registracija
14/7/11

Trinity, 21.10.11. 13:12

Da, da...međutim, važno je što se govori (a ne tko govori). A čovjek zna pravo i zakone. Pa da ne bi jednog dana hrv.porezni obveznici u ime RH morali bivšem premijeru platiti naknadu štete i troškove postupka prema odluci Eu suda za ljudska prava....


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika