21.10.2011. / 11:33

Autor: Totalsport

NHL liga: Washington nastavlja rekordnu seriju

Capitalsi uživaju u najboljem startu u sezonu. Nikad nisu na samom početku natjecanja imali omjer bolji od 4-0. Jedina su momčad lige s čistih šest pobjeda

Aleksandr Ovečkin Aleksandr Ovečkin Aleksandr Ovečkin i njegovi Washington Capitalsi pobijedili su i šesti put u svojoj šestoj utakmici nove NHL sezone. Slavili na gostovanju kod Philadelphia Flyersa 5-2.

Zabila je momčad iz glavnog grada tri gola u posljednjoj četvrtini, a dvostruki nakorisniji igrač sezone zabio je dva gola, jedan u prvoj i jedan u trećoj trećini. Prvi je put ove sezone 26-godišnji Rus zabio dva gola u jednoj utakmici. U dosadašnjih je pet Washingtonovih utakmica zabio tek jedan.

Capitalsi uživaju u najboljem startu u sezonu. Nikad nisu na samom početku natjecanja imali omjer bolji od 4-0. Jedina su momčad lige s čistih šest pobjeda.

Serija od pet pobjeda zaredom Colorado Avalanchea stala je pri denverskom gostovanju Chicago Blackhawksa, koji su slavili 3-1 golovima svojih ponajboljih igrača: Patricka Sharpa, Jonathana Toewsa i Mariana Hosse.

Prvaci iz pretprošle sezone prekinuli su zapravo gostujuću pobjedničku seriju denverskog sastava. Jedini su put ranije Avalanchei ove sezone izgubili na otvaranju sezone kao domaćini.

Pittsburgh je pred svojim gledateljima nadigrao Montreal Canadiense 3-1 i dalje bez najboljih igrača, Jevgenija Malkina i Sidneyja Crosbya. U njihovu odsustvu nastavlja briljirati James Neal, najbolji strijelac lige uz Torontova Phila Kessela, koji je Canadiensima zabio svoj sedmi gol u sezoni.

Aktualni prvaci, Boston Bruinsi, na svom su ledu pobijedili Toronto Maple Leafse 6-2 nanijevši kanadskoj momčadi prvi poraz sezone u osnovnom dijelu utakmice. Zdeno Chara, Milan Lucic i Tyler Seguin upisali su po gol i dvije asistencije.

Dany Heatley zabio je drugi gol u sezoni za svoju novu momčad, Minnesotu Wild, u gostujućoj 2-1 pobjedi kod Edmontona, izborenoj nakon raspucavanja kaznenih udaraca.

Lanjski finalisti doigravanja, Vancouver Canucksi, u svojoj su dvorani deklasirali Nashville Predatorse pobijedivši 5-1. Braća blizanci, Daniel i Henrik Sedin, upisali su gol i asistenciju svaki.

NHL, četvrtak:

Boston - Toronto 6-2

Pittsburgh - Montreal 3-1

Philadelphia - Washington 2-5

Ottawa - Winnipeg 4-1

Tampa Bay - NY Islanders 4-1

Florida - Buffalo 0-3

Colorado - Chicago 1-3

Calgary - NY Rangers 2-3, produžetak

Edmonton - Minnesota 1-2, penali

Vanouver - Nashville 5-1

Phoenix - Los Angeles 0-2

Vezane vijesti

NHL: Kingsi na pobjedu od Stanley Cupa

NHL: Kingsi na pobjedu od Stanley Cupa

Hokejaši Los Angeles Kingsa u trećoj su utakmici finalne serije NHL doigravanja, prvoj na svom ledu, u Staples Centeru, pobijedili New Jersey Devilse… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika