21.10.2011. / 14:13

Autor: Hina

'Uvod u nacionalnu krizu'

Odluke koje su danas donesene u Hrvatskom saboru ozbiljan su udar na parlamentarizam i uvod u nacionalnu krizu, ocijenila je u izjavi za javnost predsjednica saborskog Kluba zastupnika HNS-a i HSU Vesna Pusić.

Vesna PusićVesna PusićOdluke koje su danas donesene u Hrvatskom saboru ozbiljan su udar na parlamentarizam i uvod u nacionalnu krizu, ocijenila je u izjavi za javnost predsjednica saborskog Kluba zastupnika HNS-a i HSU Vesna Pusić.

Institucija imuniteta temelj je funkcioniranja svakog parlamenta i postoji upravo zato da bi štitila slobodu izgovorene riječi zastupnika. Odlukom koju je HDZ donio omogućava se da od danas svaka parlamentarna većina može terorizirati instituciju parlamenta i parlamentarizma, smatra Pusić u povodu skidanja imuniteta zastupniku SDP-a Željku Jovanoviću.

Također, donošenje Zakona o ništetnosti pravnih akata sve građane Republike Hrvatske za koje postoji i najmanja mogućnost da je dignuta optužnica trajno se zarobljava u granice Republike Hrvatske jer se problem ne rješava, a zakon vrijedi samo na području Hrvatske. Kako bi se izbjegla ozbiljna nacionalna kriza, zakon treba hitno poništiti, ističe u izjavi Vesna Pusić.

Sabor je danas, između ostalog, većinom glasova donio Zakon o ništetnosti određenih pravnih akata pravosudnih tijela bivše JNA, bivše SFRJ i Srbije i izglasovao skidanje imuniteta zastupniku SDP-a Željku Jovanoviću po privatnoj tužbi HDZ-a za klevetu.

Vezane vijesti

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

Europska nogometna organizacija (UEFA) kaznila je Hrvatski nogometni savez (HNS) s 80.000 eura zbog neprimjerenog ponašanja hrvatskih navijača na… Više

Komentari

registracija
14/7/11

Trinity, 21.10.11. 14:28

Unatoč svima i svemu, Hdz je odlučio do kraja "derati svoju kozu"!! Kako neodgovorno (ništetnost), kako jadno (imunitet)!! Dosta je, i pre, pre, previše hdzovog terora!, odlazite!!


registracija
20/5/09

BXLCRO, 21.10.11. 15:45

Kako sam prije par sati napisao tik prije izbora - uvodjenje(ZNA SE) jugoslavenskog clana133 o neprijateljskoj propagandi i HDZovo uvodjenje policijskog sata! Sto drugo? Bilo bi dobro obavijestiti EU HDZ pedofilske demokrscanske trabante u EU Merkel i komapanija o stanju u RH!? Kaj vaj jos nije jasno u oporbi?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika