22.10.2011. / 10:17

Autor: Hina

Ministri financija euro zone odobrili novu tranšu Grčkoj

Ministri financija zemalja euro zone odobrili su isplatu iduće tranše od 8 milijardi eura po programu pomoći EU-a i MMF-a Grčkoj, rekli su ministri u petak u izjavi.

Georgios PapandreuGeorgios PapandreuMinistri financija zemalja euro zone odobrili su isplatu iduće tranše od 8 milijardi eura po programu pomoći EU-a i MMF-a Grčkoj, rekli su ministri u petak u izjavi.

"Dogovorili smo isplatu iduće tranše financijske pomoći Grčkoj u kontekstu tekućeg programa gospodarske prilagodbe", kaže se u izjavi Eurogrupe koja se sastala u Bruxellesu u petak navečer. "Očekuje se da se isplata izvrši u prvoj polovici studenog a još se čeka odobrenje odbora Međunarodnog monetarnog fonda", stoji u izjavi.

"Pored toga, kako bi osigurali održivost duga, zaključit ćemo drugi program gospodarske prilagodbe za Grčku, s odgovarajućom kombinacijom dodatnog novog službenog fiannnciranja i uključenja privatnog sektora", stoji u priopćenju.

Ova je isplata šesta tranša ukupnog paketa od 110 milijardi eura zajmova dogovorenih izmđu EU-a i MMF-a i Grčke u svibnju prošle godine. Bez ove isplate Grčka se suočava s mogućnošću da ne može plaćati svoje dugove krajem godine.

Vezane vijesti

Ublažavanje grčkog tereta reformi

Ublažavanje grčkog tereta reformi

Grčka želi smanjenje poreza, dodatnu pomoć za sirotinju i nezaposlene, zamrzavanje otpuštanja u javnom sektoru i više vremena za rezanje deficita,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika