24.10.2011. / 14:49

Autor: Hina

Sastanak talijanske vlade usred neslaganja o mirovinama

Talijanski premijer Silvio Berlusconi održao je u ponedjeljak hitnu sjednicu vlade ne bi li tako prevladao protivljenje koalicijskih partnera zahtjevima EU-a da se brzo provedu mjere gospodarske reforme.

Silvio BerlusconiSilvio BerlusconiTalijanski premijer Silvio Berlusconi održao je u ponedjeljak hitnu sjednicu vlade ne bi li tako prevladao protivljenje koalicijskih partnera zahtjevima EU-a da se brzo provedu mjere gospodarske reforme.

Nakon otvorenih poziva njemačke kancelarke Angele Merkel i francuskoga predsjednika Nicolasa Sarkozyja Berlusconi kani predložiti reforme mirovinskog sustava koje su njegovi partneri iz Sjeverne lige dosad odbijali.

U ponedjeljak je vođa parlamentarne skupine Marco Reguzzoni ponovio da je Sjeverna liga protiv promjena kojima bi se dob za umirovljenje podignula sa 65 na 67. To je korak koji traže mnoge institucije, među njima i talijanska središnja banka.

"Sjeverna Liga oduvijek je protiv bilo kakve mirovinske reforme", rekao je Reguzzoni na talijanskoj televiziji. "Dali smo alternativne prijedloge o kojima ćemo razgovarati u vladi".

Čelnici EU-a sve su više uznemireni zbog lošeg pristupa talijanske vlade financijskoj krizi zbog čega bi Italija mogla ugroziti cijelu eurozonu ne uspije li uravnotežiti svoje financije i ponovno steći povjerenje financijskih tržišta.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika