Objavljeno u Nacionalu br. 832, 2011-10-25

Autor: Kristina Gaćarić

Najveća hrvatska stipendija

Novac ulijeće u džepove studenata

U Predsjedničkim dvorima predsjednik Ivo Josipović primio je najbolje studente kako bi im uručio prvu ratu Top stipendije za top studente

Moritz von Seefried (NCL), Frane Skoblar
(Turisthotel), Ive Mustać (Tankerska
plovidba), Harald von Seefried (Naxos),
Cosima von Seefried, Čedo Maletić (HPB),
Mladen Pejković (Vipnet), Zdravka Demeter Bubalo (Ina), Mislav Šimatović (NCL), Maja Rendulić (Erste Card Club), Sara Zadravec
(Erste Card Club), Petar Grđan (Janaf)Moritz von Seefried (NCL), Frane Skoblar (Turisthotel), Ive Mustać (Tankerska plovidba), Harald von Seefried (Naxos), Cosima von Seefried, Čedo Maletić (HPB), Mladen Pejković (Vipnet), Zdravka Demeter Bubalo (Ina), Mislav Šimatović (NCL), Maja Rendulić (Erste Card Club), Sara Zadravec (Erste Card Club), Petar Grđan (Janaf)Hrvatski predsjednik Ivo Josipović prošlog je tjedna u Predsjedničkim dvorima dobitnicima Top stipendije za top studente - koju već deseti put dodjeljuje tjednik Nacional - uručio prve rate za akademsku godinu 2011./12. Ukupan stipendijski fond iznosi 1.080.000 kuna pa će 27 Top stipendista tijekom ove akademske godine primati Top stipendiju u mjesečnim iznosima od 4000 kuna. Najboljom Top studenticom prema izboru redakcije Nacionala proglašena je Mirna Vlahović sa Sveučilišta u Osijeku, koja je uz Top stipendiju primila i posebnu nagradu "Ivo Pukanić".

OSIM TOP STUDENATA događaju su prisustvovali Izet Aganović, posebni savjetnik predsjednika Republike, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, Moritz von Seefried, predsjednik Uprave NCL Media Grupe, Harald von Seefried, većinski vlasnik NCL Media Grupe, Mislav Šimatović, glavni urednik Nacionala, Dubravko Peričić, voditelj projekta, te predstavnici tvrtki sponzora Top stipendije za top studente Petar Grđan, član Uprave Janafa, Mladen Pejković, predsjednik Uprave Vipneta, Maja Rendulić, savjetnica predsjednika Uprave Erste Card Cluba, Čedo Maletić, predsjednik Uprave Hrvatske poštanske banke, Zdravka Demetar Bubalo, direktorica ljudskih resursa u Ini, te Frano Skoblar, predsjednik Uprave Turisthotela, i Ive Mustać iz Tankerske plovidbe iz Zadra. Osim njih, svečanoj dodjeli prisustvovali su i mnogi važni članovi akademske zajednice.

IVO JOSIPOVIĆ, predsjednik RH, istaknuo je da je obrazovanje budućnost Hrvatske: “Veliko mi je zadovoljstvo pozdraviti i čestitati dobitnicima Top stipendije, utemeljitelju Top stipendije tjedniku Nacional, kao i sponzorima čija je ova hvale vrijedna akcija dobar primjer kako pomoći i potaknuti visoko obrazovanje. Hrvatska ulazi u novu eru svog razvoja, u kojoj će znanje biti presudno za razvoj pojedinaca i cijelog društva. Pred nama su parlamentarni izbori i vjerujem da će, koja god stranka bude na vlasti, za nju obrazovanje biti najvažnija tema.” Ivo Josipović rekao je i da će pratiti razvoj karijera dobitnika Top stipendije. Izet Aganović istaknuo je da je ovo veoma respektabilna stipendija: “Top stipendija ima najbolji kriterij odabira. Dodjeljuje se već deset godina i uz nju se ne vežu nikakvi skandali poput namještanja ili prijevara. Vrlo mi je drago što je dobitnica Top stipendije za ovu godinu i moja bivša studentica na Medicinskom fakultetu Sandra Jerković Gulin.”

MLADEN PEJKOVIĆ, predsjednik Uprave Vipneta, rekao je da je Vipnet od početka prijatelj Top stipendije i da vjeruje da će to prijateljstvo trajati i dalje: “Divno je što nas je predsjednik Josipović ugostio, jer je za studente to dokaz koliko se cijeni njihov trud i rad.” Maja Rendulić iz Uprave Erste Card Cluba također je napomenula što znači prijam studenata kod predsjednika: “Kad predsjednik Republike primi u audijenciju izvrsne studente, to svakoga podsjeća na to koliko je znanje dragocjeno i da samo zemlja znanja može biti i zemlja prosperiteta.” Petar Grđan iz Janafa, kad se prošle godine prvi put susreo s Top studentima, rekao je da je impresioniran biografijama dobitnika i dodao je da je Janaf društveno odgovorna tvrtka. Da je tako doista i mislio, Janaf je potvrdio i ovogodišnjim sponzorstvom Top stipendije.

Čedo Maletić iz Hrvatske poštanske banke istaknuo je da je ulaganje u znanje i intelektualni kapital najbolja investicija i da HPB stoga kontinuirano podupire brojne obrazovne projekte, institucije i pojedince.” Zdravka Demetar Bubalo iz Ine rekla je: “INA uvijek nastoji pomoći projektima koji su na opću korist zajednice u kojoj djeluje, a Top stipendiju za top studente prepoznala je kao takav projekt u samim njenim počecima.”

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika