25.10.2011. / 14:04

Autor: Hina

Plenum Filozofskog fakulteta traži smjenu dekana Borasa

Plenum Filozofskog fakuleta zatražit će smjenu Damira Borasa s mjesta dekana i profesora na fakultetu a zbog, kako kažu, nasrtaja na studenticu te zbog "besramne" promjene odluke o nenaplaćivanju školarina za studente druge i treće godine do parlamentarih izbora.

Damir BorasDamir BorasPlenum Filozofskog fakuleta zatražit će smjenu Damira Borasa s mjesta dekana i profesora na fakultetu a zbog, kako kažu, nasrtaja na studenticu te zbog "besramne" promjene odluke o nenaplaćivanju školarina za studente druge i treće godine do parlamentarih izbora.

Studenti Filozofskog fakulteta, koji danas nastavljaju blokadu studentske službe, uprave, dekanata i dvorane D7, izjavili su kako je odluka da se zatraži smjena dekana i nastavi blokada donesena zbog "besramne obmane dekana Borasa" vezane uz promjenu naputka Filozofskog fakulteta o nenaplaćivanju školarina studentima.

Studente, a i nastavnike, zaprepastilo je, kažu studenti, što je dekan najprije "pred očima javnosti pristao da se studenti II. i III. godine preddiplomskog studija upišu bez plaćanja školarina, koje moraju uplatiti ako Ministarstvo ne podmiri obveze do 15. prosinca", a zatim već sutradan porekao i promijenio tu odluku koju je, zaključuju studenti, "nadopunio prozirnim lažima u javnosti".

Odluci da se zatraži njegova smjena pridonio je i, kako kažu, incident prvog jutra obnovljene blokade, kada je "bezobzirno nasrnuo i fizički napao studenticu". Svima koji žele relativizirati događaj studenti postavljaju pitanje što bi se dogodilo da je neki student fizički nasrnuo na profesora. Rekli su i da su se čuli s tom studenticom, koja je "malo uznemirena ali je sada dobro".

Potvrdili su da osim blokade, razmišljaju i o drugim metodama pristiska, te da će o tome razgovarati na sljedećim plenumima. Inače, nastava na Filozofskom fakultetu traje i studenti II. i III. godine ju pohađaju.

Vezane vijesti

Ekranizacija pobune

Ekranizacija pobune

Na treću godišnjicu blokade Filozofskog fakulteta u Zagrebu, projekcijama u zagrebačkom Dokukinu započinje kino distribucija dugometražnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika