25.10.2011. / 15:32

Autor: Hina , Nacional.hr

Magazin Q:

U2 najbolji bend u posljednjih 25 godina

Dodjela godišnjih glazbenih nagrada tog najprodavanijega britanskog glazbenog mjesečnika održala se u ponedjeljak u Londonu

ArhivaArhivaČlanovi grupe U2 od jučer se mogu hvaliti još jednom nagradom - čitatelji britanskog glazbenog časopisa Q proglasili su ih najboljim bendom na svijetu u posljednjih 25 godina.

Dodjela godišnjih glazbenih nagrada tog najprodavanijega britanskog glazbenog mjesečnika održala se u ponedjeljak u Londonu.

Britanska pjevačica Adele dobila je nagradu za najbolju pjevačicu, a njezina pjesma "Rolling in the Deeep" također je proglašena najboljom, objavljeno je na internetskoj stranici magazina. Ona nije nazočila dodjeli nagrada zbog bolesti nakon što je prije dva tjedna bila prisiljena otkazati američku turneju zbog problema s grlom.

Coldplay je proglašen najboljim sastavom na svijetu u ovome trenutku, iako se pjevač Chris Martin nije složio s tim naslovom. "U2 je najbolji bend na svijetu u ovom trenutku. Mi smo negdje sedmi", kazao je.

Q ikonom je proglašen Noel Gallagher, jedan od braće koji su vodili rock bend Oasis, a sada ima svoju grupu. Međutim, on je rekao da ova nagrada nije u njemu izazvala ni približno velik užitak u usporedbi s osjećajem kada je njegov omiljeni nogometni klub Manchester City "razbio" slavnog gradskog rivala Manchester United sa 6-1 u nedjelju. "To mi je bio najbolji dan u životu ne računajući rođenje djece", rekao je.

Jesu li U2 zaslužili nagradu za najbolji bend u posljednjih četvrt stoljeća hrvatska je publika mogla provjeriti na dvama uzastopnim koncerima u Maksimiru prije dvije godine. Također, mogli su tada čuti i pjesmu Chasing Cars njihove predgrupe Snow Patrola, koju su čitatelji časopisa Q jučer progasili najboljom "klasičnom pjesmom".

Vezane vijesti

Marihuana s državnim pečatom

Marihuana s državnim pečatom

Urugvajska vlada objavila je prijedlog zakona kojim želi ozakoniti i nadzirati tržište marihuane, ocjenjujući da je ta droga manje opasna od crnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika