25.10.2011. / 15:58

Autor: Nacional.hr

Osijek je dobio besplatan turistički vodič

Projekt "CroCities" zamišljen je kao serija turističkih vodiča hrvatskih gradova

Screenshot aplikacijeScreenshot aplikacijePrva iz serije aplikacija - turističkih vodiča za hrvatske gradove: CroCities - Osijek, donosi najvažnije informacije koje mogu pomoći posjetiteljima najvećeg grada istočne Hrvatske, ali i Osječaninama kojima trebaju servisne informacije. Izbor najvažnijih mjesta koje treba posjetiti u Osijeku daje opis svake lokacije, ali i njenu poziciju na karti.

Projekt "CroCities" zamišljen je kao serija turističkih vodiča hrvatskih gradova. Ono što CroCities razlikuje od drugih sličnih aplikacija su originalne slike, panorame 360′, te iscrpne i recentne informacije o svemu što posjetitelj jednog grada treba znati.

Projekt je napravljen na mobilnoj platformi "MCS" (Mobile City Solutions), koja je već temelj i za druge projekte koji slijede slijedećih mjeseci. MCS je u potpunosti projekt Vukovarske tvrtke k-informatika i razvijana je dugi niz mjeseci. Platforma je pogodna za instalaciju na iOS te na Android platformi.

Sve vizuale kao i 3D panorame je odradila multimedijalna tvrtka i Kopačeva, Pictor d.o.o.

U planu je izrada mobilnih aplikacija i za Zagreb, Varaždin i Samobor.

Aplikacija je trenutno dostupna na Android platformi. Za iOS platformu aplikacija je trenutno u «In Review» fazi te bi trebala biti uskoro dostupna.

Vezane vijesti

Predstavljena internetska stranica o komarcima

Predstavljena internetska stranica o komarcima

Na Odjelu za biologiju osječkoga Sveučilšta Josipa Jurja Strossmayera danas je predstavljena internetska stranica o komarcima u Osijeku. Pročelnik… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika