25.10.2011. / 17:15

Autor: Hina

Mirko Cetinski ispitan u tri minute, Matteo morao čak do Zagreba

Istražni sudac Županijskoga suda u Puli Svetislav Vujić u aferi "Končar-Cetinski", u vezi sa zahtjevom Županijskoga državnog odvjetništva za proširenjem istrage zbog sumnje u pranje novca, ispitao je danas Mirka i Mattea Cetinskog, muža i sina prvoosumnjičene Vinke Cetinski.

Matteo i Vinka CetinskiMatteo i Vinka CetinskiIstražni sudac Županijskoga suda u Puli Svetislav Vujić u aferi "Končar-Cetinski", u vezi sa zahtjevom Županijskoga državnog odvjetništva za proširenjem istrage zbog sumnje u pranje novca, ispitao je danas Mirka i Mattea Cetinskog, muža i sina prvoosumnjičene Vinke Cetinski.

Sudac Vujić jučer je ispitao Vinku Cetinski, Borisa Sorga i Željana Hrvatina.

Mirko i Matteo Cetinski obuhvaćeni su posljednjim dvama zahtjevima za proširenjem istrage u vezi s pronevjerom 73 milijuna kuna na štetu tvrtke "Kermas ulaganja" i u vezi s pranjem novca. S preostalih sedmero sumnjiči ih se da su prilikom kupoprodaje mnogobrojnih nekretnina u Istri za račun Danka Končara oštetili njegovu tvrtku "Kermas ulaganja", u kojoj je Vinka Cetinski bila direktorica, za 73 milijuna kuna.

Nakon davanja iskaza, Mirko Cetinski potvrdio je novinarima da je istražnome sucu rekao kako se ne osjeća krivim ni po jednoj točki optužnice te da su, kako je rekao, "sve što mu se stavlja na teret za njega velike nepoznanice".

Ispitivanje Mirka Cetinskog trajalo je nešto više od tri minute, a njegov sin Matteo požalio se da je zbog tog postupka morao doputovati iz Zagreba. Sucu je rekao kako nema stanove u New Yorku te da se njime "nisu bavili ni FBI ni James Bond", čime je odgovorio medijima koji su najavljivali angažman FBI-ja u rasvjetljavanju te afere.

Jučer se Vinka Cetinski, po riječima njezina odvjetnika Ljubiše Drageljevića, branila tvrdnjama kako nije stekla nikakvu protupravnu imovinsku korist pa zato nije počinila ni kazneno djelo pranja novca.

Vezane vijesti

'Oprano' 73 milijuna kuna: Među osumnjičenima i sin Vinke Cetinski, Matteo

'Oprano' 73 milijuna kuna: Među osumnjičenima i sin Vinke Cetinski, Matteo

U nastavku kriminalističkog istraživanja u slučaju Cetinski u vezi sa zlouporabama u kupoprodaji nekretnina na štetu trgovačkog društva iz Pule,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika