25.10.2011. / 17:28

Autor: Hina

'Političar za svoje riječi treba biti spreman odgovarati'

Saborska zastupnica i gradska vijećnica Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) u Rijeci Vesna Buterin rekla je danas na konferenciji za novinstvo u Rijeci komentirajući ukidanje saborskog imuniteta Željku Jovanoviću (SDP) kako "političar koji je spreman vrijeđati i prozivati treba biti spreman za to i odgovarati".

Vesna ButerinVesna ButerinSaborska zastupnica i gradska vijećnica Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) u Rijeci Vesna Buterin rekla je danas na konferenciji za novinstvo u Rijeci komentirajući ukidanje saborskog imuniteta Željku Jovanoviću (SDP) kako "političar koji je spreman vrijeđati i prozivati treba biti spreman za to i odgovarati".

Ustvrdila je kako se ona i Jovanović razlikuju po tome što je ona svjesna težine javno izgovorene riječi u politici i uvijek je spremna odgovarati za sve što javno izgovori, a ujedno se zauzima za to da svi moraju poštovati zakone.

"Jovanović dobro zna što je izrekao i zašto je to izrekao. Ne vidim razlog za toliku ljutnju i toliku buku u posljednje vrijeme", istaknula je Buterin, dodajući kako će na sudu moći dokazati da nije kršio zakon ako to nije činio.

Doista je previše što pokušava plasirati tezu da mu netko zabranjuje govoriti time što mu je oduzet imunitet jer od prvog dana kako se pojavio u politici stalno vrijeđa i proziva, rekla je Buterin.

Smatra kako bi modernom političaru odgovornost za izrečeno i dosljednost trebale biti glavne osobine, a da se Jovanovićeva dosljednost vidi u odnosu prema riječkim aferama kao što je slučaj "Tržnica" i afera vezana uz "visokopozicioniranu gradsku službenicu Željku Marković".

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
15/11/06

rimaz, 25.10.11. 17:57

Buterinka, zašto nemaš hrabrosti pa isto to poručiti liječenom alkoholičaru, doktoru kome je laganje znak raspoznavanja, onoj veterinarki što ljubi Kosoricu gdje god stigne, onom bubnjaru iz Dubrovnika koji lupa i lupa, onom drugom doktoru koji poručuje da ne glasamo za HDZ, onom... morao bih nabrajati, nabrajati,....Baš odabrano društvo, pravo društvo za takve kao što si ti. I samo ostani. Vjerujem da u sabor više nećeš.


registracija
22/10/11

jadno100, 25.10.11. 18:00

Ako im se kaze istina onda je to govor mrznje a kad oni neosnovano nekoga prozivaju kao kucnog nasilnika to je ok.


registracija
11/1/10

fluid, 25.10.11. 22:30

Ti nisi plavuša.Ti si glupa.


registracija
17/6/05

torpedo, 26.10.11. 07:21

Politicari odgovaraju na nacin da ne budu izabrani (osim ako se bave korupcijom ili pljackom kao npr pojedinci iz HDZ-a).

Uvodjenje verbalnog delikta je doista opasan presedan.
Kad bi se slijedilo (ovakvo nedemokratsko) ponasanje HDZ-a, onda bi sutra neki novi parlamentarni pobjednik sa vise od 77 ruku, mogao svakome iz HDZ-a skinut imunitet i bez nekog posebnog razloga (kao sto je HDZ napravio Jovanovicu) i onda ih sve ovako ili onako poslati u zatvor.

Jos sto je problematicno u ovoj prici jest cinjenica da je HDZ tuzitelj i HDZ (uz pomoc koalicijskih partnera) je pravna osoba koja je skinula imunitet doticnom zastupniku.

Ono sto mene fascinira je ovakva retorika zaista prolazi kod dijela pucanstva i pitam se kakvo smo mi to drustvo i sto cemo onda nasoj djeci ostavit u nasljedje.


registracija
11/1/10

fluid, 26.10.11. 14:44

HDZ ovako zbori;Mi kao stranka nismo i nemožemo biti kriminalna organizacija.Nismo svi odgovorni za postupanje pojedinaca.Na sudu to ide ovako;Lopov sa dokazanom krivnjom 5 godina zatvora a pomagač koji je držao ljestve 2 godine(manji oblik kaznene odgovornosti pa manja i kazna).Kako bilo da bilo i jedan i drugi su krivi i kazneno odgovorni.U čemu je razlika sa vrhom HDZ-a i članstva koje ih i dalje podupire.A nastavljanje i upornost kod vršenja kaznenog djela je otegotna okolnost i kazna mora biti veća.Je li ta gospodine Željko Horvatiću?Ili ste lagali na predavanjima?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika