25.10.2011. / 19:01

Autor: Nacional.hr

Pankretić diže ruke

Neću i ne mogu ispunjavati dogovor Pupovca i Sanadera

Čudi me što kolega iz SDSS-a nije raspravljao na sjednici zatvorenoj za javnost, već na otvorenoj sjednici, čime traži ''pozornicu'' i time se želi prebacivati u neki drugi tabor, ali neka to ne radi preko mojih leđa i leđa HSS-a

Božidar PankretićBožidar Pankretić"Razmjena mišljenja" kako su u Vladi nazvali oštre riječi na relaciji Slobodan Uzelac - Božidar Pankretić pokazatelj je napete situacije među koalicijskim partnerima. Iako, strogo tehnički gledano, HSS i SDSS nisu direktni partneri već preko HDZ-a, do sad nije bilo problema sa međusobnom suradnjom.

No, na današnjoj je sjednici Vlade, potpredsjednik Uzelac "na zub" uzeo ministra Božidara Pankretića i njegovo ministarstvo regionalnog razvoja.


Uzelac je izrazio svoju rezervu jer unatoč uštedama Vlade, nije pružena pomoć općinama koje se nisu u stanju same financirati. Također, rekao je kako je sa bivšim ministrom Čobankovićem imao bolju suradnju.

"Koliko god sam bio zadovoljan s ovim ranije, toliko s gospodinom Pankretićem nisam zadovoljan", rekao je Uzelac.

Iako su sve kamere bile uključene, Pankretić se nije libio odgovoriti mu rekavši kako on smatra da su maksimalno pomogli svima te da nisu vodili računa o političkim opcijama u tim općinama.

Uzelca takav odgovor očito nije zadovoljio jer je već na sljedećoj točki o ukidanju zabrane eksploatacije šljunka i pjeska, prokomentirao "kog smo vraga čekali ove dvije godine", mislivši time na činjenicud a je zakon stupio na snagu 1.siječnja 2010. godine, a o toj se odredbi raspravlja na kraju 2011.

Da Pankretić nije bio zadovoljan raspletom situacije, pokazao je na konferenciji za novinare sazvanoj tijekom poslijepodneva.

„Ovaj čin kolege koji me napao bez ikakvih argumenta smatram nekorektnim, jer mi u regionalnom razvoju maksimalno vodimo računa o svim općinama, a posebno općinama od posebne državne skrbi. Odgovorno vodim ministarstvo i nitko me ne može natjerati da dajem lažna obećanja što nisam činio ni u lipnju 2009. kad sam bio na čelu ministarstva poljoprivrede. Također je nemoguće raditi povećanja u nekim stavkama kada se cijeli proračun smanjuje za više od milijarde kuna. Čudi me i to što kolega iz SDSS-a nije raspravljao na sjednici zatvorenoj za javnost, već na otvorenoj sjednici, čime traži ''pozornicu'' i time se želi prebacivati u neki drugi tabor, ali neka to ne radi preko mojih leđa i leđa HSS-a. Ako se njegovi zahtjevi temelje na nekom dogovoru Pupovca i Sanadera, ja to ne mogu i neću ispunjavati", rekao je Pankretić.

Vezane vijesti

Pankretić se povlači iz politike

Pankretić se povlači iz politike

Bivši ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Božidar Pankretić povlači se iz politike, piše Vjesnik. Odluka o povlačenju iz… Više

Komentari

registracija
12/12/10

112131, 25.10.11. 19:46

A i to je malo bolji lik, od pogleda , glasa, a što je najvažnije uma. Uvijek se pitam što bi, da je živ, rekao njegov pokojni otac, mislim da bi se sramio.


registracija
22/4/11

www, 25.10.11. 20:35

ako se dobro sječam, prvi potez ovoga lika kad je došao u vladu bio je nabavka novog službenog mercedesa.


registracija
24/10/11

klissilk, 25.10.11. 21:55

pored sivoglave tip je najveca moralna olos u toj vladi.


registracija
7/9/07

Vinogradar, 25.10.11. 22:34

@klissilk,
a kaj je s Kalmetom, Jandrokovićem, Karamarkom, Bačićem, Popijačem, Milinovićem i ostalima?
Kaj su oni manji moralni ološ?


registracija
27/8/09

Lujo1, 25.10.11. 23:40

Je, rano si se i setil, a kaj si do sad delal?
Tri dana prije raspuštanja Sabora ovaj idiot postaje "principjelan" - marš majmune!!!


registracija
30/12/10

putusvemir, 26.10.11. 00:00

I taj je lik u Vladi? Taj nije niti za portira u školi? Još HR dobro stoji kakvi nas glupani vode.


registracija
6/9/11

Vlaisavljević, 26.10.11. 09:08

Ti si Đubre ADZovsko.Otac je bio čovjek,a ti nitko i ništa!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika