26.10.2011. / 14:01

Autor: Hina

Nacrt zakona o Ini nije u skladu sa zakonima EU-a

"Naše su službe analizirale prijedlog zakona i naša analiza je da nacrt zakona u ovom obliku nije sukladan europskom zakonodavstvu i očekujemo da naši hrvatski partneri to uzmu u obzir", rekao je Peter Stano

EK je upropastila plan premijerke KosorEK je upropastila plan premijerke KosorEuropska komisija u srijedu je potvrdila da nacrt zakona po kojem nitko osim hrvatske države ne bi mogao imati više od 49 posto dionica Ine u svom sadašnjem obliku nije u skladu sa zakonodavstvom EU-a.

"Naše su službe analizirale prijedlog zakona i naša analiza je da nacrt zakona u ovom obliku nije sukladan europskom zakonodavstvu i očekujemo da naši hrvatski partneri to uzmu u obzir", rekao je Peter Stano, glasnogovornik povjerenika za proširenje Štefana Fuelea. Stano je također pozdravio činjenicu što su hrvatske vlasti konzultirale Komisiju prije usvajanja zakona.

Izmjene i dopune Zakona o privatizaciji Ine predložene su na ograničeno vrijeme dok se ne završi sudski proces protiv bivšeg premijera Ive Sanadera, kojeg Uskok sumnjiči da je primio 10 milijuna eura mita od Mola kako bi mu, unatoč činjenici da nema većinski vlasnički udjel, omogućio većinska upravljačka prava u Ini i iz nje u posebnu tvrtku izdvojio neprofitabilnu trgovinu prirodnim plinom.

Vezane vijesti

3. maj preuzimaju Fondovi, Uljanik i Tankerska plovidba

3. maj preuzimaju Fondovi, Uljanik i Tankerska plovidba

Vlada se za nastavak privatizacije riječkog brodogradilišta 3. maj odlučila osloniti na Fondove gospodarske suradnje i domaće brodare, Uljanik i… Više

Komentari

registracija
5/3/10

starimudrac, 26.10.11. 15:27

zato ga nismo ni donijeli. prvo smo išli u beograd po mišljenje. pardon, u brisel. saćuvaj bože u BG, nikad više tamo. već onamo.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika