26.10.2011. / 14:56

Autor: Kristina Gaćarić

Rambo car opet u Zagrebu

Demokracija je dobra, kapitalizam nije

U klubu Boogaloo 28. listopada nastupit će rambo amadeus sa svojim kvartetom i promovirati novi album

Rambo Amadeus, crnogorski pjevač i tekstopisac održat će 28. listopada koncert u zagrebačkom Boogaloo Clubu na kojem će promovirati novi live album "Rambo Amadeus & Mutant Dance Sextet u Domu sindikata." Mutant Dance Quartet, bend koji je Rambovim obožavateljima poznat s prethodnih turneja, za potrebe snimanja ovog live albuma pojačan je puhačkom sekcijom. Za Zagreb News Rambo je opisao što sve sprema svojoj publici u Zagrebu.

NEWS: U Zagrebu ćete predstaviti novi album. Koliko se pjesama nalazi na njemu i kakve su one žanrovski?
Nalazi se oko 20 pjesama, dakle, napunili smo disk do kraja, pa zbog toga ponekad, ako glava plajera nije besprijekorno čista, CD preskače. Na albumu je 12 pjesama s raznih prethodnih albuma, a osam je potpuno novih. U Zagrebu ćemo svirati i par pjesama koje su novije i od novog albuma, a nastale su ovih dana dok smo vježbali za koncert.

NEWS: Album ste snimili sa školovanim, ali i samoukim umjetnicima. Zašto ste se odlučili na takvu vrstu eksperimenta i što ste time dobili?
Dobio sam energiju i svježinu samoukih i teorijsko znanje i odmjerenost školovanih glazbenika istovremeno. Na drugi način je to nemoguće dobiti.

NEWS: "Rambo Amadeus & Mutant Dance Sextet u Domu sindikata" najavili ste kao najveću koncertnu atrakciju na Balkanu. Zašto smatrate da je tako?
Zbog relevantnog kriterija. Dugo sam skromno šutio i radio na ovom zvuku. Napokon je moj nepokolebljivi i nekorumpirani kriterij zadovoljen. To jest, sada se dodatno oštri, pa će biti još rada na podizanju kvalitete.

NEWS: Jeste li zadovoljni brojem koncerata i vlastitom kreativnošću posljednjih godina?
Previše sam svirao posljednje četiri godine pa je i kreativnost popustila. Ali 2011. sam okrenuo list. Sada radimo puno više proba, nema trošenja energije i jalovog zadovoljavanja taštine izlascima pred publiku bez kraja i konca. Gotovo je s tim. Otkad sam smanjio broj koncerata, povećao sam kreativnost. Ta jednadžba je obrnuto proporcionalna. Treba mi vremena da u miru stvaram. Kvaliteta ne proizlazi iz kvantitete, definitivno.

NEWS: Što mislite o prosvjedima koji su krenuli s Wall Streeta protiv bankara i političara, a počeli su se održavati i u Hrvatskoj?
Požurili su, ja sam ih predvidio 2017., na stotu obljetnicu Ruske revolucije. Demokracija je dobra, ali kapitalizam nije, nezajažljiva trka za profitom je štetna za planet. Ovi protesti su potpuno logični i očekivani. Kapitalisti su opet pretjerali. Jahte su sve veće, a porcije sve manje.

Vezane vijesti

Vlast u Beogradu pita me za mišljenje

Vlast u Beogradu pita me za mišljenje

Kad nam je predložio da se nađemo u beogradskoj Skupštini grada i napravimo intervju nakon njegove tiskovne konferencije, činilo se kao da je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika