26.10.2011. / 15:04

Autor: Totalsport , Nacional.hr

VN Indije: Problematično na granici i poluprazno gledalište

- Prodano je oko 80.000 ulaznica što je prilično ohrabrujuće uzememo li u obzir da je ovo prva utrka Svjetskog prvenstva Formule 1 koja se održava u našoj zemlji

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaOrganizatori utrke za VN Indije Svjetskog prvenstva Formule 1 objavili su kako je prodano samo 80.000 ulaznica, a vozači se žale na probleme na granici.

Prvu Veliku nagradu Indije iduće nedjelje na stazi Budh International Circuit u predgrađu New Delhija uživo će pratiti samo 80.000 od 120.000 gledatelja, koliko staza može primiti, izvjestili su organizatori utrke.

- Prodano je oko 80.000 ulaznica što je prilično ohrabrujuće uzememo li u obzir da je ovo prva utrka Svjetskog prvenstva Formule 1 koja se održava u našoj zemlji. Naravno da bi bili zadovoljniji da smo prodali devedeset posto ulaznica, jer je to naš jedini prihod od utrke. Ali do utrke ima još nekoliko dana i nadamo se da će se rezultat prodaje poboljšati - izjavio je glasnogovornik organizatora.

U međuvremenu, vozači i momčadi imaju različita mišljenja i iskustva poslije slijetanja u Indiju i tijeka priprema za utrku.

- Imam osjećaj da Indijci baš nisu presretni što nas vide. Nadam se da će nas gledatelji bolje prihvatiti od službenika na graničnom prijelazu - izjavio je Timo Glock, pilot Virgina.

Objavljeno je da Nijemac Nico Rosberg iz Mercedesa nije protno želio ući u Indiju, a Finac Heikki Kovalainen dodao je da je proces ulaska u zemlju nepotrebno prekompliciran:

- Morao sam ispuniti oko 70 stranica formulara. Nevjerojatno je koliko je to komplicirano.

Dodajmo kako je guverner New Jerseya, Chris Christie, potvrdio je glasine da će New Jersey ugostiti drugu utrku Svjetskog prvenstva u Formuli na teritoriju SAD-a u 2013. godini. Utrka u Austinu, Teksas, u kalendaru je za iduću sezonu, a sezonu kasnije pridružit će joj se i utrka na ulicama New Jerseya.

Vezane vijesti

Hamiltonu VN Kanade

Hamiltonu VN Kanade

Britanski vozač Lewis Hamilton u McLarenu pobjednik je Velike nagrade Kanade, sedme utrke SP-a Formule 1 održane u Montrealu. Hamilton je sedmi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika