26.10.2011. / 15:20

Autor: Totalsport

Primera: Sevilli bod, Rakitić asistirao za izjednačenje

Sevilla je bila na pragu poraza od momčadi koja je do utorka držala samo začelje ljestvice

Ivan RakitićIvan RakitićU drugoj utakmici 9. kola španjolske Primere, odigranoj u utorak, nogometaši Racing Santandera su sa Sanchez Pizjuana ukrali jedan bod. Završilo je 2-2.

Nakon što je Sevilla izdržala sve nalete Barcelone prije nekoliko dana, te odigrala 0-0 na Camp Nouu, uslijedilo je prizemljenje u domaćoj utakmici. Istina, moglo je sve biti i gore za njih jer su gubili s 2-1 sve do sudačke nadoknade. No, u 92. minuti je hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić nabacio, a Manu glavom zabio za konačnih 2-2. Bio je to Manuov drugi gol na utakmici. Rakitić je, inače, na travnjak ušao u 73. minuti.

Sevilla je bila na pragu poraza od momčadi koja je do utorka držala samo začelje ljestvice. No, Racing niti nakon ove utakmice nije osjetio slast pobjede makar je bio sasvim blizu.
Inače, malo je toga ukazivalo da će Racing uzeti i jedan bod u ovih 90 minuta. Sevilla je dominirala i diktirala tempo, te su poveli u 37. minuti pogotkom Manua. U nastavku se i Sevilla pomalo uljuljkala nošena tim vodstvom, a definitivno su razbuđeni unutar perioda od 62. do 69. minute. Racing je u tom intervalu izveo dvije brze i precizne kontre, pa je tako Nahuelpan u 62. glavom iz blizine izjednačio, da bi Jairo Sampeiro u 69. pogodio iskosa s desne strane za 2-1.

Do kraja smo gledali napade Seville, te su mogli izjednačiti i prije spomenute 92. minute. Na kraju su tek dočekali akciju Rakitić-Manu za malu utjehu i jedan bod.

Ovime je Santander dokazao da mu itekako leži ovo gostovanje. U zadnje četiri utakmice ova dva kluba na Sanchez Pizjuanu Racing je slavio dva puta dok su dvije utakmice završila bez pobjednika. Sevilla je ovog suparnika zadnji put kao domaćin pobijedila 22. prosinca 2007. godine!

Primera, 9. kolo:

Sevilla - Racing Santander 2-2 (Manu 37, 90+2 / Nahuelpan 62, Jairo Sampeiro 69)

Granada - Barcelona 0-1 (Xavi 34)

Redoslijed: 1. Barcelona 21, 2. Levante 20 (-1), 3. Real Madrid 19 (-1), 4. Sevilla 17, 5. Valencia 15 (-1)..., 18. Racing Santander 5...

Vezane vijesti

Endesa: Prvak će biti odlučen u petoj utakmici

Endesa: Prvak će biti odlučen u petoj utakmici

Košarkaši Barcelone izborili su odlučujuću petu utakmicu finala doigravanja španjolskog prvenstva. U srijedu su u četvrtom dvoboju u Madridu svladali… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika