27.10.2011. / 11:00

Autor: Nacional.hr

KOSOR POTVRDILA ISTRAGU

HDZ-ov križni put do USKOK-a

"Procesa se ne bojimo, mi se kao stranka se možemo vratiti u baraku na Jarunu. Mi smo stranka koja će iz ovog procesa izaći kao čvrsta stranka koja je prva Hrvatsku povela u borbi protiv korupcije", kazala je Jadranka Kosor

Foto: Tomislav SmoljanovićFoto: Tomislav Smoljanović

Nakon što je jučer iz neslužbenih izvora objavljeno kako je HDZ obaviješten da USKOK protiv njih vodi istragu zbog okrupnjenog oblika kriminala, odnosno famoznih crnih fondova, premijerka Jadranka Kosor jutros je održala izvanrednu konferenciju za novinstvo, gdje je potvrdila da se proširila istraga u slučaju crnih fondova na HDZ kao pravnu osobu.

Križni put, 13. policijska postaja

"Proširenje, odnosno provođenje istrage protiv HDZ-a iznimno je težak trenutak za našu stranku. Ovo je pretposljednja stanica križnog puta koji prolazimo, od 1. srpnja 2009. godine, od trenutka kad sam preuzela HDZ, kad je Sanader otišao s tog mjesta. Od tog trenutka počinje žestoka borba. Ovaj nalog ni za millimetra neće limitirati našu borbu protiv korupcije. Mi smo jedina stranka koja je počela tu borbu protv korupcije i nećemo posustati u tome. Svi članovi stranke će dati svoje iskaze ako bude potrebno, jer mi smo mi na to stpremni", poručila je premijerka, dok se u neposrednoj njezinoj blizini nalazio cijeli vrh HDZ-a, plus svi ministri iz aktualne Vlade.

Nova nada u baraci

"Procesa se ne bojimo, mi se kao stranka možemo vratiti u baraku na Jarunu i krenuti od početka. Mi smo stranka koja će iz ovog procesa izaći kao čvrsta stranka koja je prva Hrvatsku povela u borbi protiv korupcije", kazala je Jadranka Kosor.

Kosor se obrušila na DORH i medije, postavivši pitanje zašto istrage koje bi trebale biti tajne nisu tajne i zašto stalno cure povjerljive informacije u javnost. "Kako se borimo protiv korupcije tako ćemo tražiti i odgovore na pitanja zašto cure informacije. Odgovore ćemo - budite uvjereni, i dobiti. I zato će netko odgovarati", ustvrdila je Kosor.

Što se tiče DORH-a, Kosor je kazala kako nije slučajno da se istrage provode u predizborno vrijeme slučajno.

"Ovaj tajming izabran je da bi se naštetilo stranci, ali vjerujem da USKOK i DORH pošteno rade svoj posao. Dajem potporu radu Mladena Bajića", kazala je Kosor.

Novinari su je pitali misli li podnijeti ostavku iz moralnih razloga, budući da se istražuje financiranje njene predsjedničke kampanje 2005. Kosor je odgovorila da ne misli. U trenutku postavljanja tog pitanja većina članova predsjedništva HDZ-a uzviknula je: Ma, daaaaj!'

Istraga metastazirala

Ministar zdravstva Darko Milinović potvrdio je jutros, prije početka konferencije za novinare, da je Uskok proširio istragu protiv HDZ-a kao pravne osobe u slučaju Fimi-media, prenosi Vjesnik. Kazao je kratko da je informacija neugodna, ali već neko vrijeme očekivana.

Navodno je istraga o crnim fondovima za koje se tereti bivši predsjednik stranke Ivo Sanader, ali i bivša blagajnica Branka Pavošević, proširena i na samu stranku kao pravnu osobu, ali i čelnike te stranke.

Tako je navodno pod istragom i glavni tajnik Branko Vukelić, Ivan Jarnjak te bivši glasnogovornik Ratko Maček.

Da je stvar ozbiljna govori i činjenica kako su do kasnih večernjih sati trajali sastanci u središnjici HDZ-a.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
14/11/07

laufer, 27.10.11. 00:23

Kud na HDZ, Bajiću... gdje ti je ljudskost?
Pa znaš valjda da su svi hadezejci teško bolesni ljudi.
Svi su zaraženi opasnom zaraznom bolesti - amnezijom.
U najtežim slučajevima osim gubitka pamćenja, nastupio je i gubitak vida i sluha.

Nitko ništa nije vidio, nije čuo...


registracija
11/1/10

fluid, 27.10.11. 00:32

Početak kraja Bajića !Slijedi njegovo prozivanje u Saboru pa smjena.Ups !Nema više vremena !Ima ima.Još je u petak zasjedanje Sabora.Bumo vidli bumo vidli.Nije gotovo dok nije gotovo.Ako HDZ bankrotira,ode i Hrvatska.To neće biti dobro i smatram da svojim potezom Bajić ruši Hrvatsku.


registracija
11/1/10

fluid, 27.10.11. 00:33

Konačno će se Premijerki ispuniti najveća želja;"Kuda Ivo tud i ja"!


registracija
11/1/10

fluid, 27.10.11. 00:45

Odlično je večeras komentirao političare u Hrvatskoj dr.Ivan Šikić u osvrtu na lijek Miroslava Radmana.Najprije je proglasio njegov "revolucionarni"pronalazak vrlo vjerovatnim smećem a potom je prozvao Jakovčića riječima da se isti toliko razmetao novcem poreznih obveznika,da je to apsolutno neprihvatljivo.Rekao je za političare u Hrvatskoj kako ništa ne razumiju a da se sa novcem poreznih obveznika ponašaju apsolutno neodgovorno i neprihvatljivo.Za Jakovčića je naglasio da na zapadu,sa takvim svojim ponašanjem,nebi ni dana ostao u parlamentu.Nije pogriješio.Svi političari u Hrvatskoj se ponašaju tako da je potpuno jasno kako oni nisu tu zbog naroda nego narod zbog njih.Odgovornost za nedjelovanje ili loše djelovanje,kao političari,uopće ne posjeduju u svom mentalnom sklopu.Samo bahatost i nevjerovatno licemjerje sa strašnim kapacitetima kriminalne svijesti i poriva.


registracija
9/8/09

vinko12, 27.10.11. 01:44

zadnji napad sdp (njegove udbe) naciljan upravo pred izbore . Sta ta gamad nije sve pokusala da srusi HDZ, nece ni ovaj put uspjeti.


registracija
21/6/11

rosa, 27.10.11. 02:43

Ovo ce biti jedinstven primjer u sudskoj praksi gdje ce se suditi zlocinackoj organizaciji, a ciji su clanovi cestiti i posteni. Bas ce biti zanimljivo sutra gledati VLAISKOJEVICKU na tiskovnoj kako pjeni da su svi protiv njih iako je otvorila vrata i prozore protiv korupcije.


registracija
21/6/11

rosa, 27.10.11. 02:50

Vlaiskojevicka se cijelo vrijeme hvali kako je ona ta koja vodi borbu protiv korupcije. Pretpostavljam da je pisala i ovu optuznicu


registracija
21/2/11

skyway, 27.10.11. 05:56

Ceka se da klan sidje konacno s vlasti i da zanesenu Vlaisavljevicku sprovedu njenom voljenom Ivi (kako li ga samo upija na svim zajednickim fotkama) i da joj se ispuni vjeciti san. Sanader joj vec pjeva: "Dodji da ostarimo zajedno", a koja li ce pjesma biti uskoro na sudu o vjernoj zapisnicarki, lele ti ga Bogo...


registracija
24/10/11

klissilk, 27.10.11. 07:05

vinko, raspitaj se kad je misa zadušnica. gotovo je s sivoglavom i pajacima.


registracija
6/9/11

Vlaisavljević, 27.10.11. 07:15

Hoće li taj DORH konačno posjesti te lopove na optuženičku klupu? Ako do sada nisu skupili dovoljno dokaza, neka malo pročitaju novine i portale. Svi znamo samo oni još istražuju.
Idemo dalje! Remetinec ... Lepoglava....


registracija
2/6/11

stereo, 27.10.11. 07:30

Pa kada bi se malo analiziralo moglo bi se doći do slijedećeg zaključka:
Vi ste glasali za nas i postavili nas na mjesta na kojima momentalno vršimo svoje dužnosti. Muljali i drpali lovu jesmo i to ste zanali da radimo ali smo mislili da vam se to sviđa i da upravo to hoćete. Sada kada je dogorjelo do noktiju sada brišete i lajete protiv nas odlučite već jednom za svagada što hoćete.

- Normalnu Državu ponosnog i radnog naroda
- Državu nad kojim će se svi zgražati


registracija
15/11/06

rimaz, 27.10.11. 07:44

I što sada. Mora se čekati optužnica, pa eventualno suđenje, pa pravomoćna presuda, pa žalba na presudu, pa drugostupanjska presuda, pa žalba, pa .... HDZ će se svo to vrijeme opirati krilaticom, Ništa nije istina dok se ne dokaže krivnja. I teku i Sava i Drava, i dalje će takav HDZ, koji je ukradenom lovom pobjeđivao na izborima biti na ili pored vlasti i svojom predsjednicom iritirati sve Hrvate koji ne vide dalje "od HDZ-a", a takvih je još dosta.


registracija
5/3/10

starimudrac, 27.10.11. 07:45

zvonko, vinko, marijo....želim vam DOBRO JUTROOO!!!


registracija
24/7/11

mrvek, 27.10.11. 08:08

Ma kakvo dobro jutro želiš tim CRNOTORBARIMA. Želim im odvratno jutro i da i njih što prije odvedu kao i bjeloglavu srpkinju. Po njih može doći i ekipa iz Vrapča.


registracija
31/1/10

STTony, 27.10.11. 08:19

Jedan od najnadarenijih političara u Hrvatskoj je Bajić. Zašto ne osnuje stranku?


registracija
26/10/11

eezy, 27.10.11. 09:16

Auuu!!!
Pa vama vise ni kruha ne treba....samo igara..


registracija
24/10/11

klissilk, 27.10.11. 09:22

STTony, nažalost partner i prijatelj je u Remetincu a on sam nije financijski sposoban snositi troškove kampanje.


registracija
16/2/11

pro, 27.10.11. 09:52

77 ruku je zbrajalo 2+2=5 ,pošteni narod zbraja 2+2=4


registracija
9/3/11

ajme3meni, 27.10.11. 10:00

Nadam se da se neće zaustaviti samo na istrazi već da će Predsjedništvo HDZ-a zajedno sa kompletnom Vladom završiti u Remetincu na dugom oporavku


registracija
17/12/10

zmaj, 27.10.11. 10:10

"Mi smo jedina stranka koja je počela tu borbu protiv korupcije i nećemo posustati u tome". Najgore od svega je što su je njeni suradnici i savjetnici, jadnicu, nevjerovatno limitiranu u svakom pogledu, u to i uvjerili. O proljeve počni kapiti...


registracija
21/6/11

rosa, 27.10.11. 10:23

Ovo je prigoda da se prisjetimo kako je "POSTENI" HDZ-ovac Jarnjak hrvatskoj javnosti LAGAO oko Sanaderovog BMW od 4 milijuna kuna: " Na računu BMW-a je, kad je stigao u stranku, pisalo 'plaćen prema dogovoru', odnosno da će plaćanje uslijediti kad za to dođe vrijeme". LAZ, KRADJA I BAHATOST prati HDZ od njegovog osnivanja, a tu BAHATOST su pokazali i sada.


registracija
21/6/11

rosa, 27.10.11. 10:27

U vrijeme podizanja optuznice protiv HDZ-ea i njegovih visokopozicioniranih "postenih" clanova, HDZ-e vecina u Saboru Hrvatske donose zakone. Moze li se desiti veci apsurd?


registracija
16/6/10

nosonja, 27.10.11. 10:34

Tu lopovsku zajednicu treba DEMONTIRATI a dijelove pozatvarati u razna spremišta tipa Remetinec,Lepoglava,Glina itd...


registracija
24/3/10

bagsy, 27.10.11. 10:39

Trebali su slušati milanovića i ne dati bajiću još jedan mandat


registracija
14/7/11

Trinity, 27.10.11. 11:15

Ajde, dočekali smo i to!!! Al ona se i dalje grozi i prijeti, medijima i DORHu! Ma samo još da optužnica bude potvđena, i da ih se pravomoćno proglasi krivima i primjereno kazni, uz obvezu naknade štete i vraćanja svega nezakonito stečenog!
Ova je stranka među svojim biračima puno prije ove optužnice izgubila vjerodostojnost, pa im tajming ne može naškoditi ni manje ni više, može biti samo šećer na kraju. Njihovom propašću neće propasti i Hrvatska, sasvim sigurno.Ali je žalosno da su radi svojiih osobnih interesa i vlastitog bogaćenja prokockali jedinstvenu povijesnu priliku stvoriti od Hrvatske uglednu, bogatu i prosperitetnu državu kakva ona može biti, i što su upropastili sve čega su se dotakli.
Zato, samo neka se vrate u baraku i neka im se nikada više ne pruži prilika da vode državu!


registracija
14/7/11

Trinity, 27.10.11. 11:22

Zbog ovog prvorazrednog događaja, ako već ne zbog mnogih drugih događaja prije, trebala bi odstupiti cijela Vlada, s njom na čelu! Ali, kada je to ikome od njih padalo na pamet, pogotovo ne iz moralnih razloga! Oni tu kategoriju jednostavno ne poznaju!!


registracija
30/11/10

jato, 27.10.11. 11:34

To je igra maloga tigra, ...
Bandu političarsku treba strpati na Goli otok.
Pokrali su državu a ljudi nek plačaju njihov nemar.


registracija
17/12/10

zmaj, 27.10.11. 11:41

HDZ uvjerljivo... ajde nek netko nastavi ;)


registracija
9/5/10

lolobrigita, 27.10.11. 11:45

Prije barake obavezno katran i perje.


registracija
7/4/11

ivanovac, 27.10.11. 11:49

Gospodine Bajić čemu sve to, pa to je stranka prepuna "časnih i poštenih" ljudi....prepuni su im džepovi pokradene love.
Već je bilo vrijeme da odu "kud i Ivo".
Oni se bore protiv korupcije, kao da vuku daš da čuva ovce.
A "Fluid" i "Vinko" ista su bagra kao i ove koje će uskoro privesti, i oni su časni i pošteni KRADESVE.


registracija
7/9/07

Vinogradar, 27.10.11. 11:58

Mi se vas ne bojimo
Mi se vas ne bojimo
Mi se vas ne bojimo
Mi se vas ne bojimo
Mi se vas ne bojimo
-----------------------------------------------------
Hahahahahahahahahahahaha !!!!


registracija
7/9/07

Vinogradar, 27.10.11. 11:59

A kaj je s MarioBošnjakom
i njegovim usklikom :
HDZ pobjeđuje !


registracija
22/4/11

www, 27.10.11. 12:14

" Pemijerka"je moguće ubačena u HDZ iz CKSKJ da koalira sa Srbima, razbije HDZ i ponovo uvede Hrvatsku u ropstvo.


registracija
5/1/07

james, 27.10.11. 12:33

Na kraju Kriznog puta dogodio se Uskrs.
Ne bi bilo pravedno da se to i sad dogodi!


registracija
30/11/10

jato, 27.10.11. 13:19

Hmmm, sve smo bliže scenariju Libije, kak mi se čini


registracija
18/7/07

jacki, 27.10.11. 13:19

nitko nije kriv dok mu se krivnja ne dokaze, zato mislim da su izjave o novim pocetcima u barakama prejudicirane.


registracija
15/8/09

vergilia, 27.10.11. 14:16

Kaže Kosorica - mogu se vratiti u baraku na Jarunu i početi ispočetka. Hm...čija je ustvari ta baraka na Jarunu??


registracija
12/1/11

Patricija13, 27.10.11. 14:34

Zaista mi nije jasno čemu se radujete! Ako HDZ izgubi izbore dolazi SDP+ MMF. Kolito god vi mislili da će u ovih zadnjih 30-tak dana iskrsnuti neka nova opcija, nade su vam uzaludne. Laburisti, u koje se svi kunete mogu dobiti najviše, evo i pretjerat ću, šest sabornika. I što se mijenja?


registracija
22/4/11

www, 27.10.11. 14:39

Ovo je bio dovoljan razlog da glavni duhovni i idejni vođa te kriminalne organizacije, Šeks, danas opet izbaci dr. Burića iz njihove kovačnice zla, sabora, koji služi samo za ozakonjivanje njihovih zlih, kriminalnih , i veleizdajničkih , ideja.


registracija
16/6/10

nosonja, 27.10.11. 15:05

Patricija,živi si upiš,bau,vau,vau,vau,. ..............jako mi je drago što se toliko ždereš!


registracija
8/7/09

bankar, 27.10.11. 15:12

ahahahahahaahahahahaaaaaaahahahahahahahaaaaaaaaaaaahahahahahahaaaaaaaahhahahahhhhhhhhaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhahahahahhaha


registracija
12/1/11

Patricija13, 27.10.11. 15:24

Moj dragi nosonja ne pogadja to mene koliko se to tebi čini.
U prvim postovima sam se predstavila. Ne živim u Hrvatskoj, imam dva brata, dva sina, i vjeruj mi meni ni u džep, a niti iz džepa. Iako sam već 25 godina na "privremenom radu" u Švicarskoj volim moju domovinu. To mi valjda nećeš zamjeriti!
Ali, kad malo bolje razmislim ipak će to meni u džep. Ako je suditi po vašim ovacijama zbog već sigurno izgubljenih izbora po HDZ, gdje će sve biti bolje sa SDP-om, onda će mi ostati par CHF u kućnoj blagajni pošto više neću imati potrebe da potpomažem rodbinu. Socijalna država na čelu sa SDP-om će se sigurno brinuti o svojim gradjanima. A, konačno ću moći mirne savjesti da obilazim svijet, bez one glupe parole da svaki godišnji odmor treba provesti u Hrvatskoj i pomoći privredi svoje domovine.


registracija
9/3/11

ajme3meni, 27.10.11. 15:46

Patricija13,
nemojte nam zamjeriti ali i mi volimo svoju domovinu ali ne volimo lopove u njoj, i ne poistovjećujemo domovinu sa HDZ-om. Bez obzira tko će pobijediti na izborima, u dogledno vrijeme neće nam biti bolje. HDZ nas je uvukao u duboki mulj i iz toga mulja trebat će godine da se izvučemo.


registracija
12/1/11

Patricija13, 27.10.11. 16:03

Ne pada mi napamet da bilo kome bilo što branim. Samo se bojim da je Hrvatsku zahvatila "arapska šizofrenija", ne zamjeri na izrazu. Amerikanci bi tome rekli:" Nemjenjajte konja u sred trke!"


registracija
12/1/11

Patricija13, 27.10.11. 16:20

I još samo nešto.… onaj koji je Hrvatsku uvalio u mulj ima moralnu obavezu da je isto tako izvuče iz tog blata.
Ja sam mišljenja da Gosp.Kosor to i pokušava. Okanite se onih komentara o stanu i broševima i o krumpir-salati!!!
Žena, premijerka, koja živi na četvrtom katu, bez lifta, u staroj zgradurini, bez uredjene fasade, sigurno nije korumpirana.
Istina, ni ja joj ne vjerujem da je onog momenta kada je dala zeleno svjetlo za borbu protiv mita i korupcije bila svjesna onoga što slijedi.


registracija
15/8/09

vergilia, 27.10.11. 16:27

Najbolji su ovi "vanjski" koji dijele savjete - kaže Patricija: ne mijenjajte konja usred trka..:) Ma, nejde ti ta poslovica uz ovo naše stanje, draga Patricija, to ti ide uz situacije kad je dobro, pa jasno da onda samo budala mijenja konja. No kod nas ovu trku vode lopine na konju, to je njihova, a ne naša trka, pa ako lopinu hoćeš maknuti i imati svoju trku, onda moraš i konja, jer se lopina na konju čvrsto drži, skoro pa su jedno tijelo i jedna duša, kužiš?? Meni je jasno da je u tebe još duboko usađen strah od "crvene opasnosti", no, ne brini - dugo toga već kod nas nema, sad je plava opasnost zvana HDZ. A Hrvatska i HDZ imaju samo jednu sitnicu zajedničku - prvo slovo svog imena. Drugo ništa.


registracija
1/3/11

Laudate, 27.10.11. 17:06

Likovanje zato što je istragom obuhvaćen HDZ je licemjerno ako nema zathjeva za istragama i drugih političkiha stranaka.
Sve reketare firme u sredinama gdje su na vlasti. Neke na državnoj a neke na lokalnoj razini.

Drago mi je da je krenulo, a biti ću zadovoljan kad po prstima dobiju u svim strankama koje trenutno drže vlast jer bitne razlike nema, samo su im mogućnosti veće ili manje.

Treba nam potpuna zamjena politčkih garnitura.


registracija
7/9/07

Vinogradar, 27.10.11. 17:22

@Patricija,
a) stan J. Kosor je otet, stanari izbačeni na ulicu jer su bili Srbi, i onda se ona kao Tuđmanova uzdanica uselila i otkupila ga za bagatelu.
b) laž je da zgrada nema lifta, čak je jednom J.K. zaglavila u liftu o čemu su pisale sve novine,
c) kakav je to argumenat da ako neko živi u staroj zgradi bez uređene fasade - "sigurno nije korumpiran"?
Gluplje nešto još nisam pročitao.
d) ali NAJGLUPLJE ŠTO SI NAPISALA JE DA ONAJ TKO JE UVALIO HRVATSKU U MULJ
I M A M O R A L N U O B A V E Z U
DA JE IZVUČE IZ TOG BLATA !!!!
Koliki jer Tvoj kvocijent inteligencije kada možeš takvu idiotariju napisati?
Netko tko upropasti državu, a HDZ i bivše i sadašnje vodstvo s J.Kosor je to učinilo,
IMA MORALNU OBAVEZU DA I DALJE UNIŠTAVA HRVATSKI NAROD .
Patricija
kad si već napisala gdje živiš, napiši nam i puno svoje ime i prezime, čime se baviš - kako bi mogli od Tebe pobjeći dok Te sretnemo.
Jer, očito, nisi normalna.


registracija
16/6/10

nosonja, 27.10.11. 17:28

Patricija,moj je moto da nevrijeđam žene i neću.


registracija
27/10/11

Alen2536, 27.10.11. 17:48

Patricija, stvari koje pišete su toliko apsurdne, da postaju komične. Ja bih s "privremenog rada" u Švicarskoj također pisao ovakve stvari. Lako je, da budem direktan srat, kad mi se živo jebe za ovaj jadan narod. Lako je mudrovat kad jedino čime ćete dokazati svoje domoljublje je dijasporsko glasanje za prave "HRVATINE". Vjerujem da bi nas većinu bolila briga za govna, kad ne bismo sami bili u njima kao što i sami svojim komentarima dokazujete. Niste ovdje, i zato ne baljezgajte.


registracija
9/3/11

ajme3meni, 27.10.11. 17:53

Patricija 13,
trka je davno završila. Gđa. Kosor imala je mogućnost i ranije pokrenuti sve ono što je pokrenula kada se je Sanader htio vratiti na vlast. Bila je u Predsjedništvu HDZ, svi članovi Predsjedništva svake godine dobivaju financijska izvješća o prihodima i rashodima za proteklu godinu. Kako to, da se gđa Kosor nije zapitala od kuda toliki novac za financiranje predizbornih kampanja ako ga nema u izvješćima. I ne samo ona, već svi članovi Predsjedništva. Svi su kao kurve šutjeli dok informacije nisu počele curiti sa strane. Kako bi zaštitila sebe, dala je zeleno svjetlo da se pokrenu postupci protiv suparnika u vlastitoj stranci. Očito da nije predvidjela da će to doći glave samu stranku.

Što se tiče stana, tu joj moral baš i nije bio na visini. Ako je tako moralna osoba, kako to da je prihvatila kvadraturu stana od 100 kvadrata iako su bila samo tri člana obitelji te ga otkupila po bagatelnoj cijeni.
Inače nije mjerilo nečije korumpiranosti život u velebnoj vili ili derutnoj zgradi. Bolje je kupovati zlatne poluge one se ne vide za razliku od vile, jahte ili skupog automobila.

Nemojte se bojati za nas, nije nas zahvatila nikakva šizofrenija, već sreća zbog nade da je krenulo i da će svi oni koji su uprljali ruke doći pred lice pravde. Uzgred, nije vam baš na mjestu usporedba sa Arapima, po mentalitetu smo ipak sličniji Grcima.

Što se tiče broševa, dobar materijal za analizu psiholozima i psihijatrima. Upravo je danas na reveru osvanuo novi broš, ogromna puma.


registracija
17/4/11

DONDON, 27.10.11. 18:25

ajme3meni - Puma je opasna zvijer, a još kad je ranjena, ajme meni!


registracija
9/8/09

vinko12, 27.10.11. 18:27

Bravo Premijeko, dobro deres tu boljsevicku stoku iz titine zlocinacke partije, pa su morali upotrijebiti i zadnji prljavi adut. Ali to ce im se odbiti o glavu.
Sada je tvoje kriticno vrijeme akcije.
Skini im s trona zlocinca broza i zadaj im konacni udarac, biraci ce znati cijeniti to.

--------------------------------------------------------------------------------


registracija
12/1/11

Patricija13, 27.10.11. 18:31

@vergilia Istina je da su me "crveni" otjerali iz Hrvatske.
Vjerovala ili ne, nisam ti ja nikakav avanturista.

@Vinogradar. Tko tebi drma kavez???

a) nije otet nego joj je nekim rješenjem dodjeljen, a platila ga je onoliko koliko je morala. Toga je u ranija vremena bilo, pa nikom ništa…
b) ja joj nisam bila pred tom zgradurinom, ali sam čitala u novinama da ga nema, a i slike su bile za vrijeme prosjeda u svim novinama…
c) argument je dobar, pogledaj samo gdje živi Josipović, Milanović, Mesić, Sanader…
d) totalno si promašio poantu, ali ponovit ću je: vjerujem da J.Kosor radi sve da izvuče Hrvatsku iz mulja.
A, o IQ… Prejadno mi je napadati nekoga za glupost ako brani svoja uvjerenja.
I nemaj straha… ja i Ti se sigurno nećemo sresti!!!

@nosonja. Zahvaljujem! Istina je da, kad sam ti napisala odgovor, sam bila ubijedjena da ću "dobiti po nosu":)


registracija
9/3/10

nostradurus, 27.10.11. 18:33

A đe je imperija koja uzvraća udarac?


registracija
7/9/07

Vinogradar, 27.10.11. 18:54

@Patricija,
obzirom da teško shvaćaš napisano,
ovo je zadnji put da Ti se obraćam :
a) ja nisam napisao da je J.Kosor otela stan, nego da se zahvaljujući Tuđmanu i HDZ-u (s valjanim "rješenjem") u njega uselila i da ga je jeftino otkupila kao i ostali hadezeovci.
b) nije mogla zaglaviti u liftu ako zgrada nema lifta, a ima!
c) fasada ne govori ništa da li je netko korumpiran ili nije a Ti zaista glupo tvrdiš da ona "SIGURNO NIJE KORUMPIRANA" jer živi u neuređenoj zgradi.
d) kako netko tko je gurnuo zemlju u propast "IMA MORALNU OBAVEZU" da je izvlači iz blata?
Da je Hitler ostal živ zar bi imal moralnu obavezu da Njemačku izvlači iz totalne propasti?
Zaista, netko s Tvojim kvocijentom inteligencije ne bi se trebao javljati na ozbiljnim portalima.


registracija
30/12/08

csiki, 27.10.11. 18:57

Patricija13 isti kruh-hleb jedemo samo ja sam sa druge strane röstigrabena i mogu mnogima kazati da ovde ne curi med i mleko nego treba posteno raditi a to mnogi u "jugi" ne razumu lakse je kazati Tito ili su srbi krivi za sve to sto se dogadja u RH. Vladu je izabrao narod sa malo vise postenjem, a laksi je put vladati ubaciti kosku a to je ucinio HDZ


registracija
20/5/09

BXLCRO, 27.10.11. 20:01

Pa ostani ti ko komandant na brodu koji tone - dokraja!


registracija
22/10/11

jadno100, 27.10.11. 20:07

patricija 13,molim te da dojdes u Hrvatsku i zivis sa dvoje skolaraca od cetir tisuce kuna pa te budem pitala,lako je glasat za hdz sa cetir tisuce franaka u dzepu dijaspora nama kroji gace tko ce vladat jebo vas hdz=zlocinacaka organizacija.

A to sto pises gdje zivi predsjednik ili Milanovic pa oni su gospoda spram ove bande i zasluzuju samo najbolje.
I da- vinkoooooo ode kupljena penzija.....


registracija
6/9/11

Vlaisavljević, 27.10.11. 20:35

Diktatura bande Tudjmanovih povjerenika i njegove skole , arogancija i lazi tipicna za Kosor Jadranku i njienu bandu. Ponuditi ce joj se (njima ) mirna predaja ako ne poslusaju krenut ice USKOK sa policijom a eventualno i vojskom u nasilne arestacije. Ne ocekujemo da ce dati ostavku i predati se oprganima pravosudja Republike Hrvatske mirno i dragovoljno ali ni dace biti vecih problema pri arestacijama!Ako privatna zastitarska osiguranja pojedinaca budu stitili Kosor ili manje grupice odanih nelegalnih USKOKU ce biti odani bandi i kriminalci biti ce eliminirani ili uhiceni kao i banda ako ih budu branili ili skrivali!


registracija
6/9/11

Vlaisavljević, 27.10.11. 20:56

ad padne zločinački hrvatki HDZ, na redu je bosanskohercegovački zločinački HDZ, koji od 1992. g. vodi rat protiv Bosne i Hercegovine, a sve uz pomoć i podršku Tuđmanovih sljedbrnika. Kako kažu:" Ničija nije do zore gorjela", dugo su bili žarili i palili, dugo su krali i uživali u bogatstvu. Sve je došlo na naplatu. Hrvatska je pravna država i to je u noj moguće, pravna je zahvaljujući moralnim ljudima, a ne korumpiranoj i zločinačkoj HDZ-ovskoj Vladi.
Čekamo trenutak kad će se sindrom "pravne države" preliti i u druge balkanske države, jer na Balkanu, a naročito u bivšoj Jugoslaviji, na vlasti su sve sami zločinci i kriminalci.


registracija
6/9/11

Vlaisavljević, 27.10.11. 21:06

ZAŠTO KOSOR-ŠEKSOM PLAN DA ZA SVU KORUPCIJU U HDZ-u ODGOVARA DR.SANADER

Razlog neuspjeha ovog plana je jednostavan. Omjer krivnje – to je glavni razlog. Kad okrenete pješčani sat naopako ono štp odmah u početku u par sekundi iscuri je Sanaderova odgovornost a onaj veliki preostali dio (od preko 80% pijeska) je odgovornost HDZ. Dakle da je odgovornost pola-pola ili 60 prema 40 HDZ još bi bilo nade da se sve na Sanadera natovari no kako je njegova odgovornost desetak posto dakle više u smislu da je trebao bolje možda nadzirati, kontrolirati a manje vjerovati svojim stranačkim tijelima te dakle iako je postupio zakonito i nije kriv formalno za odgovornost stranačkih tijela uključujući i ona koja se odnose na financije ipak ga se može prozivati i pritiskati da barem svjedoči protiv krivaca ali ga je besmileno kazneno goniti jer kad bi Sud usvojio tu razinu onda bi baš svaki čelnik svake naše stranke završio u zatoru uključujujći i Jamba (koji dakle javno i priznaje ovaj mali dio koji se može tolerirati i ne smatrati kaznenim djelom) i druge samostalne političke subjekte.


registracija
6/9/11

Vlaisavljević, 27.10.11. 21:15

Gotovo je, gotovo! Gotovo je, gotovo! Više nema nikakve sumnje.Može Jaca prdoklačiti što hoće, ali nisu predmet USKOK- ove istrage druge stranke, nego HDZ. A da se nije potpuno pogubila, jest. Da ima argumenata za obranu, onda bi medije molila da prenose uživo. Ovako se mafijaškim zakonom šutnje, panično pokušava nemoguće: spriječiti istinu da u svoj svojoj neugodnosti dođe na vidjelo. Nije slučajno da je USKOK, po nalogu izvana, tempirao događaje baš mjesec dana prije izbora. To može značiti samo jedno: HDZ-u će izlazak na parlamentarne izbore biti onemogućen, što je i logično: kriminalcima nije mjesto na izbornim listama, nego u zatvoru. Ono što zabrinjava jest činjenica da USKOK istražuje isključivo imovinske delikte, zloupotrebe i falsifikate HDZ-a, a ne i protivdržavni terorizam, kojim se bave punih 20 godina. Tu nešto nije u skladu s ustavnim odredbama o državnom odvjetništvu, jer je vrlo sumnjivo da DORH godinama odbija priznati činjenice i dokaze o protivdržavnom terorizmu, a sada odjednom cilja na imovinske delikte.Da su stvari čiste, onda bi istraga bila završena davno prije, a sudski postupak protiv HDZ-a već pravomoćno okončan. Međutim i ovako je očigledno da se mafiji ne smije dopustiti izlazak na izbore, jer bi time izborni proces bio neligitiman i kriminalan. Mafiji treba oduzeti opljačkano, staviti ih u ustavne okvire, suditi, pa tek potom raspisati parlamentarne izbore. Hrvatskoj je sasvim dovoljno iskustvo od dva pokradena parlamentarna izbora. Ne treba nam treći. Ali, da bi se izborna prevara spriječila treći put, treba se za pomoć obratiti EU. Naime, ona je odgovorna za nastalu situaciju u Hrvatskoj, više od domaćih mafijaša. Držala im je svijeću i s njima navodno pregovarala. Ne pitajući hrvatske građane ništa, već ih stavljajući pred gotov čin. Suprotno ustavnim odredbama.


registracija
28/4/10

Zvonko, 27.10.11. 21:50

Da se ne zaboravi jer ljudi očito brzo zaboravljaju, a svi političari su isti. Oporba likuje nad HDZ-om zbog optužbe od 32 milijuna kn a u nastavku slijede afere teške preko milijardu kuna. Bitno je da su kukurikavci pošteni a svi ostali lopovi!

1) U studenom 2002. počela je policijska istraga vezana za poslovne odnose Ine i Jadranskog pomorskog servisa (JPS) kada je na Linićevo inzistiranje JPS bio prodan Marplov-u iz Rijeke u vlasništvu Ante Marasa. Management Ine se protivio prodaji jer je smatrao da nema razloga da Ina prepusti prijevoz derivata po Jadranu nekome drugome. No, Linić je pobijedio i nakon te prodaje Ante Maras i njegov management preuzima kontrolu nad Jadranskim pomorskim servisom (Damir Vrhovnik je šef Nadzornog odbora) čime je Linićev lobi u potpunosti kontrolirao prijevoz nafte Jadranom.

2)Viktor Lenac - afera u kojoj je sanirano privatno brodogradilište Račanovog prijatelja i kuma Slavka Linića, Damira Vrhovnika dok je ovaj u isto vrijeme imao mjesečnu plaću – sto pedeset tisuća kuna.

3)Picula je zataškao javnosti da je u hrvatskom konzulatu u Zurichu službenica Ministarstva vanjskih poslova ukrala oko 40.000 franaka. Uz to, zadržao ju je na platnoj listi MVP-a.

4) Skandal izazvan Račanovom neopreznošću i neupućenošću u bankarski sustav u kojem je bez ikakvih dokaza plasirao nepromišljene izjave o nepravilnostima u Privrednoj i Splitskoj banci čime je , zbog potencijalnog stampeda na štedne uloge, skoro izazvao kolaps bankarskog sustava. Nekoliko dana kasnije održao je tiskovnu konferenciju na kojoj je pokušao ublažiti zbrku koju je izazvao u javnosti.

5)Riječka banka- uz to što je devizni diler Nodilo knjigovodstvenim malverzacijama uspio sakriti 100 milijuna dolara gubitaka, nalazi Hrvatske narodne banke o poslovanju Riječke banke pokazali su i mnoge druge nepravilnosti za koje je uprava banke na čelu sa Ivanom Štokićem morala znati. No, Linić je i unatoč tome žestoko branio branio Štokića izjavama tipa: "ni nakon krađe 100 milijuna dolara, a ni nakon što su građani digli gotovo 250 milijuna eura štednje, ta banka nije doživjela kolaps". Takva Linićeva stajališta dovela su do ozbiljnih okršaja sa liderima petorke koji su, u slučaju Riječke banke, kulminirali kada su ovi tek iz novina doznali da je Riječka banka prodana jednoj austrijskoj banci, premda nisu dali suglasnost za prodaju.

6) Otvoreni sukobi sa koalicijskim partnerima bili su vidljivi u i slučajevima samovoljnih privatizacijskih odluka koje su provodili Linić i SDP. Očiti primjer je privatizacija Večernjeg lista gdje su Linić i kompanija prodali Večernji list Styriji za 24 milijuna DEM. Kasnije se potvrdilo kolika je ta privatizacija bila promašena: Večernji list, odnosno Styria, za prodaju polovice svojih dionica u VIPnetu zaradila je 25 milijuna eura. Dakle samo prodajom polovice dionica u VIPnetu Styria je zaradila dvostruko više negoli je platila za cijeli Večernji list i 10 posto dionica u VIPnetu.

7) Afera sa Sunčanim Hvarom, kad su kao mnogo bolji ponuđač prezentirane Terme Čatež koje su ponudile samo 45 milijuna eura, dok je Kompas ponudio ulaganje od 62,6 milijuna eura. Ta afera je izazvala najveću krizu koalicije.

8) I u aferu oko Hrvatskog teniskog saveza bio je umiješan SDP sa Slavkom Linićom. On je 4. ožujka 2002. odobrio da se poduzeću Alplan otpiše kredit u Hrvatskoj poštanskoj banci i da njihov kreditni dug od 10,5 milijuna kuna preuzme Hrvatski fond za privatizaciju. Ugovor o preuzimanju duga potpisao je u siječnju 2002. Hrvoje Vojković, tadašnji šef Fonda, ali je mjesec dana kasnije suglasnost dao Slavko Linić, u svojstvu predsjednika Upravnog odbora. Naravno da zbog prebacivanja dugova jedne privatne tvrtke na porezne obveznike nitko tada nije odgovarao.

9) Skandalozna sanacija Hrvatske poštanske banke kojom su faktički otpisani dugovi najkontroverznijeg tajkuna 90-tih Miroslava Kutle i dugove firme Fenixve koja je sudjelovala u prijevari kod projekta gradnje javne garaže i stambeno-poslovnog objekta u Rijeci u vrijeme dok je Linić bio gradonačelnik. Sanacija je koštala 700 milijuna kuna. Tako su SDP-ovci umjesto zatvaranja tajkuna i lopova istima opraštali dugove.

10) Afera u kojoj je sudjelovala tadašnja ministrica pravosuđa Ingrid Antičević-Marinović kada je 2002., suprotno važećim propisima, omogućila Dragi Jurišiću, klijentu svoga muža Marka Marinovića, da postane vlasnik benzinske crpke u Lužanima. Nakon što je zbog te, a i druge afera vezane uz supruga, podnjela ostavke na sve stranačke dužnosti, ostala je zastupnica u saboru, nije se mjesecima pojavila na poslu, a i dalje je primala plaću od 16.000 kuna.

11) Afera Liburnija - Linić nije izvršio sudsku odluku (dug se morao vratiti a Linić to nije poštivao i napravio je dug još većim) a time oštetio fondove u kojima su dionice imali stradalnici rata.

12)Hotel Excelsior u Dubrovniku - primjer Linićeva pogodovanja SDP-ovim tajkunima. Po Linićevu nalogu je “prodan” hotel Excelsior u Dubrovniku, Goranu Štroku, po mnogima najvredniji turistički objekt u Hrvatskoj. Postavlja se pitanje koliko je njegov novi vlasnik u zbilji dao novca. Naime, mnogi su mogli pod takvim uvjetima kupiti taj hotel. Za Excelsior je u gotovini plaćeno milijun DEM-a (u nekim je procjenama vrijednost hotela bila mnogo veća, opljačkano je, to jest Štroku poklonjeno 30 milijuna njemačkih marka društvenog novca) i preuzet je dug od 34 milijuna DEM koliko je Dubrovačka banka potrošila na uređenje tog hotela nakon što su u njemu bile izbjeglice. Stvar je u tome što taj dug nije otplaćivao novi vlasnik već se dug otplaćivao iz poslovanja hotela. Godine 2002. jedan tjednik objavljuje podatak da je od samo jednogodišnje zarade Excelsiora Štrok nadoknadio milijun maraka koliko je platio hotel, otplatio kreditnu ratu hotela i još nešto - zaradio. Dakle, kao što su komunisti poslije 1945. godine otimali privatno vlasništvo, tako su ga od 2000. davali svojim pouzdanicima. Većina ljudi smatra da je zapravo hotel poklonjen, jer ako će sam hotel vraćati dugove, onda ispada da smo hotel prodali za ništa.

13) SDP i kompanija na čelu sa Slavkm Linićem 2002.g. u PIK Vrbovec postavljaja management kojem plaćaju 180.000 kn mjesečno. Na početku 2005. g. taj isti management je osumnjićen za gospodarski kriminal. Zloupotrebama je oštetio to poduzeće za gotovo 17.000.000 kuna.

14) Iz nedaleke prošlosti iskopana je sumnjiva prodaja hotela Alana po trostruko umanjenoj cijeni. Pokrenuta je istraga protiv nekoliko osoba, ali ne i protiv Slavka Linića, tadašnjeg predsjednika UO Hrvatskog fonda za privatizaciju, bez kojeg te prodaje ne bi bilo. Linić dubrovački hotel Excelsior prodaje Goranu Štroku po cijeni – kako je javno i gnjevno svjedočila tadašnja ministrica turizma Pave Župan-Rusković – trideset puta nižoj od vrijednosti hotela (trideset puta više novca nudio je Štrokov takmac u natječaju).

15) Za kriminal u Ini Vesna Balenović optužuje Linića, a i on je sam u jednoj televizijskoj emisiji priznao da je u Ini kriminala bilo, ali je, opet kao predsjednik Upravnog odbora, radi mira među koalicijskim partnerima krivcima progledao kroz prste. No ni nakon prijava Vesne Balenović ni nakon toga priznanja – istrage nema.

16)Veleizdaja koja je učinjena izdvajanjem hrvatskog pomorskog teritorija iz države Hrvatske pripajanjem toga teritorija drugoj državi, Sloveniji. Racan na dar Sloveniji daje 160 cetvornih km morskog teritorija, de facto joj daje još tzv. dimnjak, koridor širine 3,4 km i dužine 10 km kao izlaz na otvoreno more. Privid zadržavanja granicne crte s Italijom riješen je bastardnim "bermudskim trokutom", dijelom mora koje bi na papiru pripadalo RH, premda međunarodno pravo ne priznaje suverenitet kad nema izravnog doticaja s kopnom. Racan se na konferenciji za novinare 25. srpnja 2001. pokušao opravdati govoreći da je "sporazum u hrvatskom strateškom interesu i stoga Vlada iza njega čvrsto stoji".

17) Baxter- najveća nesreća hrvatskog zdravstva u kojoj je u samo jednom tjednu u listopadu 2001. godine 23 ljudi umrlo u nekoliko hrvatskih centara za dijalizu zbog neispravnih Baxterovih filtara. Ministrica Stavljenić podnosi ostavku.

18) Afera nagibni vlakovi - bez javnog natječaja kupljeni su vrlo skupi nagibni vlakovi pod prozirnim objašnjenjem: "Putovat ćemo do Splita"! Međutim, pokazalo se da je pruga nesigurna, jer su drugovi navodno "zaboravili" da su tu prugu njihovi "JNA antifašisti" svaki mjesec za vrijeme četiri godine rata barem dvaput mjesečno minirali.

19) Po dolasku drugova na vlast prvi zadatak je bio, Bljesak i Oluju staviti pod nadležnost Haaga. To je i učinjeno prihvaćanjem Deklaracije o suradnji sa Haagom. Predsjednik Tuđman, odnosno tadašnja vlada, jasno je stavio do znanja da Haag nema nadležnost nad operacijama Bljesak i Oluja, pa prema tome Gotovina i nije mogao otići u Haag niti kao osumnjičenik. No, drugovi ne bi bili to što jesu pa su bez ikakvog racionalnog razloga donijeli sramotnu Deklaraciju. Nakon toga ispraznili su državne arhive sa vojnim tajnama, transkriptima i dr. dokumentima i progon naših generala mogao je početi.
Uz te skandale, afere i izdaje moglo bi se još štošta nadodati, a pogotovo ako bi aferama smatrali ono što SDP-ovci pripisuju HDZ-ovcima.(Verona, Imostroj, KIM i sl.)

20) Tonino Picula, bivši velikogorički gradonačelnik, nakon što je objavljeno kako Uskok vodi istragu protiv njega zbog kupnje 46 autobusa vrijednih oko 100 milijuna kuna. Picula je prozvan za zloporabu položaja jer je, kako se smatra, sklopio štetan ugovor sa Zagrebačkim holdingom, ali i Europskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD), kojoj je osigurao pljenidbu velikogoričke gradske imovine u slučaju da se Grad nađe u financijskim problemima. Picula je optužbe pripisao "prljavoj politici", najavivši tužbu protiv Ante Šimonovića, koji je potpisao kaznenu prijavu protiv njega.

21) Kaznenu prijavu od DORH-a zaradio je i SDP-ovac Zvonimir Mršić, gradonačelnik Koprivnice, i to zbog sporne prodaje gradskog odmarališta u Pirovcu. Tereti ga se da je odmaralište prodao po znatno nižoj cijeni od realne. Mršić se branio kako je odluku zbog koje je zaradio kaznenu prijavu donijelo Gradsko poglavarstvo. Afera dobiva na težini i zbog činjenice da je zemljište prodano poduzeću Žarka Pavline, inače daljeg rođaka bivšeg predsjednika Stipe Mesića.

22) Početkom ožujka 2009. riječka je policija u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom podnijela kaznene prijave protiv riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela i nekolicine njegovih suradnika. Kao grijeh mu se nameće da je proračun Grada Rijeke oštetio za više od 80 milijuna kuna. U aferi je prozvan i Slavko Linić, za vrijeme čije je vladavine (točnije 1997. godine) potpisan prvi ugovor o dodjeli koncesije između Grada Rijeke i Tržnica Rijeka. Tržnicama Rijeka je, kažu optužbe, omogućeno kontinuirano obavljanje komunalne djelatnosti u Rijeci na nekretninama kojima upravlja Grad, a koncesija za to Tržnicama je dodijeljena bez prethodno provedenog natječaja. Treba li napominjati da su Tržnice Rijeka inače u većinskom vlasništvu riječkog SDP-ova tajkuna Ivana Franolića?

23) Bandićeve afere, s kojom samo početi? Nekadašnji ključni čovjek SDP-a, kako je Milanović svojevremeno govorio da je Bandić nešto najbolje što SDP može ponuditi Zagrebu, upravlja već 15 godina zagrebačkim proračunom (ca. 10 milijardi EUR-a). Koliko je završilo u Grazu?

24) Čačić je kao ministar u Račanovoj Vladi, kojeg je prijavilo troje djelatnika APN-a, pogodovao sklapanju ugovora između Ministarstva kojemu je bio na čelu i poduzeća u svojem vlasništvu. Dio pisma prijave USKOK-u: „Naša je mana što više nemamo novih saznanja o mućkanjima ing Čačića u postupku okončanih obračuna za stanove stradalnika, a podaci za program POS-a dobro se čuvaju kod ing. Mrdje koja je kod ing. Čačića preko sebe kao načelnica za pripremu mnogim mućkama dala puni obol“. „Kao najveći biser i otimačinu navodimo primjer vezano uz izgradnju stanova stradalnika u Vukovaru. Iz dopisa nadzora poduzeća Rijekaprojekt inženjering od 10. svibnja 2002. u kojem se decidirano navode razlozi zbog kojih se ne može dopunski ugovoriti potraživanje Congama za dopunsko ugovaranje 1,401.683,64 kn. Raspolažemo samo sa dodatnim ugovorom od 10. listopada 2002. godine iz kojeg je vidljivo da je za povećane površine i pored odredbe „ključ u ruke“ umjesto traženih 528.433,90 kn ugovoren iznos od 855.941,14 kn. Dodatnim ugovorom od 20. prosinca 2002. za naknadne radove od traženih 36.975,00 kn ugovoren iznos od 339.881,63 kn, što iznosi 1,195.822,77 kn.“ Čačić je svojim poduzećima omogućio da na natječaju podnesu ponudu sa najmanjom ponudbenom cijenom, kako bi prošli na natječaju. Međutim, naknadno bi Čačić izravnom pogodbom sa svojim poduzećima dogovorio tzv. „dopunske ugovore“, kojima bi se ugovarala mimo javnih natječaja cijena radova do punog iznosa kako je Čačić dogovorio sa suradnicima i direktorima svojih poduzeća. Na taj je način Radimir Čačić stekao protupravnu dobit u ukupnoj vrijednosti od 125 milijuna kuna.

25) Jakovčića prati cijeli niz teških afera, od kupovine vlastitog sela Sv. Juraj preko privatizacije Arenaturista, rasprodaje Barbarige i Dragonere do Rockwoola, afere Hypo, Dajla i Kaštjuna.

Tko je ovdje Kurta a tko Murta?


registracija
16/6/10

nosonja, 28.10.11. 06:50

Zvonko,postao si toliki jad i bijeda da te uopće više ne cijenim. Sve što si ovdje nabrojao su samo nebulozna govorkanja, Reci mi ,dali je netko za tvoje pretpostavke odgovarao, dali je nekome išta dokazano???
Opet pucaš sa ćorcima.
Tvoj je adze pred zatvaranjem!! Kako u ovih proteklih 8 godina adzeta na vlasti nije nitko osuđen od tih što si nabrojao????
ŠTO JE BAKI MILO ,TO SE BAKI SNILO,fuuuuuuuuuuuuj,fuuuuuuuuuuuuuuuuuuj i tebe treba upržuniti,daće Bog i ti ćeš jednoga dana, svima vama će NAROD sudit a ne institucije korumpiranog sistema.


registracija
22/10/11

jadno100, 28.10.11. 07:48

predposljednja stanica,a koja je posljednja-Remetinec?


registracija
26/10/11

eezy, 28.10.11. 08:54

Morat cu ja ipak razbaciti karte. Da vidimo sta to Tarot kaze o hrvatskoj buducnosti........
1) Vidi, vidi Sdp sa koalicijskim partnerima pobjedjuje.
2) 100 dana mira... Suti vlada, suti oporba, Hrvati u ocekivanju...
3) Milanovic progovorio. Mora. Dosadjuje oporba,dosadjuju novinari. Hdz nista drugo ne radi nego kritikuje, a usput pronalazi i pokoju afericu Sdp-ovaca. Ponekad odu malo u Kastav, popapaju nesto zgodno i smisle neku novu nepodopstinu.
4) Narod ne moze doci sebi.... Pita se gdje su te obecane promjene, gdje je ta obecana pravda???
Je, je, lijepo je rekao da ce biti tesko, ali nam je isto tako obecao da oni u svojim redovima imaju istaknute ekonomske i ine strucnjake koji ce Hrvatsku izvesti na pravi put.
5) Crna 2013. Kukuriku zalutao u magli. Lijevo, desno nigdje puta...
i onda odjednom, evo ga....MMF!!!
6) Reze se sve, ne skalpelom nego mesarskim nozom!
Prvo kao alibi ca. 5% saborske place, onako pravedno...
A, onda penzije 20%, zdravstvu 30% manje, skolstvu 30%, a investicija nema! Infrastruktura propada.
7) Sta je sad ovo?
Strajkovi....Strajkaju pensioneri, strajkaju zdravstveni radnici, strajkaju studenti, strajkaju prosvjetni radnici, strajkaju branitelji,strajkaju....
8) Sta kazes? Na Rivi 200000 desnicara!!!
Mater im ustasku!!!
9) Pada vlada? Daj Tarot ne zezaj se!!!!
Tko pada???
Pada vlada!!!


registracija
9/3/11

ajme3meni, 28.10.11. 08:55

Zvonko,
jadni ste da ne možete jadniji biti, koristeći postove koji su objavljeni prije 4 godine i pišući o prijavama i aferama koje su dobrim dijelom odbačene. Post u cjelini ili dijelovi gornjeg posta objavljeni su na svim mogućim forumima.

Šteta, što niste s pisanjem išli do kraja pa objavili i koje su prijave i afere namještene od strane HDZ-a te koje su prijave odbačene.

Za jednu pouzdano znam da je namještena i kao takva odbačena, kupnja autobusa u Velikoj Gorici. Piculi je smjestio Ivan Šuker, tadašnji ministar financija, kojeg je Picula na prethodnim izborima pobijedio.

Također, odbačena je prijava i protiv Mršića i Tržnice Rijeka itd.

Znate li što znači riječ deklaracija, kad već pišete o njoj. Savjetujem vam da pogledate u Klaićev Rječnik stranih riječi. Deklaracija koja je donešena nema nikakvi pravni učinak a niti je obvezujuća.. Ali je zato imala i te kakvav pravni učinak čuvena HDZ-ovska rečenica "detektirati, uhapsiti i transferirati". Postupajući po toj rečenici, generali su detektirani, uhapšeni, transferirani i osuđeni.

Vi ste kao i Hebrang, ne lažete ali ponekad ne pišete istinu. Pa kad već objavljujete davno napisane i objavljene tekstove, provjerite što se je u međuvremenu dogodilo sa prijavama i aferama. Tek tada će te biti vjerodostojni. Ovako mi djeluje kao pamflet iz HDZ-ovske kuhinje koji se objavljuje svake 4 godine i to pred izbore.


registracija
28/4/10

Zvonko, 28.10.11. 11:14

ajme,
ajd ti barem pročitaš pa iznosiš stav.

Da, radi se o prijenosu s neta dostupnih afera s naznakom, da se ne zaboravi. Od mnogih iznesenih za 1 si sigurna da je namještena a za neke da su odbačene. No, previđaš jednu bitnu stvar kod onih odbačenih a ta je, u mnogim Linićevim slučajevima, da su odbačene zbog zastare. Poradi tih zastara se i išlo na razradu ratnog profiterstva i nezastarjevanja. Tebi očito nije sporno što je Čačić početkom 90-ih dobio 16 milijuna DM-a od ondašnjeg HZZO-a na natječaju koji posao nije nikada završio a novce nikada vratio jer je postupak "obustavljen" zbog zastare.

Tržnice isto obustavljene zbog zastare. Excelsior je puko predizborno naklapanje? Sporazum Račan-Drnovšek? Bandić? Pa Bandića se boji i Bajić otvoriti! Sve to stoji u ladicama kod Bajića kao i mnoge prijave za poratne ratne zločine gdje se čeka da akteri i svjedoci pomru ili se pomješaju kosti kao u slučaju Hršaka pa se opet slučaj "odbaci"! Ne budimo baš toliko naivni!

Žalosno je da ljudi vladajuće prozivaju za kriminal i korupciju dok kod Bajića stoje tisuće predmeta i prijava protiv oporbenih čelnika koji se ovih dana razmeću pojmovima poštenja, pravde i socijalnih prava, a čiji se predmeti poradi pragmatizma čuvaju za obračun u slučaju neposlušnosti. Bajić je strani igrač što dokazuje i Wikileaks, prema čijim se objavljenim depešama saznalo da je informirao američke dužnosnike. Takvo što je moguće samo u p.m. a bez posljedica. Isti radi po naputku stranih interesa (nikakva zavjera-samo interes) kojima je HDZ odradio svoje pa ga bacaju na smetlište a na red dolaze novi poslušnici i poltroni. Žalosti da narod, zbog najkorumpiranijeg dijela društva-medija, ništa ne vidi, nego samo dobrovoljno sudjeluje u vlastitom smaknuću.


registracija
9/3/11

ajme3meni, 28.10.11. 12:21

Zvonko,

stvarno pišete nesuvislosti. 17 godina na vlasti je HDZ, imali su neograničenu političku i zakonodavnu moć (pustimo priče o neovisnosti sudstva), na svim važnijim mjestima kako u pravosuđuu tako i ostalim segmentima bili su članovi HDZ-a i njima lojalni ljudi počevši od Bajića. Što su u tom periodu učinili na spriječavanju kriminala, korupcije i malverzacija. Ništa, izuzev anonimnih prijava protiv pojedinaca iz oporbe. Zbog toga, zbog svega uništenog čega se HDZ dotaknuo, treba snositi punu moralnu, pravnu i političku odgovornost. Znate onu narodnu riba smrdi od glave a ne od repa. U ovom slučaju se pokazalo da itekako smrdi. Nadam se da će nakon izbora završiti na marginama političkog života Hrvatske.

Žalosno je da vi podržavate kriminal kojeg su počinili vladajući: "Žalosno je da ljudi vladajuće prozivaju za kriminal i korupciju dok kod Bajića stoje tisuće predmeta.."

PS
Zar ste Bajićev potrčko pa znate što drži u ladicama a što daje na obradu.


registracija
28/4/10

Zvonko, 28.10.11. 14:53

ajme,
ti ne razumiješ šta ti ja želim reći.
Bajić je ovim napadom na HDZ kupio novi mandat kod SDP-a a poznato je da mu SDP nije bio sklon. Uvidjevši da HDZ gubi izbore priklonio se selektivnim pristupom podizanja optužnica kukuriku koaliciji. Ne mogu vjerovati da razmišljaš da su sve afere jednog Čačića ili Jakovčića plod nečije mašte ili samo anonimnih prijava.

Ukoliko DORH, a ja sam sklon u to vjerovati, arbitrira i bira koga i za što će istraživati i procesuirati onda ne možemo govoriti o plodovima neke borbe protiv korupcije nego iskorištavanju DORH-a u političkim razračunavanjima. Imajući u vidu brifiranje američkog veleposlanika od strane Bajića jasno je da se sve negdje dalje kuha. Ja ne prihvaćam da velike lopove smiju zamjeniti manji jer eto nisu imali prilike (17 napram 4 godine vladavine) nego želim da prestane ovaj obračun bivšeg saveza komunista Hrvatske pod plaštem tzv. borbe protiv korupcije.

Po mom dubokom uvjerenju, Čačić je više strpao u svoj đep od Sanadera. Samo aneksima ugovora svog Coninga sa Ministarstvom na čijem je čelu bio 125 milijuna kuna! A pitanje se postavlja kako je postao vlasnikom uopće Coninga. On se brani da su sve prijave protiv njega odbačene. Jesu, zbog zastare! Sapienti sat!


registracija
7/9/07

Vinogradar, 28.10.11. 17:32

@eezy,
registrirao si se 26.10.2011.godine,
dakle prije dva dana.
Kladim si da si Ti ustvari Nino Raspudić - Zvonko,
ustaška nacistička bijeda,
koja sama sebi s novim imenom eezy
daje podršku u izjavama mržnje i netolerancije
(ne zaboravimo uvredljivu KAŽNJIVU izjavu Nine Raspudića - Zvonka o Predsjedniku Republike Hrvatske gospodinu Josipoviću kojeg podržava u anketama 84 posto birača).
eezy,
prepoznat si!
Bijedan si Nino Raspudiću -Zvonko!


registracija
9/3/11

ajme3meni, 28.10.11. 17:55

Zvonko,
što je HDZ u svojoj 17-godišnjoj vladavini učinio u spriječavanju kriminala, korupcije i malverzacija kako u svojim redovima tako i drugdje? Nemojte mi samo odgovoriti kako ste vi uvjereni... i započeti sa Marijom Terezijom i carom Franjom Josipom, nastaviti sa komunizmom i završiti sa oporbom a onda u dubokom luku zaobići HDZ.

Lopticu sa vašom poštapalicom "ti ne razumiješ" prebacit ću vama. Vi niste razumijeli da se sprdam sa vašim stavovima i uvjerenjima punim isključivosti.


registracija
28/4/10

Zvonko, 28.10.11. 19:43

Očito si udvaraš da sve znaš pa te "ne razumiješ" ponukalo na isključivost koju meni predmnijevaš. Širinom činjenica, kojom se suprostavljaš, samu sebe isključuješ bijegom u ironiju.

Nema jednostavno smisla dalje!


registracija
9/3/11

ajme3meni, 28.10.11. 22:53

Zvonko,
ne, ne udvaram se jer nema čovjeka koji sve zna, pa tako niti ja.
Ako niste shvatili da je ironija išla zbog kopiranja tuđih tekstova, tu vam ja zaista ne mogu pomoći.

Za razliku od vas meni piskaranje po forumu služi kao vid relaksacije a ne prostor za ozbiljnu raspravu, pa time i širinu činjenica. Za takvo što, postoje malo bolja mjesta od foruma.


A


registracija
26/10/11

eezy, 29.10.11. 00:33

Eto, završi i moja agonija!!! Konačno znam tko sam.
Pitate odakle ovo naprasno osiješćenje? Za sve mogu zahvaliti Vinogradaru, što ovim putem i činim.
Nakon njegovog dugog i mukotrpnog istraživačkog rada cijenjeni intelektualac (od škole ima samo gaćice za tjelesni, rekli bi Bosanci i to s pravom) je razotkrio i zadnju internetsku misteriju. Vinogradar mi je svojom naučnom konstatacijom otvorio oči. Nadam se da je i svim komentatorima sada sve jasno. Da,da, treba malo i razmišljati, a ne samo udarati po tipkovnici!!! Apel: Svi na razmišljanje!!!
Kako je moguće da netko drugi, osim Nine Raspudića, na drugi način sagledava politička zbivanja u Hrvatskoj???
Dakle, u Lijepoj našoj postoji samo jedna "zaguljena" osoba.
Svi ostali moraju misliti na "vinogradarski način".

Živjelo nam jednoumlje i Vinogradarski pokret!!!!!!!!


registracija
15/8/09

vergilia, 29.10.11. 09:53

@eezy,što si ti svojim tarotom ustvari htio reći?? Svi jako dobro znamo da će biti još gore nego što je sada i da bez kresanja javnih izdataka,smanjenja državne administracije (otkazi, pa da!) kresanja povlastica i socijalnih davanja ova država odlazi u stečaj. Ako se to ne skreše, bez obzira tko bio na vlasti, neće biti pomaka u gospodarstvu, vanjski dug će i dalje rasti i koristiti će se samo za plaćanje kamata na dosadašnje kredite.Sami sebi trebamo biti MMF, jer će to u krajnjem biti jeftinije nego da nam stvarno dođe MMF, a doći će ako se ne suočimo s istinom na vrijeme. Možda je već i kasno i zato zajebi ti što se u predizbornim kampanjama priča i govori – do toga mora doći. E, pa kad već mora doći, neće mi to sad prodavati oni koji su ovu državu doveli do toga i pokrali je do zadnjeg novčića. I jasno je da će HDZ kad izgubi vlast trkeljati da nova vlast ne radi dobro – kakvih 100 dana, slijede godine oporavka i ovom narodu jasno to treba reći. Nema više Beograda koji nas je pljačkao, nema komunizma u kojem nam nisu dali ni misliti ni pisnuti – tu smo, svoji na svome, imamo Hrvatsku i tako nam je (i biti će) kako sami odabiremo. Dakle, reci pametnjakoviću, koja je tvoja tarot opcija:

a) propast sa SDP-om
b) propast sa HDZ-om

jer jasno je da za tebe treće opcije nema. Ti bi zadržao sadašnje stanje, pa dok ide – ide. Ali više nejde..pa ti je valjda draže propasti skup s ovim lopinama koji su nas pljačkali i lagali nas godinama – možda se još kaj ima za počistiti i spremiti u svoje džepove, ne?? Kažeš da treba razmišljati. Pa, razmišljaj, čovječe, nemoj trkeljati a onda se čuditi što te netko popljuje. Misli, misli. Reci nam zašto bismo trebali glasovati za one koji su nas doveli u ovu situaciju, samo nemoj blebetati da su i oni drugi isti i da drugi ne valjaju. Reci zašto ovi sadašnji – valjaju. I zašto bi im (i dalje) trebali vjerovati, jer jasno je da im se ne može vjerovati – prosvijetli nam pamet i naše jednoumlje..:)


registracija
9/3/11

ajme3meni, 29.10.11. 10:53

vergilia,
potpunoste u pravu. Na postavljeno pitanje, nećete dobiti odgovor, jer ga nemaju. Čuvena Radićeva uzrečica “Još nije kasno. Ne srljajte kao guske u maglu” aktuelna je i danas. Iskreno je preporučam glasačkom tijelu HDZ-a.


registracija
26/10/11

eezy, 30.10.11. 12:37

Ovo što slijedi ne bi bilo napisano da me Tarot ne ucijenjuje.
Kaže:"Ili piši, ili nema brojeva za loto!"
Da krenemo redom. Pitali me drugi, a ja, kom ću drugom, obratim se Tarotu s pitanjem koja nam je najbolja opcija na izborima 4.12.2011.
Evo odgovora:
Ne Kokošinjcu, ne Obućarskoj zadruzi, ne Boljševičkom fratru.
-Zašto, moj Tarot, zašto???
Evo odgovora:
U Kokošinjcu borba za kokoške (valjda misli na fotelje, tko će ga znati?) dostiže vrhunac. Sudija svira penal za njih, a oni onako nesložni zabiju autogol.
-Ništa mi nije jasno!!!
Ljut Tarot ko ris zato što mora objašnjavati. Mislim se u sebi, šta mu je, tko to sa imalo pameti igra loto, pa još njega pita za brojeve!
Ipak tumači:
Čudni su ti Hrvati! Sve dok pijetlovima nije palo na pamet da se provede istraga protiv jedne stranke je sve bilo OK. Isprovocirali istragu, pravnici rekoše da i nema baš neke pravne osnove za tužbu. I ne leži vraže… odjednom se narod buni. E, vidiš ne vole Hrvati da se nekoga prebija " na mrtvo ime!!! Opalit šamar, dva može, ali linč, e to više ne ide!!!
Znašli ti šta narod piše po drugim portalima?
-Nemam pojma!!!
Jedni bi sada glasali za HDZ iz sažaljenja, a drugi će glasati za HDZ iz inata. Sad pribroj njima one što uvijek glasaju za HDZ i eto ti rezultata.
(Još će ispasti da Marijo ima pravo.) Ovo vam ja potiho mislim da me nitko ne čuje, zato je u zagradi.
-Dobro, ali zašto NE Opančarskoj zadruzi i Boljševičkom fratru?
Evo odgovora:
Drobljenje o moralu nije garancija kompetentnosti, snalaženja u političkim vodama i kvalitete neke osobe. Oni koji neumorno pričaju o etici, pravdi i pravednosti prikrivaju svoje nesnalaženje, neznanje i političku neobrazovanost.
Drobe o moralu zato što nemaju nikakvih vizija!!!
Kada bi se svi ekonomski i politički problemi rješavali isključivo moralnim naklapanjima onda bi rješenje svih naših problema bio jedan apolitični, pobožni svećenik.

-Tako dragi moj, sve sam napisala šta si htjeo, a sad brojke na sunce!!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika