27.10.2011. / 11:47

Autor: Totalsport

WTA Championships: Zvonarjeva pobijedila Wozniacki, Šarapova odustala

Dodajmo da je Ruskinja Marija Šarapova nakon dva poraza na turniru u Bijeloj skupini, od Australke Samanthe Stosur i Na Li, odustala od daljnjeg natjecanja jer se, kako tvrdi, nije dovoljno oporavila od ozljede gležnja zbog koje je pauzirala uoči turnira u Istanbulu. Umjesto nje će zaigrati Francuskinja Marion Bartoli

Vjera ZvonarjevaVjera ZvonarjevaRuskinja Vjera Zvonarjeva, šesta tenisačica svijeta, pobijedila je prvu igračicu svjetskog poretka, Dankinju Caroline Wozniacki 6-2, 4-6, 6-3 nakon dva sata i 18 minuta igre u ogledu Crvene skupine na WTA Championshipsu u Istanbulu.

Bio je to deveti ogled ovih igračica i peta pobjeda 27-godišnje Ruskinje. Ove godine igrale su drugi puta. Zvonarjeva je bila bolja i u finalu Dohe.

U ovom dvoboju je Ruskinja jako dobro odigrala prvi i treći set. Koliko je bila agresivnija od Wozniacki, najbolje će pokazati podatak da je imala 49 izravnih poena i jednako toliko neforsiranih pogrešaka, dok je Dankinja imala samo 13 winnera uz 18 neprisiljenih pogrešaka. Ali, to nije ništa novo kada je tenis Caroline Wozniacki u pitanju...

Obje igračice sada imaju omjer 1-1 u ovoj skupini, te su u igri za polufinale.

U četvrtak će Wozniacki igrati protiv Čehinje Petre Kvitove, koja ima startnu pobjedu na turniru, dobila je Zvonarjevu u prvom meču, dok će Ruskinja igrati protiv Poljakinje Agnieszke Radwanske, koja je izgubila svoj prvi meč u Istanbulu od Wozniacki.

U četvrtak je na rasporedu i ogled Bjeloruskinje Viktorije Azarenke i Kineskinje Na Li, tenisačica koje su startale pobjedama u Bijeloj skupini.

Dodajmo da je Ruskinja Marija Šarapova nakon dva poraza na turniru u Bijeloj skupini, od Australke Samanthe Stosur i Na Li, odustala od daljnjeg natjecanja jer se, kako tvrdi, nije dovoljno oporavila od ozljede gležnja zbog koje je pauzirala uoči turnira u Istanbulu. Umjesto nje će zaigrati Francuskinja Marion Bartoli.

Povlačenjem Šarapove Wozniacki je automatski osigurala poziciju broj jedan i na kraju 2011. godine.

WTA Championships, srijeda:

Bijela skupina:

Azarenka - Stosur 6-2, 6-2

Li - Šarapova 7-6(4), 6-4

Redoslijed: 1. Azarenka 1-0 (2-0), 2. Li 1-0 (2-0), 3. Stosur 1-1 (2-2), 4. Šarapova 0-2 (0-4)

Crvena skupina:

Zvonarjeva - Woznaicki 6-2, 4-6, 6-3

Redoslijed: 1. Kvitova 1-0 (2-0), 2. Wozniacki 1-1 (3-3), 3. Zvonarjeva 1-1 (2-3), 4. Radwanska 0-1 (1-2)

Vezane vijesti

WTA: Serena Williams skočila na šesto mjesto

WTA: Serena Williams skočila na šesto mjesto

Nakon osvajanja WTA turnira na plavoj zemlji Madrida Amerikanka Serena Williams napredovala je za tri mjesta na najnovijoj ljestvici najboljih… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika