27.10.2011. / 13:54

Autor: Hina

Grčki premijer obratit će se naciji u četvrtak navečer

Grčki premijer George Papandreu obratit će se naciji putem televizije u 20 sati po lokalnom vremenu u četvrtak po povratku sa summita EU-a na kojem je postignut dogovor o smanjenju grčkog duga.

George PapandreuGeorge PapandreuGrčki premijer George Papandreu obratit će se naciji putem televizije u 20 sati po lokalnom vremenu u četvrtak po povratku sa summita EU-a na kojem je postignut dogovor o smanjenju grčkog duga.

Izjava iz Papandreouovog ureda kaže da će se premijer prvo sastati s predsjednikom Karolosom Papouliasom nakon čega će, prije obraćanja javnosti, biti održana sjednica vlade. "Nakon sjednice vlade premijer će kontaktirati političke čelnike. U 20 sati će se premijer obratiti naciji", stoji u izjavi.

Banke su pristale na dobrovoljni otpis 50 posto potraživanja na grčke obveznice, što je bio najteži dio maratonskog summita čelnika eurozone koji počeo u srijedu navečer, a završio oko četiri sata u četvrtak ujutro.

Dobrovoljnim pristankom banaka da otpišu polovicu svojih potraživanja grčki dug bit će smanjen za 100 milijardi eura

Vezane vijesti

Ciparski poziv u pomoć

Ciparski poziv u pomoć

Cipar je u ponedjeljak postao peta zemlja eurozone koja je zatražila financijsku pomoć Europske unije, a ciparska je vlada objavila kako će… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika