28.10.2011. / 10:47

Autor: Nacional.hr

A'marie predstavila novu kolekciju za jesen/zimu 2011/2012

Upravo su aplikacije s blagim rokerskim utjecajem još jedan motiv kolekcije jeseni i zime 2011.

U novoj sezoni Anamarija Brkić uspješno obrađuje nekolicinu utjecaja i svojim ih prepoznatljivim rukopisom promišljeno spaja u eklektičnu fluidnu cjelinu. Ne zazirući od naoko oprečnih elemenata, kroz beskompromisno urbanu liniju dizajnerica tako nenametljivo provlači dozirane etno motive.

Dosljedno istražuje teksturirane jednobojne materijale, a prvi put i svilu, odnosno vunu protkanu konkretnim šarenim nitima. Osim za suknje olovka-kroja, efektnim materijalom koristi se i kod trapez hlača te tako dodatno naglašava njihov haute boho dojam. Linije kojima se bavi ponovno su čiste, sa čestim asimetričnim intervencijama i minuciozno obrađenim detaljima.

I dalje s finom senzualnošću u fokusu, konstrukcijski se usredotočava na izduženu siluetu, što ipak ne znači da je posve izbacila volumen kao jednu od ključnih ideja.

Pleteninu i pamučne košulje spaja u jedinstvene komade pa ispod vesti, tunika i haljina proviruju ušiveni slojevi tkanina koji aludiraju na spoj različitih odjevnih predmeta u jednome, a dizajnerica time naglašava višeslojnost kao glavni element kolekcije. Asimetrično krojene tunike tako su "produžene" mini-skunjama, a ispod kratkih hlača od vunenog buklea proviruju džepovi decentno ukrašeni aplikacijama.

Upravo su aplikacije s blagim rokerskim utjecajem još jedan motiv kolekcije jeseni i zime 2011. Dizajnerica ih katkad ubacuje diskretno, tek kao nenametljiv detalj, a katkad upadljivije kako bi njima naglasila komad nakita, odnosno remena na haljini. Katkad ih i dodaje na svilu, bukle ili kašmir čime stvara potpuno novu tkaninu.

Čipka se, s druge strane, pojavljuje tek kroz citate. i to u vidu printeva na vunenom štofu te kao motiv na raznobojnim naušnicama od inoksa koje su, uz pletene kožne narukvice, dominantni komadi aktualne linije nakita.

Nakon nekoliko sezona stanke, uz kolekciju su ponovno dostupne i pripadajuće torbe, nastale u suradnji s dizajnericom Majom Srkulj. Uz modele pisma, u liniji torbi 'Maja za A'marie' pojavljuju se i dnevne varijante na kojima su aplicirani detalji u tkaninama iz upravo predstavljene kolekcije odjeće.

Fotografija: Mladen Šarić

Fotogalerija

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika