28.10.2011. / 18:18

Autor: Hina , Nacional.hr

Sanaderu nije potreban zahvat

Sanaderu je danas trebalo početi suđenje zbog ratnog profiterstva, to jest USKOK-ove optužbe da je sredinom 90-ih uzeo 3,6 milijuna kuna provizije od zajma koji je Hrvatska dobila od austrijske Hypo banke

Zdravstveno stanje bivšeg premijera Ive Sanadera je takvo da ga neće biti potrebno zadržavati na bolničkom liječenju niti ugrađivati mu stent ili premosnicu, a iz KBC-a Zagreb sutra ili prekosutra mogao bi biti upućen u zatvorsku bolnicu, doznaje se poslijepodne od predstojnika Klinike za bolesti srca i krvnih žila KBC-a Zagreb Davora Miličića.

"Današnja koronarografija pokazala je određene promjene na krvnim žilama, ali one nisu takve da bi bio potreban bilo kakav zahvat", rekao je za Hinu Miličić.

Dodao je da Sanader mora proći još neke laboratorijske pretrage te mjerenje srčanog ritma koji je, po liječnikovim riječima, uz nekontrolirani visoki tlak njegov glavni problem.

"Pacijent je trenutačno na lijekovima i čini se da će to biti dovoljno i da neće trebati bolničko liječenje, a ovisno o rezultatima svih pretraga, sutra ili prekosutra mogao bi biti prebačen u zatvorsku bolnicu. U toj bolnici u ponedjeljak će se obaviti pretraga pod opterećenjem i ako bude sve u redu, pacijent bi mogao biti vraćen u zatvor", rekao je Miličić.

Sanader je u KBC-u Zagreb odveden odmah nakon ročišta na zagrebačkome Županijskom sudu na kojemu je sudac uvažio mišljenje vještaka da je bivši premijer trenutačno nesposoban za suđenje jer ima zdravstvenih tegoba.

Sanaderu je danas trebalo početi suđenje zbog ratnog profiterstva, to jest USKOK-ove optužbe da je sredinom 90-ih uzeo 3,6 milijuna kuna provizije od zajma koji je Hrvatska dobila od austrijske Hypo banke.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
29/4/09

florenz, 28.10.11. 18:47

Itekako je potreban - ali ne liječnički!


registracija
31/1/10

STTony, 28.10.11. 20:36

Ufff, pao mi je kamen sa srca!


registracija
12/10/11

hiperborejac, 28.10.11. 23:04

Postao je dosadan Sanader. Neka vrati novac pa neka se liječi i o našem trošku. Samo da pati kao i mi obični građani.


registracija
2/1/11

prohujalo, 29.10.11. 08:15

dali ce ikad itko da upita kakvo je zdravstveno stanje ljudi kojima je ova ista spodoba "'kumovala'dok je imala vlast, ili to nikoga ne interesuje......??????demokracija na hrvatski nacin???????


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika