29.10.2011. / 16:42

Autor: Totalsport

"Petarda" Arsenala na Stamford Bridgeu, hat-trick Van Persieja

Bila je to atraktivna utakmica puna prilika s obje strane i puna preokreta u kojoj se u apsolutnog junaka prometnuo kapetan Arsenala Robin van Persie s tri postignuta gola.

ArihvaArihvaLondonski derbi 10. kola engleskog nogometnog prvenstva između Chelseaja i Arsenala na Stamford Bridgeu otišao je na stranu gostujućih "topnika" koji su slavili s 5-3...

Bila je to atraktivna utakmica puna prilika s obje strane i puna preokreta u kojoj se u apsolutnog junaka prometnuo kapetan Arsenala Robin van Persie s tri postignuta gola.

Chelsea je vodio u dva navrata, 1-0 i 2-1, nakon golova Franka Lamparda i Johna Terryja, a s vodstvom "bluesa" se otišlo na odmor. No, u nastavku je Arsenal golovima Andrea Santosa (premijerni premierligaški gol po transferu iz Fenerbahçea), pa Thea Walcotta u potpunosti preokrenuo susret. Stvari je na početak vratio Juan Mata dalekometnim udarcem u 80. minuti, ali je potom Van Persie golovima u 85., nakon prethodne greške Johna Terryja u obrani (pokliznuo se prvi povratnoj lopti), te drugoj minuti sudačke nadoknade donio "topnicima" prvu ovosezonsku gostujuću pobjedu i prvu na Stamford Bridgeu nakon 2008. godine kada su slavili s 2-1.

Ova utakmica ponovo je potvrdila zašto je Premierliga trenutno najjača i najatraktivnija svjetska liga u ovom trenutku. Posebno valja uzdvojiti prvi Arsenalov gol koji je Van Persie zabio nakon sjajne akcije Aarona Ramseyja i nesebične povratne lopte Gervinha, kao i treći gol Chelseaja nakon topovskog udarca Mate s nekih 20 metara koji je odsjeo u daljem kutu nemoćnoga Wojiciecha Szczesnyja.

Van Persie je ovim hat-trickom došao do brojke od 10 premierligaških golova u isto toliko susreta, te je izbio na čelno mjesto ljestvice najboljih strijelaca lige ispred Sergija Agüera.

Ujedno je sjajni nizozemski napadač zabio čak 28 golova u zadnjih 27 premierligaških nastupa uključujući i prošlu sezonu, što je svakako podatak vrijedan divljenja.

Premiership, 10. kolo:

Chelsea - Arsenal 3-5 (Lampard 14, Terry 45, Mata 80 / Van Persie 36, 85, 90+2, Santos 49, Walcott 55)

Everton - Manchester United 0-1 (Hernandez 19)

Redoslijed: 1. Manchester City 25 (-1), 2. Manchester United 23, 3. Chelsea 19 (-1), 4. Newcastle 19 (-1), 5. Tottenham 16 (-2), 6. Arsenal 16...13. Everton 10 (-1)...

Vezane vijesti

Di Matteo potpisao dvogodišnji ugovor s Chelseajem

Di Matteo potpisao dvogodišnji ugovor s Chelseajem

Europski nogometni prvak Chelsea potvrdio je u srijedu da je imenovao talijanskog stručnjaka Roberta Di Mattea svojim trajnim menadžerom. Di Matteo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika