Objavljeno u Nacionalu br. 833, 2011-10-31

Autor: Ivan Starčević

Medicinski vodvilj kazališta Prodanović-Sloković

U glavnoj ulozi Jedna Štaka, sporedne uloge: sudac Turudić, sudski vještak Gašparović, publika u sudnici i svi mi pred svojim malim ekranima

OTVORENO
Utorak, HRT 1, 22.22
Prošle srijede je svoj privatni biznis na javnoj TV otvoreno razvijao filantrop Č. Prodanović. Navali narode! Evo nam sad u istoj emisiji, po istom privatnom poslu, još jednog HDZ-ova dobročinitelja. Ne peče ćevape, ali i on reklamira svoj štacun. Uđite! Branim cijelu stranku, zovem se Gredelj. Tužit ću saborskog zastupnika Željka Jovanovića, jer je ovaj rekao ono što misle svi ljudi nevični pravnim finesama: otprilike to da je HDZ zločinačka organizacija. Svega tri dana poslije ove emisije ispostavilo se da će Gredeljevoj stranci, a ne Jovanoviću suditi sud, ali pustimo mi sad politiku. SDP-ov Arsen Bauk sjedio je u studiju i sit Gredeljvih nabusitih tzv. pravnih tirada, a zapravo izljeva nekontrolirane mržnjetine, voditelju Mislaveku Togonalu lijepo izjavio kako je u studiju očekivao raspravu o političkim pitanjima, a ne pravnog zastupnika HDZ-a. Tad se Gredeljček zadovoljno primirio, jer je već uspio izgovoriti da saborskog imuniteta ne može biti za govornike koji imaju prezime Jovanović, Milošević, Bauk itsl. Opasan je taj HDZ.


DOBRO JUTRO HRVATSKA
Srijeda, HRT 1, 7.00
Domagoj Novokmet vodi razgovor s visokim državnim činovnikom g. Zdravkom Krmekom. Dotični Krmek, kao svaki pravi HDZ-ovac na pravom mjestu, bio je nedavno obuhvaćen predistražnim radnjama Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala, a glede i u svezi sumnji u pravilnost natječaja za radove negdje tamo po Dunavu, oko Vukovara. Pristojni voditelj i urednik Novokmet (svaka bi ga mamica za zeta poželjela) nije se onom svojom pomno friziranom bradicom pristojno ni očešao o natječajnog Krmeka. Državni vodar Krmek najozbiljnije je izložio plan da novo državno poduzeće prodaje vodu dubrovačke rječice Omble. Propao je zločinački naum da se izgradi podzemna HE Ombla, pa bi sad pametna država i njeni brižni vodari prodavali jedan posto nadzemne H2Omble koja blesavo i beskorisno utječe u more. Kvalitetno pripušten u emisiju, stručnjak za krš dr. sc. Ivo Lučić izjavljuje: to da će se prodavati samo jedan posto vode je prikrivena laž, jer je Ombla, do sada već izgubila trećinu svojeg potencijala.

DNEVNIK 3
Srijeda, HRT 1, 23.20
Prof. Miroslav Radman lansirao je eliksir vječne mladosti. Prof. Matko Marušić, Medicinski fakultet u Splitu: to je prijevara, za tu prijevaru narod mora znati, ovo nije prvi put da je Radman nešto učinio za novac, njegov institut financira Kerum. Prof. Ivan Đikić je rekao ono što nas sve tišti: hrvatski političari nisu stručno osposobljeni da upravljaju novcem građana, rade što hoće, bilo koji naš političar u euroskoj zajednici ne bi puno živio kao političar, jer u EU se traži odgovornost prema novcima građana. Dva dana kasnije, u petak popodne u "Hrvatskoj uživo", jedan drugi doktor (sociolog) dr. Renato Matić kaže istu stvar: mora se, a to se jako dugo i teško mijenja, promijeniti mišljenje naših političara da su im građani dali vlast, jer mi im nismo dali vlast, nego naš novac da njime odgovorno gospodare. Bio je ovo tjedan u kojem smo svi postali pametniji, čak i Dnevnik 3.

STUDIO 45
Četvrtak, RTL TV, 23.15
Goran Bare sam u studiju (s Antonijom Mandić) siguran je pogodak, pogotovo kad se njegova svima najdraža jezičina savršeno slučajno, večeras, aktivira u trenutku kad HDZ nestaje i kad svi gledatelji pomisle da su uvijek govorili kao Goran Bare večeras. Ovo je bila dugačka i besmislena rečenica. Preporučamo je za trenutke prije spavanja. Takve gnjavaže čitaju se, i pišu, jer je Hrvatska danas pametnija nego ikada. Razularila se čak i poslovično autistična estrada, npr. pjevač Gibboni u petak u "In magazinu": "Ova zemlja, koliko je pelješena, već bi i Švicarska propala, da je toliko pelješe." G. Bare se kod jedine RTL-ove zvijezde (Antonije Mandić) raspitivao "kad će u zatvor onaj debeli s brkovima, onaj što ima prezime kao nogometaš", a za HDZ je s punom odgovornošću ustvrdio da će propasti, a nikako ne će ponovo početi od nule, jer to nisu takvi ljudi.

DNEVNIK
Petak, Nova TV, 19.15
Mislav Bago se opet uvijao kao crv po podu pred najdražim hrvatskim penzionerom, Lukom Bebićem. Dvaput je rekao da je dotični 20 godina u politici, što je jedva pola istine. Sanaderov najbolji prijatelj, dotični Bebić, dobrog je zdravlja, što je danas najvažnije, jer još jednog teškog bolesnika ne bismo podnijeli. Večeras smo se naslušali medicinskog vodvilja u produkciji kazališta Prodanović-Sloković. U glavnoj ulozi Jedna Štaka, sporedne uloge: sudac Turudić, sudski vještak Gašparović, publika u sudnici i svi mi pred svojim malim ekranima. Tekst znate, pa vas ne želimo gnjaviti, a i repriza će uskoro. Evo blagog podsjetnika. Osjećam te ekstrasistole, kaže on. Ima kratkotrajne ventrikularne tahikardije, dobacuje netko iz publike. Ravnateljica gđa. Jadranka Sloković dijagnosticira: on ima jako puno posla, pritisak je ogroman i zdravlje je popustilo.

Vezane vijesti

Nemam ništa protiv homofobije, ako je unutar 4 zida

Nemam ništa protiv homofobije, ako je unutar 4 zida

DNEVNIK 3 Srijeda, HRT 1, 23.03 “Na Braču sam. Inače, Sinišu Kovačića je nemoguće braniti, sjećam se kako je nemoralno napao svoju kolegicu Anu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika