Objavljeno u Nacionalu br. 833, 2011-10-31

Autor: Marko Biočina

Osoba tjedna

Doviđenja, barba

Na čelu kokošinjca stajao je stari kokot Bebić, javno se hvaleći da je u politici nadživio sve koji su ga podcjenjivali. Možda je to sukus hrvatske nesreće - da čovjek koji je taj perverzni državni sustav stvarao sad odlazi uz mjesečnu apanažu od 12 tisuća kuna

'Ja i tvoj djed smo najstariji ovdje. Čekamo tebe da postaneš predsjednik Sabora', prije otprilike dvije godine rekao je Luka Bebić na užas okupljenih šestogodišnjem unuku Vladimira Šeksa.

Obećanje ipak neće ispuniti iako bi po vitalnosti još dva desetljeća lako mogao sjediti u fotelji predsjednika Sabora. Ipak, mudri ljudi znaju kada otići, a Bebić očito spada u takve, pa je odlazak u mirovinu tempirao s danom zadnjeg zasjedanja ovog saziva Sabora, samo 24 sata nakon što je potvrđeno da DORH vodi antikorucijsku istragu protiv njegove stranke.

Doduše, odlazak u zasluženu mirovinu Bebić je skoro morao odgoditi zbog nemogućnosti da u Saboru prikupi dovoljan broj zastupnika da bi se raspuštanje uopće moglo izglasovati. Nemogućnost da donesu čak i odluku o vlastitu raspuštanju dokaz je najvećeg mogućeg stupnja jalovosti koju neka demokratska institucija uopće može dosegnuti.

Hrvatski sabor proteklih je dana više nego ikada prije podsjećao na kokošinjac, kako ga je jednom prozvao Zlatko Vitez. Na čelu kokošinjca stajao je stari kokot Bebić, javno se hvaleći da je u politici nadživio sve koji su ga podcjenjivali. Možda je to sukus hrvatske nesreće - da čovjek koji je taj perverzni državni sustav stvarao sad odlazi uz mjesečnu apanažu od 12 tisuća kuna.

'Hvala vam na suradnji i doviđenja', kao da je Hrvatima poručio Bebić, nesvjestan da je tu istu rečenicu godinu i pol dana ranije izgovorio i jedan njegov bliski prijatelj, trenutačno stanar velike zgrade u Remetincu. Hoće li se Bebićevo 'doviđenja' ipak pretvoriti u 'zbogom'? Nipošto ga ne bismo željeli podcijeniti.

Vezane vijesti

Turudićev otvoreni sukob sa Špremom

Turudićev otvoreni sukob sa Špremom

Na zahtjev predsjednika Hrvatskog sabora Borisa Šprema da se predsjednik Županijskog suda Ivan Turudić ispriča jer je Luki Bebiću tijekom sudskog… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 06.11.11. 12:46

Nedajbog "doviđenja barba"! Zbogom barba je jedina opcija.Neki ga zovu i "dobri duh Sabora"!?Ti zaboravljaju da je dobar i glup braća.Sabor treba žestoke a ne dobre pripadnike.Ali moralne i umne.Barba to najčešće uopće nije bio.A i pripadnost HDZ-u mu ne ide na ruku u kvalifikacijama pozitivca.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika