30.10.2011. / 10:45

Autor: Hina , Nacional.hr

HSS i izborne šanse

Plesanje na grobu susjedove krave?

„Ja ne spadam u one koji da bi jačali sebe ili svoju šansu vide ako se pri susjedu nešto loše dogodi", rekao je Friščić

Josip FriščićJosip FriščićPredsjednik Hrvatske seljačke stranke Josip Friščić izjavio je na motivacijskom skupu HSS-a za četvrtu izbornu jedinicu u Zdencima kako u pokretanju istrage protiv Hrvatske demokratske zajednice ne vidi šansu za bolji uspjeh HSS-a na izborima.

„Ja ne spadam u one koji da bi jačali sebe ili svoju šansu vide ako se pri susjedu nešto loše dogodi. HDZ je po članstvu najjača politička stranka u Hrvatskoj. Sigurno da im nije lako, ali imali su oni i do sada teške situacije, da su im odlazili predsjednici, da su im premijeri odlazili i formirali nove opcije, međutim HDZ je uvijek opstao nakon toga. Ne očekujem da će im to doprinijeti jačanju snage, sigurno je da će to imati posljedice, ali činjenica je da na političkoj sceni mora postojati određena ravnoteža,“ rekao je Friščić.

Naglasio je kako nije dobro što se neki već počinju radovati dvotrećinskoj pobjedi jedne opcije.

„To je onda opet jednostranačje i to nije dobro za Hrvatsku bez obzira o kojoj se opciji radilo“ ocijenio je predsjednik HSS-a.

U Slavoniji HSS, rekao je Josip Friščić, ima specifičnog političkog protivnika koji Slavoniju poziva da se inati i da ne priznaje Zagreb što, naglasio je, nije dobro i HSS to neće dopustiti.

„Pa zar ste vi Slavonci zaboravili tko je bio Branimir Glavaš 90. godine, tko je u jednom danu smijenio direktore 28 firmi koje su poslije sve završile u stečaju i likvidaciji. I sad takvi pitaju tko je ugasio svijetlo. Nama su znali prigovarati da nismo znali reagirati kada su bili prosvjedi, svemu tome treba dati ime i prezime. Prosvjede je financirao HDSSB jer je htio srušiti ministra poljoprivrede Pankretića, na taj način potjerati HSS da izađe iz vlade, srušiti vladu jer je njima onda netko obećao da Glavaš neće biti osuđen. To je njihov pogled na Hrvatsku“, kazao je Friščić.

Na izbore HSS izlazi samostalno, a postizborne koalicije moguće su, rekao je Friščić, sa strankama čiji se programi budu slagali s programima HSS-a.

„Neki su najavljivali da će ukidati općine, mi u HSS-u s takvima ne možemo. Pojedinci govore da će pozvati MMF, ako se to dogodi tri stvari će se dogoditi: otpuštanja, smanjenje plaća i mirovina i rasprodaja hrvatskog bogatstva – nema te vlasti u koju smo mi spremni ući, a koja će to napraviti“, naglasio je Friščić.

U predizbornoj kampanji HSS namjerava potrošiti šest milijuna kuna, od čega su tri milijuna kredita. To je manje, naglasio je Friščić, nego na prošlim izborima kada je HSS potrošio osam milijuna kuna. Kaže da će kampanju zasnivati na skupovima u vatrogasnim domovima gdje će popričati s ljudima i družiti se uz lokalne tamburaše, a ne velike estradne zvijezde.

Nositelj liste HSS-a za četvrtu izbornu jedinicu, kojoj pripadaju Osječko-baranjska i Virovitičko-podravska županija, Mato Barukčić, naglasio je na skupu održanom sinoć u Zdencima da je u vremenu dok je HSS sudjelovao u vlasti u tu izbornu jedinicu došlo više od pet milijuna kuna. Rekao je da se nada dobrim izbornim rezultatima koji se ogledaju u dva saborska mandata.

Vezane vijesti

'Neću vratiti mandat'

'Neću vratiti mandat'

Saborski zastupnik Damir Bajs, kojega je Predsjedništvo HSS-a suspendiralo i do danas mu dalo rok da stranci vrati saborski mandat, poručio je da… Više

Komentari

registracija
9/5/10

lolobrigita, 30.10.11. 11:52

Sad konačno znamo tko je kriv za propast Slavonije.Branimir Glavaš.Hvala Joža.


registracija
14/11/07

laufer, 30.10.11. 12:10

O kojim to "susjedima" Friščić priča?
Pa, bili su cimeri, a ne susjedi.
Tulumarili zajedno. Bančili. Pili i žderali.
Bahatili.

A sad su, kao, "susjedi".
E, ne ide to tako.


registracija
18/1/08

ankicascreiber, 30.10.11. 12:17

Branimir Glavas je poslje ratni zlocinac, jednako koliko i ratni zlocinac. Zasto mu se nije sudilo za upropastavanje slavonije! Ljudi u Osijeku ne glasaju za HDSSB, vec politicki ovise o Glavasu, svi su dobili posao preko veze, i boje se da pad Glavasa moze biti i njihov pad. Koliko je Glavas mocan? Netko je ukrao 44 milijuna eura iz slavonske banke, Glavas je bio upleten u prodaju banke. Zlocin prema slavonskoj banci je dokazan, samo je na cudan nacin stala istraga prema ljudima koji su sudjelovali u tom zlocinu.


registracija
22/3/11

vferari, 30.10.11. 14:21

Glavaš je namjestioo Sanadera Sanader je smjestio Glavašu a Friščić je koalirao s obadva i oba su psla poslije izbora pas će i treći Friščić.


registracija
11/10/10

agaSovulj, 30.10.11. 14:23

on će uz tamburaše. Zanima me hoće li HDZ uz Thompsona, koji je za prošle izbore dobio pola miljuna eura. Sve su to platile državne firme, odosno porezni obveznici, bez obzira sviđao im se Thompson ili ne. Tako se to radi u zemlji dembeliji.


registracija
27/8/09

Lujo1, 30.10.11. 16:19

Čuj ljigavi lažljivće - puin ti je gubec "nekih koji su govorili ovo, a neki su govorili ono".
Budalo pokvarena kaj misliš da se mi više ne sećamo kaj si tim gnjido govoril - "ne damo ZERP ni pod koju cijenui, ja bum prvi na traktoru ak vlada neda novce selakima, ja bum ovo, ja bum ono" i kaj si napravil?
Bil je dovoljan jedan razgovor s lopo9vom sanaderom da sve popljuješ i zaboraviš sve kaj si čvrsto obečeval. majmune lopoivski.
Daj nestani idiote.


registracija
11/1/10

fluid, 30.10.11. 17:17

Vrijedi izreka "sjači Kurta da uzjaše Murta"!Zločinačka organizacija u političkom a zatim i šire,može se bez ikakvih problema proširiti na sve sudionike politik.Od 90.god.do danas:bez pardona.Razlkog leži u potpuno pogrešnom početku zidanja hrvatske kuće,tj.države.Loši temelji loša kuća.I to je činjenica.A svi su zidali.Neko manje neko više.Tako da je za nakrivitu hrvatsku građevinu svako kriv adekvatno uloženom trudu u zidariji.I građani,kao glavni antlogori,su dali svoj doprinos za taj čardak od države.I ide hrvatsko bespuće u buduću zbiljnost!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika