30.10.2011. / 15:42

Autor: Hina , Nacional.hr

Dodikov 'projekt islamske države'

Dodik je kritizirao medije u Sarajevu koji napadača na američko veleposlanstvo predstavljaju kao srbijanskog državljanina

ArhivaArhivaPredsjednik Republike Srpske Milorad Dodik optužio je u nedjelju bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića da provodi politiku stvaranja islamske države, ističući da je u BiH centar vehabizma, koji je odgovoran za teroristički napad na američko veleposlanstvo u Sarajevu.

Komentirajući Izetbegovićeve optužbe da su Srbi odgovorni za neuspostavu vlasti u BiH, Dodik je ustvrdio kako su problemi nastali unutar Federacije jer Izetbegović slijedi politiku svojeg oca kako bi realizirao 'projekt islamske države na prostoru BiH'. Pojasnio je da se pokušavaju održati stereotipi o Srbima kao narodu koji je za sve kriv, pa tako i za napad na američko veleposlanstvo.

Pritom je kritizirao medije u Sarajevu koji napadača na američko veleposlanstvo predstavljaju kao srbijanskog državljanina.

“Poštovanje nalaže da se kaže da je to Bošnjak, pripadnik vehabijskog pokreta, koji je motiviran ideologijom radikalnog islama", rekao je Dodik.

Po njegovim riječima, terorist je uzvikivao da ne želi ubijati braću muslimane, već američke građane, što jasno upućuje na njegove namjere.

Istaknuo je da vehabijski pokret svoje ideološke centre na Balkanu ima u Bosni i Hercegovini.

Vezane vijesti

Egzodus ministara

Egzodus ministara

Članovi Vlade Federacije BiH iz redova SDP-a BiH, kojima se priključio Desnica Radivojević, dojučerašnji član Stranke demokratske akcije (SDA),… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 30.10.11. 16:58

Ovoga nemogu svariti ni nacrtanoga!Ali,ovaj se puta slažem sa njegovom izjavom glede radikalnog islama koji ima utočište u BiH.Mustafa Cerić i "ekipa radikala islamskkih vjeronazora"su bosanska činjenica a ne izmišljotina.Najviše razbijanju talvih skupina,mogu i moraju uraditi sami muslimani.Ako im je to cilj.Ukoliko nije,bit će tarapane još u budućnosti.Kao ni jedna ekstremna grupacija,tako ni islam sigurno neće proći.Nema šanse.!!!


registracija
20/4/11

BivsiYU, 31.10.11. 14:20

Izjava mlađeg Izetbegovića je potpuno zlonamjerna. Zna se da je napadač član vehabijskog pokreta čiji ideološki centri postoje u BiH, Srbiji i Crnoj Gori. Tek su sada pooštrene mjere obezbjeđenja oko američkih ambasada. I pored toga neke novine u SAD pripisuju ovo gnusno djelo Srbima. Zašto u toj Zemlji punoj prividne demokratije nema istine.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika