31.10.2011. / 12:53

Autor: Hina , Nacional.hr

Jadranka Kosor - promicatelj ugleda Hrvatske

Povelja je premijerki dodijeljena za doprinos razvoju demokracije i promicanje ugleda Republike Hrvatske u svijetu, rekao je gradonačelnik Ivan Škaričić

Photo: Ivana Ivanović/PIXSELL (arhiva)Photo: Ivana Ivanović/PIXSELL (arhiva)Predsjednica vlade Jadranka Kosor danas je u omiškoj gradskoj upravi primila povelju počasne građanke Omiša odlukom Gradskog vijeća 2010., na prijedlog Udruge roditelja stradalnika Domovinskog rata.

Povelja je premijerki dodijeljena za doprinos razvoju demokracije i promicanje ugleda Republike Hrvatske u svijetu, rekao je gradonačelnik Ivan Škaričić, dodavši da joj je trebala biti uručena još prošle godine, ali nije jer je premijerka bila spriječena zbog svojih obveza.

'Moralne vrijednosti'

Zahvalivši na priznanju, premijerka Kosor je posebice zahvalila Udruzi roditelja stradalnika Domovinskog rata, čiji su nas, rekla je, najmiliji zadužili jer su dali svoje živote za domovinu. Rekavši da su te udruge moralna vertikala u Hrvatskoj, dodala je: "Naša je trajna obveza da slušamo i čujemo što nam govore te udruge koje su moralna vertikala hrvatskog društva te da radimo u skladu s najvišim moralnim vrijednostima."

Također je naglasila kako moramo još puno raditi da Hrvatska postane pravna i socijalno pravedna država, onakva kakvu su željeli hrvatski branitelji. Premijerka Kosor se upisala u knjigu počasnih gostiju grada Omiša te izvijestila domaćine, omiške dužnosnike, o zaključku s prošle vladine sjednice, po kojem se, objasnila je, Fond za zaštitu okoliša obvezuje da pomogne Omišanima u sprječavanju opasnosti od odrona od stijena, što je višegodišnji problem.

Sretna zemlja Hrvatska

Gradonačelnik Ivan Škaričić je zahvalio na vladinoj pomoći od deset milijuna kuna za sprječavanje ospasnosti od odrona stijena u Omišu.

Također je istaknuo da u povelji o proglašenju počasne građanke Omiša premijerke Kosor stoji rečenica na latinskom, kršćanski napis "Hvala ti, Gospodine, što sam živio na ovom svijetu", čime se poručuje da i mi budemo sretna zemlja Hrvatska.

Budući da je laskava titula premijerki dodijeljena i zbog promicanja Republike Hrvatske u svijetu, vrijeme je da se putem kratkog video-serijala podsjetimo na njezine najblistavije vanjskopolitičke promicateljske momente:



Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
5/3/10

starimudrac, 31.10.11. 14:11

ovo je izuzetno priznanje! sve si mislim da glasam za HDZ. nikad! pa i da skinu jelačića bana a postave biserku kosor!


registracija
22/3/11

vferari, 31.10.11. 14:53

Ova gospođa je sramota hrvatske novije povjesti ona je smbol pljačkaške,korumpirane hrvatske od 90.do danas njezino mjeso je znase remetinac.


registracija
14/7/11

Trinity, 31.10.11. 15:01

Ako nalog za istragu protiv stranke na vlasti kojoj je ona na čelu zbog sumnji u kriminalne djelatnosti promiče ugled Hrvatske u svijetu, ako nepotizam, nestručnost, nesposobnost, primitivizam, arogancija, vlastoljublje po svaku cijenu, kriminal, osobna bogaćenja, privilegije, difamiranje svih i svakoga tko drukčije misli...sto sve krasi stranku kojoj je ona na čelu doprinose razvoju demokracije, onda....lipi moj gradonačelniče, eto tebi hdz, nosi si ga doma!


registracija
15/8/09

vergilia, 31.10.11. 17:12

Kakva je to ustvari POVELJA?? Danas svaka selendra ima neke svoje povelje koje može dodijeliti kome 'oće...pa tako HDZ-ovski (grado)načelničić može dodijeliti i povelju za zasluge. Kome god hoće. Strašnog li priznanja, cijeli svijet odmah treba o tome saznati. Treba obavijestiti i EU i UN - nek se zna!


registracija
29/4/09

florenz, 01.11.11. 09:43

No, nazdravlje! Ako je lopovluk (pretežito) njene stranke promocija Hrvatske, mogu si zamisliti kakvu sliku o Hrvatskoj zahvaljujući njoj može dobiti Svijet o nama. Zato nam "raste" sigurnost investicija a stranci se "otimaju" za ulaganja u Hrvatsku.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika