31.10.2011. / 15:32

Autor: Hina , Nacional.hr

MOL demantira navode o sastancima

Sanader, Hernadi i Profesor Baltazar

Szollar u priopćenju tvrdi da nije bilo nikakve isplate ili sporazuma o isplati novca bivšem premijeru Ivi Sanaderu, niti bilo kojem političaru ili donositelju odluka prije, za vrijeme i nakon sklapanja dioničarskog ugovora između hrvatske Vlade i MOL-a

Zsolt Hernadi (arhiva)Zsolt Hernadi (arhiva)MOL je danas odbacio tvrdnje iz članka objavljenog u "Jutarnjem listu" o videosnimci tajnog ručka bivšeg premijera Ive Sanadera i predsjednika Uprave MOL-a Zsolta Hernadija ustvrdivši kako je taj članak realističan koliko i crtić "Profesor Baltazar".

MOL kategorično odbija sve navode i optužbe iz članka te ocjenjuje kako su interpretacije i spekulacije o tzv. videosnimci "realistične koliko i priče iz hrvatskog crtanog filma 'Profesor Baltazar'", ističe u priopćenju direktor međunarodnih komunikacija i korporativnog marketinga grupe MOL Domokos Szollar.

"Jutarnji" u članku najavljenom na današnjoj naslovnoj stranici pod naslovom "Tajni video dogovora Hernadija i Sanadera na ručku" tvrdi da je otkrio videosnimku tajnog ručka Hernadija i Sanadera u "jednom zagrebačkom restoranu" iz koje se vidi da su se šef MOL-a i bivši premijer tamo sastajali u vezi navodnog davanja mita Sanaderu kako bi MOL ovladao Inom.

U članku se kaže da je "diskretno pozicionirana videokamera sa zida snimila svaki detalj" te da je Sanader navodno tijekom ručka iz svojega mobitela izvadio bateriju kako bi bio siguran da ih nitko ne prisluškuje, a s Hernadijem je komunicirao putem poruka zapisanih na papiru.

Szollar u priopćenju tvrdi da nije bilo nikakve isplate ili sporazuma o isplati novca bivšem premijeru Ivi Sanaderu, niti bilo kojem političaru ili donositelju odluka prije, za vrijeme i nakon sklapanja dioničarskog ugovora između hrvatske Vlade i MOL-a.

USKOK je protiv Sanadera podigao optužnicu koja ga tereti da je kao premijer 2008. primio 10 milijuna eura od Hernadija kako bi mađarskoj naftnoj kompaniji prepustio upravljačka prava u INA-i, te iz poslovanja Ine izuzeo plinsko poslovanje.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika