01.11.2011. / 10:16

Autor: Nacional.hr

Novinari pišu Upravi

Izvanredni otkaz za Dijanu Čuljak ili će Uprava HRT-a odgovarati

"Ne učinite li to u sljedeća 24 sata, bit ćemo prisiljeni, u svrhu zaštite ostalih djelatnika HRT-a te samog HRT-a, zatražiti da Uprava snosi zakonske konzekvence u ovom slučaju", poruka je novinara Upravi na kraju pisma

Dijana Čuljak (Foto: Anto Magzan/PIXSELL)Dijana Čuljak (Foto: Anto Magzan/PIXSELL)Nakon što je u Večernjem listu objavljen intervju s Dijanom Čuljak Šelebaj, a u kojem ona priznaje sukob interesa koji direktno šteti HRT-u, Ogranak HND-a na HTV-u, predvođen Elizabetom Gojan poslao je otvoreno pismo Upravi HRT-a tražeći da se Dijani Čuljak uruči izvanredni otkaz.

Podsjećaju kako je i bivša i sadašnja Uprava tvrdila da nema dokaza da je Dijana Čuljak u sukobu interesa, ali i ističu da je u intervjuu jasno rekla kako je prekršila Ugovor o radu.

Skandaloznom nazivaju njenu izjavu kako je "prešutni je dogovor bio, u vrijeme dok su se stvarale dvije privatne televizije, da im HTV-ovci pružaju suport."

Stoga, novinari okupljeni u Ogranak HND-a na HTV-u od Uprave traže "da pred odgovornim državnim tijelima pokrene kaznenu prijavu protiv Dijane Čuljak zbog zlouporabe položaja, da se putem tzv. Odjela korporativnih komunikacija javno ogradi od konstatacije kako je postojao „prešutni dogovor da HTV- ovci pružaju suport komercijalnim televizijama", te istraži jesu li navodi Dijane Čuljak o tome istiniti."

Traže da se provede hitna istraga, da Pravna služba HRT-a da ispita Dijanu Čuljak s kime je, kada i kako dogovarala „suport" konkurentskim komercijalnim televizijama, o tome tko je „od HTV-ovaca sudjelovao u pružanju suporta" dvjema privatnim televizijama, na čiji nalog, kada i koliko je to naplatio. Podsjećaju kako se takva praksa naziva radom za konkurenciju i kažnjava trenutačnim i izvanrednim otkazom, nikako ne Sporazumom o prekidu Ugovora o radu i javnom zahvalom.

"Budući da u Ugovoru o radu svakog zaposlenika HRT-a, da ne spominjemo Etički kodeks, stoji da takvi prekršaji Ugovora podrazumijevaju najtežu sankciju, a to je - otkaz Ugovora o radu, očekujemo da Uprava to učini s onim djelatnicima koji su pružali „suport dvjema privatnim televizijama"", navodi se u pismu.

Posebno ih smeta što je pokušavajući opravdati sebe, Dijana Čuljak oblatila sve djelatnike HRT-a.

"S obzirom na to da je Uprava HRT-a, protivno zdravom razumu i odredbama iz Ugovora o radu te Etičkog kodeksa HRT-a, omogućila Dijani Čuljak „častan uzmak", tj. mogućnost postizanja i potpisivanja Sporazumna o prekidu Ugovora o radu, koji nikada nisu imali drugi zaposleni s puno manjim grijesima, a još više oni bez njih, nadamo se da ćete u hitnom roku naći načina ispraviti taj propust", zahtjevaju novinari te pojašnjavaju kako je Dijana Čuljak do 30. studenog i dalje zaposlenica HRT-a te bi se na nju morale odnositi i obveze iz Ugovora o radu.

Pitaju se je li Dijana Čuljak tražila dopuštenje za intervju „Večernjem listu", je li ga od nadređenog i Uprave kuće dobila te je li Uprava HRT-a od Inspekcije HZZO RH zatražila da provjeri njezino „bolovanje" s obzirom na to da je intervju, kako se navodi u tekstu, obavljen u jednom „novozagrebačkom kafiću".

Dodaju kako Dijana Čuljak nije demantirala navode iz intervjua, smatraju da su se stekli uvjeti za poništenje Sporazuma o prekidu Ugovora o radu između HRT-a i Dijane Čuljak te su se stekli uvjeti za izvanredni otkaz Dijani Čuljak.

"Ponavljamo, ona sama izrijekom navodi da je „....jedino prekršila Ugovor o radu".", naglašavaju i još jednom ističu kako očekuju promptnu rekaciju te promjenu odluke o Sporazumnom prekidu Ugovora o radu s Dijanom Čuljak u izvanredni otkaz.

"Ne učinite li to u sljedeća 24 sata, bit ćemo prisiljeni, u svrhu zaštite ostalih djelatnika HRT-a te samog HRT-a, zatražiti da Uprava snosi zakonske konzekvence u ovom slučaju", poruka je novinara Upravi na kraju pisma.

Vezane vijesti

HRT je već godinama u krizi

HRT je već godinama u krizi

HRT se već godinama nalazi u upravljačkoj, financijskoj i programskoj krizi te stoga treba mijenjati važeći zakon kako bi se raspodijelile ovlasti… Više

Komentari

registracija
18/6/09

Papar, 01.11.11. 10:59

Zašto u roku od 24 sata????

Zakonski rok je 15 dana i ima svoju proceduru. Najbolje da još prekrše Zakon o radu pa da ih još i tuži i dobije odštetu. :)))


registracija
6/9/11

Vlaisavljević, 01.11.11. 12:00

Dragi novinari s HRTa,podupirem ovu vašu incijativu,i čudim se da takva incijativa nije mnogo prije upućena prema svima relevantinim instistcuijama.Posebno treba uzeti pod drobnogled HLO,Šelebajku,Togonala......koji su produžena ruka ADZe zločinaca.


registracija
6/9/11

Vlaisavljević, 01.11.11. 13:19

Nije ni čudo da se Jaca nije suzdržala od predizborne kampanje ni na ovaj sveti dan. Optimizam joj se vratio nakon posjete groblju, jer tamo se nalazi čak 700.000 vjernih adezeovih glasača koji su jamstvo da će stranka opstati i postići bolje rezultate na izborima nego što ankete pokazuju.
Umjesto da ADZ-ovci puste duše naših dragih pokojnika da nakon smrti tijela nađu svoj mir i oslobode se okova zemaljskog života, oni im bezočno narušavaju spokoj, koristeći ih za svrhu, protiv koje bi naši umrli sigurno bili da su živi.
Kako danas palim svijeće za svoje drage, tako ih palim i za sve one pokojnike koje ADZ koristi u glasačke svrhe. U HR ih je 700.000. U Hercegovini pokojnika koji glasuju ovdje ima ih izgleda isto toliko. Te duše su zaslužile - mir.
Biračke spiskove treba dovesti u red, kako bi ova crna magija s našim dragim umrlima napokon prestala.
Nikad više ovo zlo na vlasti !


registracija
30/11/09

Dugoprugas, 01.11.11. 20:30

Netko mocan iz Erceg-Bosne brani i dalje tu gospodju?


registracija
16/6/10

nosonja, 02.11.11. 07:53

Ha,ha,ha..............Vlaisavljeviću mnogo dobro!!!


registracija
15/8/09

vergilia, 02.11.11. 11:37

Nije Čuljakica od jučer, sad će ona nabrzaka svima njima naći putra na glavi. I neće se libiti javno prozivati sve i svakog, bez pardona. Pa će se na kraju svi međusobno isposvađati, jer će isplivati za svakog ponešto - s obzirom na "klanove" čisto sumnjam da postoje sasvim nevini i da su se svi ostali držali propisa i ugovora..:)


registracija
27/4/10

fuzija2, 02.11.11. 21:04

HRT-a je mesicevo debelo "GUZNO CRIJEVO"
sa jednom grupom "BAKTERIJANACA" koji
uvode cenzuru kad se govori ISTINA o mesicu.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika