01.11.2011. / 11:21

Autor: Nacional.hr

Dodik optužuje: Iza vehabija stoji Bakir Izetbegović

"Izetbegović je rekao da nastavlja politiku svoga oca, a time stvara atmosferu u kojoj se radikalni islamistički krugovi mogu razvijati u BiH", rekao je Dodik

Milorad DodikMilorad DodikTeroristički napad na veleposlanstvo SAD-a u Sarajevu ponovno je aktualizirao pitanje vehabijskih pokreta u BiH, ali i pitanje tko ih podupire.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, nije se libio prstom uprijeti u člana Predsjedništva BiH, Bakira Izetbegovića.

U razgovoru za Kurir, Dodik je rekao kako nije tajna da Izetbegović održava "kontinuirane kontakte s takvim grupama". Dodao je i kako prema njegovim informacijama, Izetbegovića veoma cijene u radikalnim islamističkim grupama.

"Izetbegović je rekao da nastavlja politiku svoga oca, a time stvara atmosferu u kojoj se radikalni islamistički krugovi mogu razvijati u BiH", rekao je Dodik te dodao kako Izetbegovićevi stavovi podgrijavaju cijelu situaciju u kojoj je BiH centar vehabizma.

S druge strane, akademik Muhamed Filipović za Dnevni avaz kaže kako se mora ispitati i uloga sprske tajne službe.

"Treba ispitati sve okolnosti. Pogotovo jer se srpski dužnosnici hvale da su cijelo vrijeme kontrolirali Jašarevića", ističe Filipović.

Naravno, Filipovićevu izjavu Dodik je odbacio rekavši kako "svima odgovara ideja da su Srbi loši momci".

"Ovime se samo pokušava izbjeći činjenica da su vehabijski pokreti i razne druge sekte prisutni u BiH", zaključuje na kraju Dodik.

Vezane vijesti

Dodik se miješa u koalicijske pregovore u Beogradu

Dodik se miješa u koalicijske pregovore u Beogradu

Pregovori DS-a i SPS-a već nekoliko dana tapkaju na mjestu. Iako je matematika na njihovoj strani, u pokušaje formiranja nove srbijanske vlade sada… Više

Komentari

registracija
9/1/10

vallone, 01.11.11. 12:26

Dodik radi ono što je nužno da bi opstao na vlasti: sije nacionalnu netrpeljivost.Ako netko misli da taj manipulator donosi išta dobro svom narodu, neka ode u tkz. "Republiku Srpsku", pa se uvjeri kako tamo živi narod, lošije nego u Federaciji!Ne odobravam nijednu nasilnu skupinu.Svaka eventualna islamistička skupina, pokret ili slično samo je odgovor na srpsko-hrvatska nastojanja da prisvoje i podijele Bosnu i Hercegovinu.Taj isti Dodik bi bio sretan da i sada diljem Republike Srpske postoje kampovi sa "niškim specijalcima"i drugim odredima smrti.Rat Hrvata sa muslimanima u BiH je največa pogreška u toku Domovinskog rata, sada je to očito, ali bi se sada valjda trebali ponašati kao da se to nikad nije desilo.A događa se opet: ne kao rat, nego u obliku saveza Hrvata i Srba u BiH.I nakon svega treba da se zgražamo nad postojanjem islamističkih skupina?!A što bi trebalo da se desi?Da muslimani ponovno i ovaj put sami ušetaju u žicu, zatvorite ih u logore i povučete crtu preko Bosne!!Ista bi lako podijelila Bosnu, ali na DVA dijela!To bi bio "happy end"!?


registracija
5/10/11

Dragi, 01.11.11. 13:18

Uvaženi Vallone, sva je ta kriza i krvavi ratovi na prostoru bivše Jugoslavije smišljena daleko od nas, sa svojim ljudima ovde, koji su to sprovodili, a narodi su bili obični kreteni, koje su izdajnici (Milošević, Tuđman, Izetbegović) uveli u krvavi rat zarad svojih pokvarenih umova!
Nadam se da sada zajedno igraju karte u paklu!


registracija
9/1/10

vallone, 01.11.11. 14:28

"Dragi", slažem se, tek kada kritična masa ljudi bude ovako razmišljala, možemo se nadati boljem.Kvaka je u tome što je razum danas vrlo, vrlo rijetka pojava!Pogledajmo tko je na vlasti u državama na Balkanu, dovoljno je....pametnom više nego dovoljno...pozzz


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika