01.11.2011. / 13:02

Autor: Totalsport

Guardiola 200. put vodi Barcelonu, Messi lovi 200. gol

U dosadašnjih je 199 dvoboja ubilježio impresivan učinak od 143 pobjede, 39 remija i samo 17 poraza

Joseph GuardiolaJoseph GuardiolaU večerašnjoj utakmici protiv Viktorije Plzen, u 4. kolu skupine H Lige prvaka, aktualni europski i španjolski prvak Barcelona obilježit će jedan veliki jubilej, a ujedno će loviti još jedan.

U glavnim ulogama će biti trener katalonskog diva Pep Guardiola i najbolji nogometaš današnjice Lionel Messi. Guardiola će sasvim sigurno obilježiti jubilej u Češkoj - večeras će voditi 200. utakmicu na klupi Barcelone.

U dosadašnjih je 199 dvoboja ubilježio impresivan učinak od 143 pobjede, 39 remija i samo 17 poraza. Još je impresivnija činjenica da se iza tih brojki krije velikih 12 osvojenih trofeja: tri španjolska prvenstva, dvije Lige prvaka, tri španjolska i dva europska Superkupa, te po jedan Kup kralja i Svjetsko klupsko prvenstvo. I sve je to 40-godišnji stručnjak ostvario od ljeta 2008. kada je imenovan trenerom prve momčadi Barçe.

Što se tiče Messija, on je u dresu Barcelone dosad postigao 199 golova, što znači da će i on u Češkoj loviti brojku 200. Argentinski genijalac je zabio 132 pogotka u Primeri, 39 u Ligi prvaka, 17 u Kupu kralja, osam u Španjolskom superkupu, jedan u Europskom superkupu i dva na Svjetskom klupskom prvenstvu.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika